Roditelji Sretna mama 18. srpnja 2014.

Ima li samohrana majka pravo na socijalnu pomoć?

samohrana majka, djeca
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Samohranu majku zanima ima li pravo na socijalnu pomoć ako se s ocem djece mimo suda dogovori oko plaćanja za uzdržavanje djece

Gubim li ja kao samohrana majka dvoje djece na ikakva prava socijalne pomoći ako se mi roditelji dogovorimo sami što se tiče plaćanja ili to sve mora ići sudskim putem?

Vi se uvijek kao roditelji možete međusobno sporazumjeti i dogovoriti oko plaćanja ukoliko to nije suprotno interesima i zaštiti vaše djece. Naravno da tu nagodbu koju ste postigli, mora potvrditi sud ukoliko se pred sudom vodi postupak, a ukoliko je u vašem slučaju uključen i Centar za socijalnu skrb, potrebno je da se i njih obavijesti što ste se kao roditelji međusobno sporazumjeli. 

Pravo na socijalnu pomoć nije vezano uz nikakvu nagodbu, nego uz imovinski cenzus, tj. imate li dovoljno ili nemate dovoljno sredstava za uzdržavanje, koliki su prinosu u kućanstvu u kojem živite te koliko iznosi vaša plaća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.