Roditelji Sretna mama 25. siječnja 2019.

Mario se rodio potpuno zdrav, ali mjesec dana kasnije počinje njegova borba

Foto: Privatni album
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Petogodišnji Mario rođen je kao potpuno zdrava beba s Apgarom 10/10. No mjesec dana kasnije počela je njegova borba, a ona traje još i danas

32-godišnja Kristina i 36-godišnji Niko roditelji su dvoje djece: osmogodišnje Kiare i petogodišnjeg Marija. Ovoj četveročlanoj obitelji potrebna je naša pomoć.

Možda te zanima... Tata Dino: 'Moja žena oboljela je od raka dojke i rodila bez svijesti' Roditelji

Rođen s Apgarom 10/10

Kada se 12. studenog 2013. godine rodio njihov Mario, bio je zdravo dijete s Apgarom 10/10, uredno otpušten kući nakon nekoliko dana provedenih u bolnici.

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album No mjesec dana kasnije počinje njegova borba za svaki dah: Kako nam je ispričala njegova mama Kristina, Mario je iznenada počeo gubiti zrak, prestao je disati, a srce mu je stalo.

Od tada je sve krenulo po zlu. Dječaku su otkazali svi vitalni organi, prošao je kroz nebrojene operacije, dobio niz dijagnoza i kao posljedica svega, sad je stopostotan invalid. "Kompletan mozak mu je tekućina, ne zna ni da smo mu roditelji, ima kanilu, ovisan je o kisiku i nema šanse da ikad prohoda ili progovori", govori Kristina. 

Kod Marija, nažalost, ne postoji mogućnost napretka. Njegov mozak je u potpunosti atrofiran, a smije se jer mu je, kako kaže njegova mama, ostao 'primitivni refleks' od rođenja. 

Možda te zanima... 'Ja sam Karlo': Dirljivo mamino pismo o teškoj borbi svog sina Vrtić

Zbog financijske situacije obitelji je dobrodošla svaka pomoć

Svatko tko želi i može pomoći malenom Mariju i njegovoj obitelji to može učiniti uplatom na račun: HR3724020063102578894 koji je otvoren u Erste banci, na ime Niko Ujdur. U svrhu uplate potrebno je naznačiti da se radi o pomoći za liječenje i oporavak Marija. 

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album Njezin suprug ima status njegovatelja, a ona se tek nedavno zaposlila. S obzirom da su se već prije slagali apeli za dječaka, od medicinske opreme su mu nabavili sve najvažnije, ali zbog života u podstanarskom stanu i velikih svakodnevnih troškova - obitelji je svaka pomoć dobrodošla

"Dio opreme dobiva preko HZZO-a, ali sve što nam nedostaje kupujemo, a tu spadaju i troškovi stanarine, režije, hrana, gorivo", govori mama Kristina. 

Dolores Kopić, korisnica Možda te zanima... 'Do 4. mjeseca Matej je sedam puta boravio u bolnici i bio na operaciji' Roditelji

Posljednje dvije godine Mario je bio kod kuće, ali s obzirom na velik broj hospitalizacija, nužno je da bude u bolnici jer se u sekundi sve može zakomplicirati. Trenutno je bolnici Bistra čijem je medicinskom osoblju mama Kristina uvelike zahvalna kao i svima drugima koji su uz njih. Čim mu se malo oporavi imunitet, Mario će ponovno na kućnu njegu

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar vividi
    vividi

    Ja ne vjerujem da je zbog cjepiva, kako piše ova gore antivaxerica. Sad sve opravdavaju cnepivom, a tko zna koji je uzrok, s obzirom da mu se to desilo kod kuće.  

  • jaaa

    cjepivo

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.