Roditelji Sretna mama 01. ožujka 2016.

Podijelite svoje iskustvo s poroda!

porod, beba, mama
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Rođenje djeteta mijenja nas i cijeli naš svijet, a sam porod jedno je od najintenzivnijih iskustava u životu žene. U sklopu akcije dijeljenja priča na Klokanici, pozivamo vas da nam opišete što se događalo tijekom vašeg porođaja. Napišite nam i pošaljite svoju priču s poroda!

Koliko dijeljenje iskustava kroz priče može biti korisno i za onoga tko piše i za onoga tko čita već su se uvjerile mnoge mame na Klokanici, na našem forumu i društvenoj mreži. Iskustva obično dijelimo s prijateljicama na kavi, ali ponekad prijateljice s kojima bismo mogli tako otvoreno razgovarati nisu dovoljno blizu ili nemaju iskustva slična našima. Na Klokanici, kao velikoj zajednici mama, nešto manje tata te mnogih koji tek žele postati roditelji, tu je uvijek netko tko nas može razumijeti. 

Terapeutsko djelovanje priča

Danska književnica Karen Blixen rekla je da sve boli postaju lakše kada ih pretočimo u priču ili ispričamo priču o njima. I suvremeni psihoanalitičar Stephen Grozs, u raspravi o smislu života u posebnom izdanju The Economista, Intelligent life, piše: "Upravo kroz pričanje i slušanje možemo pronaći smisao života, i sebe same. Rođeni smo u svijet osjećaja i riječi i postajemo ono što jesmo dijeleći naše priče.Treba nam pomoć drugih da bismo sami sebi imali smisla. Od naših prvih pa do posljednjih riječi, mi smo pripovjedači priča, ali to ne možemo biti sami, potreban nam je netko tko će nas slušati."

Koja je vaša priča s porođaja?

Ovaj mjesec pozivamo vas da podijelite svoju priču s porođaja. Rođenje djeteta mijenja nas i cijeli naš svijet, a sam porod jedno je od najintenzivnijih iskustava u životu žene. Svaka žena je drugačija, tako se i porođaj razlikuje od žene do žene, a informiranje prije odlaska u rodilište svakako pomaže budućim mamama jer čitajući tuđa iskustva mogu saznati što mogu očekivati, znati koja su njihova prava, a najvažnije - biti svjesne da je porođaj jedinstveno iskustvo i razlikuje se svaki puta i kod iste žene... 

Pozivamo vas da opišete što se događalo tijekom vašeg porođaja, tko je bio s vama, kako ste se osjećali, što vam je bilo najteže, a što najljepše, što vas je iznenadilo ili prestrašilo, kako vam je bilo kad ste napokon ugledali svoje dijete... Napišite nam i pošaljite svoju priču s poroda!

Kako poslati priču?

Ako još niste, registrirajte se te nam na e-mail klokanica@klokanica.hr pošaljite svoju priču. Obavezno napišite svoje ime i prezime, nadimak na Klokanici, broj mobitela te želite li da priču objavimo anonimno ili s vašim imenom i prezimenom i vašom fotografijom.

Akciju dijeljenja priča od 1. do 29. ožujka podržava Encian i autori četiri objavljenih priča dobit će Superfoods paketePročitajte pravila nagradnog natječaja

encian superfoods | Author: Promo Foto: Promo

Superfoods by Encian linija uključuje nutritivno bogate namirnice kao kompenzaciju za nutrijentima osiromašen suvremen način prehrane. Superfoods namirnice u prahu i sjemenke su provjerene kvalitete, iz organskog uzgoja bez primjene umjetnih gnojiva i pesticida. Posjetite Encian web stranicu te uz sve proizvode iz Encian asortimana pronađite i mnoštvo ideja za ukusna jela i napitke te pročitajte zanimljive članke od poznatih gastro blogerica.

I na našem forumu dijele se priče s poroda i iskustva iz rodilišta. Uključite se na forum i pročitajte što pišu trudnice i mame:

Priče s poroda

Rodilišta i njihovo osoblje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.