Roditelji Sretna mama 07. svibnja 2021.

Neuređene fotografije s društvenih mreža nose snažnu poruku

: Tijelo nakon poroda
Foto: Instagram ; Prihvaćanje tijela nakon poroda
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama objavljuje neuređene fotografije svojeg tijela, celulita i strija kako bi poslala važnu poruku o izgledu nakon poroda

Influencerica Meghan Boggs provodila je jutra radeći ono za što je mislila da će joj pomoći da napokon zavoli svoje tijelo: vagajući se i neprestano brojeći kalorije. Bila je uvjerena da će, ako dosegne određenu težinu, imati samopouzdanje potrebno da bude dobra majka. Ali samopouzdanje nije došlo - sve dok zapravo nije postala majka. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meg Boggs (@meg.boggs)

“Znala sam se vagati svako jutro. Uvijek bih se pobrinula da prvo odem u toalet ”, napisala je Boggs u nedavnoj objavi na Instagramu uz fotografiju strija na trbuhu. Nastavila je objašnjavati kako je panično gledala je li 0,1 kilograma lakša nego prethodnog dana.  Ali, ako je brojka bila veća nego jučerašnja, tada bi bijesno oprala zube i kaznila se rekavši da bi taj dan može jesti samo salatu.

“To me uništavalo. Iako sam bila potpuno uvjerena da je to jedini način da budem sretna ”, napisala je Boggs. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meg Boggs (@meg.boggs)

U njezinoj glavi težina, odnosno mršavo tijelo je predstavljalo sreću. Pa je smršavjela. Ali na njezino iznenađenje, nikad se nije činilo da je to dovoljno. Bez obzira koliko nizak broj bio na vagi, uvijek je osjećala da treba biti mršavija. 

Pozitivan pristup tijelu...

Tada je jedna stvar sve promijenila. Na svijet je donijela svoju kćer Maci. "Prvi put sam se osjećala zahvalnom na svom tijelu", napisala je. Boggs se sjeća trenutka u bolničkoj kupaonici, netom prije nego što se istuširala. Stajala je ispred zrcala u svom ogrtaču, kojeg se tako živo sjeća, jer je godinama izbjegavala ogledala, napisala je. Pustila je ogrtač da padne dok je gledala svoj odraz.

"Vidjela sam se onako kako sam se osjećala prvi put, ali nakon još nekoliko sekundi zatvorila sam oči", napisala je. “Ovaj trenutak bio je samo početak mog putovanja prema ljubavi prema sebi. To se ne događa brzo. Ali znam da se ta ljubav nikada ne bi ni dogodila, da nisam pokušala."  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meg Boggs (@meg.boggs)

Nisi sama!

Sada Boggs na Instagramu objavljuje slike svog tijela nakon porođaja, kako bi pokazala drugim novim mamama da nisu same.

U ovom postu kaže da je, kad se prvi put vratila kući iz bolnice, prije točno godinu dana, mislila da njezino tijelo nikada neće biti isto. “Hodala sam polako i nisam mogla ni pomisliti na vježbanje. Činilo se nemogućim. No, četiri tjedna kasnije pokušala se pokrenuti."

Do ljeta je , kako kaže, čak i dostigla osobne rekorde iz svojih "najmršavijih" dana prije trudnoće. “Ono što sam vidjela u ogledalu nije izgledalo drugačije od onoga dana kad sam se prvi put pogledala u zrcalo bolničke kupaonice. Trbuh mi je i dalje visio i frustrirao me. " 

Imala je dvije mogućnosti: odustati pod pritiskom sumnje u sebe ili prihvatiti svoje novo tijelo.  “Trenutno sam jača nego što sam ikada bila u svom životu. I svaki dan slavim svoje tijelo i život," rekla je. 

 

Možda te zanima... Čimbenici rizika: 4 znaka da ćeš u trudnoći dobiti strije Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.