Roditelji Sretna mama 15. veljače 2022.

Otac malene Kiare: ‘Tumor se smanjio! Presretni smo‘

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon dva mjeseca liječenja Kiare Goršić u SAD-u njezin otac javio je odlične vijesti.

Sedmogodišnjoj Kiari Goršić lani je dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu gradusa IV, najagresivniji od svih vrsta. Nakon teške operacije koju je prošla, za nju u Hrvatskoj više nije bilo lijeka zbog čega je obitelj prikupljala sredstva za odlazak na eksperimentalno liječenje u SAD. U humanitarnoj akciji je prikupljeno oko 18 milijuna kuna te je Kiara s obitelji 20. prosinca 2021. otputovala u San Francisco. 

Kiara je postala prvi pacijent izvan SAD-a koja je primila oralni eksperimentalni lijek ONC201.

Nakon dva mjeseca liječenja Kiare Goršić u SAD-u njezin tata Valentino Goršić jutros je na Facebooku objavio da se tumor smanjuje!

"Good morning Croatia!! Dragi naši Kiaroljupci, malo pozitivnih vijesti iz San Francisca! Evo dočekali smo svi skupa konačno nešto dobro, iza nas su ponovno ne prospavane noći, puno nervoze i sve ono što MRI donosi, a ovoga puta nakon dugih 7 mjeseci magnet nam je konačno donio vijest o smanjenju tumora u svim smjerovima, doktori su oduševljeni, a mi smo presretni, dobili smo najbolji mogući poklon za Valentinovo, i predivnu vijest baš na međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti.

Hvala vam svima, bez vas ovo ne bi bilo moguće! Volimo vas, falite nam, uskoro se vidimo tamo gdje nas srce vuče!"

U travnju Kiaru čekaju ozbiljne pretrage, lumbalna punkcija i ostalo što liječnici rade za potrebe same studije, i tada će obitelj sigurno ostati u San Franciscu još tri mjeseca. "Za dalje ćemo vidjeti jer lijekove nam daju samo za jedan mjesec unaprijed pa ne znamo kako ćemo sve izvesti. Sada smo dobili za dva mjeseca unaprijed pa je moguće vratiti se doma", objasnio je otac Valentino za Jutarnji.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.