Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 15. listopada 2021.

Hrabra šestogodišnja Kiara bori se sa zloćudnim rakom: Pokrenuta i telefonska linija za pomoć za liječenje

Foto: Pixsell ; Humanitarna akcija za djevojčicu Kiaru
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Za Kiaru Goršić i njezinu borbu za život pokrenut je niz humanitarnih akcija, no sad je otvorena i telefonska linija na koju možete zvati i donirati novac. Pozivom na broj 060 9003 donirate 6,25 kuna za liječenje djevojčice.

Kiara Goršić šestogodišnja djevojčica s područja Šibenika bori se s rijetkim zloćudnim tumorom na mozgu. Operirana je i trenutno prima radioterapiju u Zagrebu, ali treba pomoć za eksperimentalno liječenje u Americi. Za Kiaru i njezinu borbu za život pokrenuta je humanitarna akcija.

Malenoj lavici Kiari doslovce predstoji životna borba. Prije mjesec i pol dana otkrili su joj zloćudni rak na mozgu, tešku dijagnozu kakvu godišnje u Hrvatskoj od 800.000 djece dobije jedno ili dvoje. U Hrvatskoj nema lijeka niti načina da se bori s ovom opakom bolesti osim kemoterapijama. 

"Naš ugledni onkolog dr. Filip Jadrijević Cvrlje iz Dječje bolnice Klaićeve radi sve kako bi joj pomogao. Upoznao nas je sa svim mogućnostima gdje smo se mi odlučili da želimo pokušati Kiari pomoći eksperimentalnim lijekovima kojim, na žalost, za sada ima samo u Americi te ih daju malim pacijentima s dijagnozom kakvu ima naša malena. To su lijekovi poput ONC201, a sada već rade i na ONC206. Sama pomisao da ima nade je nešto zbog čega ćemo sve dati i napraviti da naša Kiara bude dobro", ispričao je  - dodao je otac Valentino za 24sata

kbc Možda te zanima... Humanitarna akcija KBC-a Zagreb i dalje traje: Prikupljaju plišance za malene pacijente Vrtić

Riječ je o terapiji koja sa svime što je u nju uključeno stajat će do pet milijuna dolara. 

"To su basnoslovne cifre osobito za nas u Hrvatskoj. Sami taj novac nikada nećemo moći skupiti", rekao je tata Valentino. Niti jedan roditelj ne želi se naći u poziciji da na ovaj način za svoje dijete treba moliti pomoć, ali nemaju drugog izbora. Pojasnili su kako su odlučili račun otvoriti preko Crvenoga križa jer je to već registrirano društvo i put do humanitarne akcije je najbrži, a Kiari vrijeme igra itekakvu ulogu.

Pokrenuta je humanitarna akcija, telefonska linija 060 9003, velik broj udruga i pojedinaca već je donirao sredstva. 400 tisuća eura donirat će i Zaklada Mila za sve, nastala nakon liječenja Mile Rončević – jer Kiara zaslužuje priliku za život.

Svrha plaćanja: ‘Pomoć za Kiaru’,
Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik
IBAN: HR7823900011500216860,
Model: HR 02
Poziv na broj: OIB uplatitelja
Za uplate iz inozemstva: BIC (SWIFT) CODE: HPBZHR2X

i

Račun za donacije je otvoren i na mamu – Matea Lambaša Goršić:
Tekući: HR9125030073251005176
Žiro: HR8125030073151000296
Swift: VBCRHR22
Sberbank d.d.
Model HR 99
Opis plaćanja: donacija za Kiarino liječenje

i

Poziv na broj telefona 060 9003,  donirate 6,25 kuna za liječenje djevojčice.

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.