Roditelji Tatina zona 15. travnja 2021.

Snažna i inspirativna poruka ispod fotografije umornog tate koji spava na bolničkom podu

Foto: Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Primjeri ravnopravnog roditeljstva uvijek inspiriraju i oduševljavaju!

Pitanja o ravnopravnosti roditelja, očeva i majka u odgoju djece uvijek izazivaju raspravu. Većina istraživanja o roditeljstvu u SAD-u anketira majke, dok očevi bivaju zapostavljeni. No, posljednjih godina svjedočimo porastu zanimanja za ulogu oca u odgoju, a jedno je istraživanje istražilo stavove muškaraca i žena o njihovoj relativnoj uključenosti u odgoju djece.

Rezultati istraživanja pokazuju da majke u većoj mjeri smatraju da su upravo one glavne skrbnice djece (70 posto naspram 58 posto muškaraca). S druge strane, očevi češće  zastupaju stav da u odgoju sudjeluju ravnopravno s partnerima, dok majke vjeruju da one ipak više sudjeluju u odgoju.

Možda te zanima... Svaki muškarac može biti otac, ali samo neki mogu biti tata Roditelji

Ipak, ponekad nailazimo i na primjere koji jasno pokazuju da oba partnera sudjeluju ravnopravno u roditeljstvu, što dokazuje i viralna fotografija Sare Duncan. Ona je kamerom zabilježila trenutak u kojem njezin suprug spava na bolničkom podu, a ispod fotografije napisala je i važnu, inspirativnu poruku.

"Ono što neki vide je tata koji spava dok je mama budna i drži svoju usnulu bebu na odjelu hitne medicinske pomoći u 2 ujutro. Ono što ja vidim je tata koji posljednjih mjesec dana spava na tvrdom bolničkom podu nakon 12-satne smjene na poslu, unatoč činjenici da ga je supruga zamolila da ostane kod kuće i odmori, jer nije želio da njegova beba bude sama. Nije želio da njegova supruga mora kroz to prolaziti sama, bez obzira na to koliko je iscrpljen", napisala je.

Let’s talk about this because it doesn’t get enough attention......What some may see: a Dad sleeping while Mom stays...

Objavljuje Sara DuncanUtorak, 23. ožujka 2021.

"Brak i roditeljstvo nisu 50/50. Nekad jesu. Ostali su dani 60/40, 70/30 ili čak 80/20. I morate biti spremni potegnuti kad vaš partner ima naporan dan. To je ljubav. To je muž. To je tata", poručila je. 

Fotografija umornog oca podijeljena je 33 tisuće puta, a poruka koja se krije iza fotografije oduševila je brojne korisnike društvene mreže. Joe, otac s viralne fotografije, radi na cementiranju i šest dana u tjednu radi 12-satne smjene. Nakon posla odlazi u bolnicu gdje je podrška djetetu i supruzi, a ujutro se presvlači u čistu radnu odjeću i vraća na posao. 

Jedno je sigurno, treba nam više ovakvih muškaraca! 

Možda te zanima... Tek kad postaneš roditelj, shvatiš da je tvoj tata ipak volio čokoladu Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.