Roditelji Sretna mama 11. travnja 2016.

5 stvari koje možete naučiti od svoje djece

tata otac kći
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Djeca nam svojim pristupom životu svakodnevno otvaraju oči i uče nas važnim stvarima koje smo znali kao mali, a onda ih odjednom zaboravili. Sva sreća što su pored nas da nas svakodnevno podsjećaju na te važne male lekcije!

Dok se trudite naučiti vaše dijete da kaže hvala, izbroji do deset, veže vezice na cipelama i ispuše nos, obratite pažnju i na to što vi možete naučiti od njega. Izdvojili smo nekoliko stvari koje smo znali kao mali, a koje smo onda odjednom zaboravili. Sva sreća da su sada tu naša djeca da nas podsjete.

1. Sve možete saznati ako pitate. Stoga postavljajte puno, puno pitanja.

2. Igra je pravi posao. Kada primijetite zastoj, vi zadatku pristupite s istom ozbiljnošću koju ima četverogodišnjak kada raspoređuje igračke po podu.

3. Jedini način da otkrijete kako nešto funkcionira jest da ga potpuno rasklopite. Ovo “rasklapanje” vrijedi za sve složene probleme.

4. Domaći zadatak vam je dosadan. Ako donesete zadatke kući, upropastili ste sebi i vašoj obitelji večer (ili možda vikend).

5. Tijelo je stvoreno za trčanje, skakanje, preskakanje. U dječjem rječniku ne postoji riječ “fitness” već “zabava”.

Dok ispijate prvu jutarnju kavu, otvorite širom oči i pratite s više pozornosti one male navike i rituale svog djeteta jer – ponekad baš od njih možemo naučiti najvažnije stvari u životu!

Iskoristi jutro svaki dan: Klikni svako jutro za priče koje te pokreću i bude kraljicu u tebi!

Znate li koji je najveći problem većine roditelja?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.