Roditelji Sretna mama 02. ožujka 2018.

Kako komunicirati s djecom novog doba?

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Eminentni svjetski stručnjaci predškolskog odgoja i brojne poznate mame na konferenciji "Mliječni zub" otkrivaju tajne uspješnog odgoja male djece

Kako se odgajaju djeca u Danskoj, zemlji čiji se narod smatra najsretnijim na svijetu, zna Iben Sandahl, psihoterapeutkinja i obiteljska savjetnica, koja će uskoro posjetiti Zagreb. Ova poznata Dankinja jedna je od 26 predavača na zanimljivoj konferenciji „Mliječni zub: Kako komunicirati s djecom novog doba“, koja će se održati 9. i 10. ožujka u Kongresnom centru Forum u zagrebačkom Green Goldu. Uz nastup na konferenciji Iben Sandahl će u Zagrebu predstaviti i hrvatsko izdanje novog bestselera "Danski odgoj djece".

 | Author: Promo Foto: Promo

Osim nje, predavači će biti autoriteti na području odgoja poput svjetski poznatog Jespera Juula, obiteljskog terapeuta iz Danske, čija najnovija knjiga „Kako biti vođa vučjeg čopora“, uskoro dolazi u hrvatske knjižare i dr. Rajka Rajovića, autora NTC sustava učenja,  koji zna sve o poticanju ranog razvoja dječje inteligencije.

Dr. Rajović: Roditelji od rođenja rade greške koje štete razvoju

 | Author: Promo Foto: Promo

O odgoju djece na hrvatski način, pričat će mlade majke Jelena Veljača, Mirna Medaković Stepinac i Ana Vilenica. Poznate glumice sudjelovat će na 10. ožujka na okrugom stolu koji vodi pjevačica i psihologinja Maja Vučić. Ovo je samo dio bogatog programa konferencije koja je izazvala veliko zanimanje roditelja i stručne javnosti.

dijete, djevojčica Možda te zanima... Naučite dijete samostalno razmišljati Vrtić

"Dokazano je da se dijete najbrže razvija intelektualno, emocionalno i socijalno do sedme godine. Konferencijom želimo potaknuti roditelje na odgovorno roditeljstvo, razvoj roditeljskih vještina i kompetencija, kao i profesionalce koji sudjeluju u odgoju djece u razdoblju ranog djetinjstva. Zbog toga smo okupili vodeće stručnjake koji će predavanjima, ali i praktičnim radionicama, predstaviti najnovija saznanja i prakse o odgoju male djece, dati korisne preporuke i smjernice na koji način učinkovito komunicirati s djecom suvremenog doba, imajući na umu njihove razvojne potrebe i dobrobit. Na konferenciji očekujemo više od tri stotine roditelja, odgojitelja i stručnjaka koji rade s djecom rane i predškolske dobi", istaknula je Daniela Kos, organizatorica konferencije.

beba mama Možda te zanima... Što dijete najviše treba od roditelja? Beba

Uz Ministarstvo znanosti i obrazovanja, stručni pokrovitelji konferencije su Agencija za odgoj i obrazovanje i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, sponzori su Dansko Veleposlanstvo, Jana – voda s porukom, Nivea, Belupo, Školska knjiga, Baby Center i Harfa, a medijski sponzori su Gold FM, časopis Sensa, portali Roditelji.hr, She.hr, Klinfo i Dječja posla.

Više informacija možete potražiti na web stranici Mliječni zub.

Možda te zanima... Odgoj u Skandinaviji: Bebe zimi ostavljaju vani i nikad fizički ne kažnjavaju djecu Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.