Roditelji 15. srpnja 2024.

Ovaj domišljati trik donosi spas od pijeska nakon dana na pješčanoj plaži

Foto: Unsplash+
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pijesak je genijalan, to će reći svako dijete – ali ne i svaki roditelj. Mame koje se ostatak dana nakon pješčane plaže bore s pijeskom najčešće nisu pretjerane ljubiteljice tog dijela odmora…

Pješčane plaže su genijalna stvar. Volimo pijesak dok nam klizi među nožnim prstima, volimo taj osjećaj kad možeš na plaži sjesti gdje hoćeš i ništa te ne pika, jer je sve – pijesak. Volimo kad nam se jednostavno oblikuje pod nama i ništa nas ne pika, volimo ono kako klinci uživaju u njemu, kako grade sve i svašta i kako im nekad ne treba ni more ako imaju pijesak.

Možda te zanima... Apel roditeljima: ''Obucite djeci kupaće kostime, spriječite tajno snimanje!'' Roditelji

A opet – stvarno ne možemo smisliti taj pijesak! U trenutku kad se cijela obitelj vrati doma ili u smještaj, pa krene veliko čišćenje i veliki lov za pijeskom, pa veliko usisavanja svega onog što je usput ispalo po podu, pa odčepljivanje odvoda nakon tuširanja i eliminiranja pijeska iz raznih otvora…

Kad bi samo postojao neki trik da taj silni pijesak ostane tamo gdje mu je mjesto – na plaži.

E, pa postoji. Već neko vrijeme pojavljuje se među mamama influencericama jedan zapravo jako dobar trik koji bi mogao držati pijesak podalje od ručnika i stvar, čak i na pješčanoj plaži. Svi moraju znati za taj trik, a svaka mama koja ljeto provodi na plaži mora ga isprobati, a ono što je najbolje – svi to imamo doma. Jer 'to' su plahte s gumicama.

Dođeš na plažu s plahtom i ostatkom opreme, okreneš plahtu naopako, a kutove osiguraš tako da na njih, iznutra, postaviš na primjer – prijenosni hladnjak, ruksak ili torbu, stalak za suncobran i ostatak opreme koju nosiš na plažu, a znamo da je ima dovoljno.

U jedan kut staviš također neku malo veću posudu u koju stanu stopala cijele obitelji, jedno po jedno, naravno. Nakon što umočiš nogu u vodu i opereš ga, tu se mora naći i neki ručnik ili nešto slično o što ćeš obrisati noge. A onda kročiš na područje bez pijeska. Sand-free area. Idila.

Svatko ima neku plahtu koju može žrtvovati za ovaj pothvat, a svi će biti sretni područjem bez pijeska, gdje možeš sjediti i uživati bez da ti se pijesak zavuče na mjesta iz kojih još dugo i bez truda neće izaći… Plahtu ostavi ili istresi, naravno, negdje prije ulaska u apartman, da budemo sigurni… jer sutra opet iznova.

Možda te zanima... Odličan trik: Mama otkrila kako zabaviti djecu na plaži satima Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.