Roditelji Sretna mama 01. prosinca 2021.

Kiara želi život, pomoći možeš i ti!

Foto: https://web.facebook.com/groups/311522440583241/?_rdc=1&_rdr
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mali iznajmljivači, velikog srca, okupljeni u inicijativi Iznajmljivači za Kiaru pomažu prikupiti svotu od 5 milijuna dolara za liječenje sedmogodišnje Kiare Goršić u SAD-u

Kiara Goršić, šestogodišnja djevojčica s područja Šibenika, bori se s rijetkim zloćudnim tumorom na mozgu. Operirana je i trenutno prima radioterapiju u Zagrebu, ali treba pomoć za eksperimentalno liječenje u Americi. Malenoj lavici Kiari doslovce predstoji životna borba. U Hrvatskoj nažalost nema lijeka niti načina da se bori s ovom opakom bolesti osim kemoterapijama. Za Kiaru i njezinu borbu za život pokrenuto je niz humanitarnih akcija. 

Zajedno za Kiaru

Najnovija inicijativa stiže od iznajmljivačice Ive Živković. Iznajmljivači za Kiaru naziv je Facebook grupe koju je pokrenula Iva i u koju su dobrodošli svi koji žele na bilo kakav način pomoći Kiarinim roditeljima u prikupljanju spasonosnih kuna. Međutim, osnovna ideja je da se iznajmljivači odreknu svojih zimskih prihoda od iznajmljivanja apartmana, soba i kuća za odmor i uplate za Kiaru.

"Ideja za pokretanje inicijative je došla prilično spontano. Naša sugrađanka 7-godišnja Kiara Goršić je teško bolesna, boluje od zloćudnog tumora na mozgu gdje je jedina mogućnost za ozdravljenje eksperimentalna terapija u SAD-u koja je jako skupa, i zaista joj treba pomoć. Većina nas Šibenčana je ili uplatila, ili zvala humanitarni telefon 060 9003, a postoji i jedna jako lijepa grupa Božićni sajam za Kiaru gdje su se naši sugrađani kreativci okupili, izradili i prikupili razne rukotvorine za prodaju za malenu Kiaru", rekla nam je Iva te objasnila kako je došla na ideju za pokretanje ove hvalevrijedne akcije.

Mali iznajmljivači velikog srca

"Budući da se ja osobno ne bavim izradom ničega što bi bilo prikladno za prodaju razmišljala sam kako bi osim novčanom donacijom mogla doprinijeti. Budući da sam inače iznajmljivač pali su mi napamet apartmani. Staviti svoj apartman u humanitarnu svrhu, ali ujedno i pokušati motivirati sugrađane da naprave isto. Krenulo je od obične objave na Face-u da bi se krug oko mene vrlo brzo formirao. Čine ga neke sjajne žene, ima i  muških iznajmljivača naravno :) ali uglavnom su to žene, motivirane, angažirane i jako spremne pomoći", rekla je Iva. 

Za sad je odaziv iznajmljivača vrlo dobar. "Ima nas više od 20 iz Šibenika uglavnom, ali i iz županije, Skradin, Tribunj, Vodice, Murter itd. Bazirani smo na Šibenik i županiju jer smo ostvarili izvrsnu suradnju s Turističkom zajednicom Šibenika, koja je suorganizator šibenskog adventa, popularne Adventure, a ona nam se čini kao izvrstan mamac za goste da dođu u Šibenik, posjete naše apartmane, poslušaju koncert, obiđu kućice, pojedu super spizu i ujedno budu humanitarni. Kompletna zarada iznajmljivača tj.kompletni prihod od noćenja u periodu 03.12.2021.-06.01.2022. koliko traje akcija ide za Kiaru. Odnosno, mi iznajmljivači u akciji  "Iznajmljivači za Kiaru- tvoj odmor, Kiarin život" ovaj prosinac radimo samo za Kiaru. Ono što nas posebno veseli je da su nam se priključili pojedini iznajmljivači iz drugih dijelova Hrvatske, npr. Split, Šolta i sl. i pozivamo i druge da učine isto," poručuje Iva. Zainteresirani iznajmljivači se mogu prijaviti do 03.12.2021. 

Kako se uključiti u akciju? 

"Iznajmljivači se mogu uključiti u akciju ulaskom u javnu grupu "Iznajmljivači za Kiaru" na Facebook-u i objavom svog apartmana, s osnovnim podatcima o smještaju, kontaktom i slikama, te periodom u kojem su voljni sudjelovati u akciji. Također se , ako nisu vični objavama mogu obratiti direktno meni  (Iva Živković,mail: iva.ninic@gmail.com) ili putem Facebooka ili Messangera pa ja mogu objaviti apartman u njihovo ime. Sredstva potencijalni gosti uplaćuju direktno na račun Kiarine majke Matee Goršić pa su izbjegnute mogućnosti za bilo kakve malverzacije", objasnila nam je Iva. 

Ne sumnjamo da će se šibenski iznajmljivači odazvati pozivu na humanost i solidarnost, a nadamo se da će im se pridružiti i iznajmljivači iz ostatka Hrvatske. "Ono što nam je još bitnije je da se široka javnost uključi u grupu. Imamo predivne apartmane, imamo predivan grad, program za advent izlazi ovih dana, sada nam više od svega trebaju gosti koji će te apartmane i popuniti. Dakle, ako biste se željeli odmoriti, posjetiti naš lijepi Šibenik, bilo preko vikenda bilo duže, uđite u grupu "Iznajmljivači za Kiaru - vaš odmor, Kiarin život" i odaberite si smještaj."

Iva nam je otkrila da trenutno pripremaju i niz iznenađenja i sjajnih ponuda za goste, poput besplatnih  razgleda grada od strane šibenskih turističkih vodiča, malene poklončiće i slično."Upoznat ćete neke predivne, tople i plemenite domaćine, usrećit ćete jednu obitelj i donijeti nadu za život jednoj miloj djevojčici", poručila je Iva. 

Kako pomoći Kiari?

Donirati prihod od noćenja možemo učlanjenjem u grupu Iznajmljivači za Kiaru. Na vrhu grupe je prikačena objava s popisom objekata koji su se priključili inicijativi, a poveznicu s fotografijama smještaja i kontaktom možemo sami objaviti. Admini mole da uz objavu naglasimo i koji datumi su dostupni za rezerviranje u sklopu inicijative za Kiaru. 

Prihod od noćenja i donacije možemo uplatiti na sljedeće račune:

1. Račun majke
Matea Lambaša Goršić - majka
Tekući: HR9125030073251005176
Žiro: HR8125030073151000296
Swift: VBCRHR22
Sberbank d.d.
Model HR99

2. Račun Crvenog križa
Humanitarni račun za Kiaru
Uplate: “Pomoć za Kiaru”
Crveni križ IBAN: HR7823900011500216860
Model: HR02, Poziv na br – OIB uplatitelja, Inozemstvo
BIC: HPBZHR2X

3. Novčana sredstva možemo uplatiti za kampanju: Svi za Kiaru

4. Ili pozivom na broj telefona: 060 9003

I najmanji iznos je velika pomoć. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.