Roditelji Sretna mama 01. svibnja 2019.

Mame blogerice: Bez čega ne izlazimo van s djecom?

Foto: missMAMA

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Domaće mame blogerice, Ana Zibar i Petra Ninčević, otkrile su nam kako provode vrijeme s djecom vani i bez čega nikako ne mogu izaći u park ili prirodu s klincima

"S djecom često izlazim van, dnevno barem dva puta, ujutro i popodne. Osim kad su u vrtiću, onda sa mnom idu jednom dnevno van, jer ujutro su već vani u vrtiću. Obično su to parkovi i priroda", kaže Ana Zibar, mama šestogodišnjeg Vita i trogodišnjeg Brune, autorica bloga Ženski svijet i naša kolumnistica.

Nigdje ne idemo bez vode

"Kod našeg izlaska u parkove ili u prirodu, obično se u torbu pakiraju još dodatno i neke igračke s kojima se oni vole igrati u parku ili lopte, a ono bez čega nikako i nigdje ne idemo, je voda jer su svako malo žedni, a i hidracija je vrlo važna tako da je voda uvijek s nama u ruksaku", kaže.

Možda te zanima... 8 stvari koje trebaju biti u torbi kad ideš s djecom van Vrtić

"Idemo van svaki dan, kad završim s poslom, idem po djecu u vrtić, dođemo doma, nešto nabrzaka pojedemo i onda smo u parku, dok ne padne sunce", otkrila nam je Petra Ninčević, mama trogodišnjeg Lukasa i 17-mjesečne Lote, autorica bloga Lipstick Mom.

Petra za sebe kaže da je jedna od onih mama koje stihijski izlaze van jer ne nosi puno stvari sa sobom.

"Ali ono što se uvijek nađe u torbi je moj novčanik, jer moram uzeti kavu za van, voda obavezno za djecu i vlažne maramice. Jer uvijek bude svega po njima, blata, kamenčića, prašine, pijeska, tako da ih onda moram urediti", kaže.

Prirodna mineralna voda Jana zbog svojih jedinstvenih karakteristika idealan je odabir već od prvih koraka. Na svom tisućama godina dugom podzemnom putu, kristalno bistra i čista, poprimila je izbalansirani mineralni sastav koji joj daje blag i nježan okus.

Jana se osobito preporučuje za djecu jer iznimno niska koncentracija natrija čini je pogodnom za prehranu ili dijetu s malom količinom natrija, a i jedinstvenog je mineralnog sastava u kojem se posebno ističe balans kalcija i magnezija u omjeru 2:1.

Možda te zanima... Kako znati da je dijete žedno i koliko vode mu je zaista potrebno? Vrtić

"Mi smo obitelj koja najviše pije vodu, kod nas doma se rijetko nalazi sok u frižideru, kupujemo ga isključivo ako nam dolaze gosti, tako da djeca od najranije dobi za primjer imaju muža i mene kako pijemo vodu. Dok sam imala samo Lukasa, često sam i ja zaboravljala piti vodu, no kako djeca usvajaju navike koje im usađuju roditelji, instalirala sam aplikaciju koja me podsjećala da djetetu i sebi dam piti vode. Danas je on već vrlo pričljiv trogodišnjak koji zna reći ako je žedan, ali zna i sam uzeti vode, pa oko Lukasa nemam baš prevelike brige. Što se Lote tiče, ona je velika vodopija, njoj po stanu ostavim čaše s vodom pa svako malo popije kad poželi. Ima jednu čašu na svom stoliću gdje slaže kockice i jednu u dječjoj kuhinjici u kojoj se igra, a i imamo uvijek dostupnu čašu u kuhinji pa si uzme sama, jer već nekoliko mjeseci ne pije iz bočice. No, dodatno ih podsjetim i kada ja sebi uzimam piti, nekada uzmu, a nekada preskoče", kaže Petra.

"Koliko dnevno točno klinci popiju vode, iskreno ne znam. Imam sreću u tome što ih ne moram podsjećati, ne moram ih nagovarati da trebaju piti, čak i u igri ne zaborave popiti vodu. Vječito mi dolaze s 'Mama, žedan sam'. Trebam samu sebe podsjetiti da ne zaboravim sa sobom ponijeti vodu, jer je cijela naša obitelj ovisnik o vodi", ispričala nam je mama Ana.

Možda te zanima... Što to naša djeca jedu zbog čega imaju problema s pretilosti i zubima Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.