Roditelji Sretna mama 15. lipnja 2023.

Koliko novčića ostavlja Zubić vila? Mama ostala iznenađena odgovorima nekih roditelja

Foto: Freepik ; Koliko novčića ostavlja Zubić vila?
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Gubitak mliječnih zubića često je neugodno iskustvo za dijete, no tu uskače zubić vila koja djetetu ostavlja simboličnu nagradu za hrabrost.

Nicole Steel iz Edinburgha pitala je druge roditelje za savjet nakon što je njezina petogodišnja kći otkrila da joj se klimaju čak dva mliječna zuba. Naime, zanimalo ju je koliko novca zubić vila ostavlja ispod jastuka. Njezin je upit izazvao lavinu odgovora, a Nicole je ostala šokirana iznosima koje "zubić vila" daje pojedinim mališanima.

Možda te zanima... Video: Genijalan način kako djecu naučiti pravilnom pranju zubića Vrtić

Iako se većina roditelja izjasnila kako svoju djecu nagrade sa simboličnim iznosom odnosno s jednom funtom, bilo je i puno ozbiljnijih iznosa. Neke su mame rekle da su za jedan zub "platile" čak 20 funti (oko 180 kuna) no drugi su ih roditelji brzo oštro kritizirali kako daju neprimjerene iznose, prenosi The sun.

Jedna osoba je objasnila svoju logiku koja se skriva iza tako velikodušnog nagrađivanja: "20 funti za prvi zub, zatim deset, pa pet, pa nekoliko funti". Bilo je i onih koji su istaknuli kako umjesto novca radije djeci ostavljaju pismo od Zubić vile. Oni nisu skrivali svoju šokiranost iznosima koje drugi ljudi izdvajaju.

"Moji su dobili jednu funtu. Mogla sam im dati i mnogo više, ali mislim da bi to pokvarilo cijelu čaroliju. Radi se o čaroliji, a ne o novcu, zar ne?", napisala je jedna mama.

"Moja su djeca imala prijatelje koji su dobivali ogromne iznose, ali ozbiljno, nisam mogla vjerovati kada sam čula", napisala je druga žena.

Jedan od njih je napisao: "Svima onima koji daju 5 ili 10 funti na zub - imajte na umu da će u razredu vašeg djeteta biti neka djeca koja jednako snažno vjeruju u Zubić vilu, ali njihove obitelji si možda neće moći priuštiti taj iznos".

Što ti misliš, je li novac uopće primjerena nagrada za malu djecu?

Možda te zanima... Mali vodič: Što svaki roditelj treba znati o izbijanju zubića Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.