Roditelji 21. lipnja 2024.

Mama se pita je li 'zla' ako ne voli djecu nekih svojih prijatelja

Foto: tiktok
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Volimo djecu, naravno, to je jasno. No, nekad nam jednostavno neka djeca, baš kao i ljudi, ne odgovaraju jednako koliko i druga djeca i jednostavno nisu nam simpatična… Jesmo li zato loši?

Djeca su mala, slatka, simpatična, zabavna, izvor beskrajne sreće – pogotovo kad nisu naša, nego tuđa i ne doživimo od njih taj moment koji roditelje izbaci iz tračnica. Uživamo u druženju s nekom tuđom djecom, neke obožavamo slušati, neka su nam toliko slatka, neka su neprimjetna, pa ih samo na druženjima niti ne čujemo… A neka su nam malo manje simpatična.

Možda te zanima... Trebamo li kritizirati svoje prijatelje zbog načina odgoja? Post na Redditu 'uzburkao duhove' Roditelji

I tada se borimo sami sa sobom – trudimo se prihvatiti ih, trudimo se ne pokazati da nam nisu baš najsimpatičnija djeca na svijetu, trudimo se pretvarati se da su nam simpatični. Posebno ako su to djeca nekog od nama bliskih ljudi, prijatelja s kojima se često družimo i slično. Zato šutimo i trpimo da se netko ne bi uvrijedio, jer ne želimo ostati bez prijatelja. No, neki nemaju problema s tim da to javno kažu…

U svom viralnom videu na TikToku, jedna se žena zapitala je li ona „zla osoba“ zbog tog što ne voli djecu nekih svojih prijatelja, a na to se odlučila nakon nekoliko nesretnih susreta tijekom druženja.

„Recite mi jesam li ku*a, u redu? Recite mi jesam li zla osoba. Ali ponekad vidim djecu nekih svojih prijatelja i pomislim: 'Ne sviđaš mi se. Ne, ne, ne sviđaš mi se. Volim tvoje roditelje. Volim tvoje roditelje i zato se družim s tobom, ali ti zasebno — nisi meni po volji. Ne, zapravo fućkaš ga. Nisi zabavan. Nisi ugodan“, priznala je mama @shellyyyyj8.

Ono što ju zapravo posebno muči je činjenica da postoje drugi njezini prijatelji koji imaju djecu s kojima se voli družiti, koje voli vidjeti i koje bi rado čuvala.

„Idem do svog drugog prijatelja i kažem, 'Volim tvoje dijete. Tvoje dijete zrači. Tvoje dijete je predivno. Hoćeš da čuvam tvoje dijete tri dana zaredom? Učinit ću to. Volim tvoje dijete',“ nastavlja mama Shelly, a zatim priznaje da će učiniti gotovo sve kako bi izbjegla pomaganje svojim prijateljima s djecom s kojom ne voli.

„Ako ti zatreba, ja ću ih čuvati. Da, hoću jer te volim,“ kaže ona dok zamišlja svoj razgovor s nekim od prijatelja.

Ona je poželjela znati što misle drugi roditelji, a posebno mogu li roditelji osjetiti kada njihovi prijatelji ne vole osobito njihovu djecu.

„Znate li vi kao roditelj kad vaši prijatelji ne vole vašu djecu, je li to očito? Je li to kao kad imaš omiljeno dijete? Ja imam miljenika, ali želim biti sigurna da ne oni znaju da nisu moji miljenici. Razumijete?“

@shellyyyyj8

 

♬ original sound - Shelly I me doing me

Tisuće pratitelja i korisnika TikToka općenito komentiralo je video, slažući se s mamom i njenim kontroverznim stavom.

„Shvaćam, ali nemoj to reći naglas, rekao je jedan korisnik.

Mama Shelly je odgovorila: „Prekasno za mene!

Drugi je priznao: „Iskreno.. ne volim ničiju djecu osim svoje vlastite haha.“

Sličnog je mišljenja bila još jedna komentatorica: „Potpuno shvaćam, ali u tom trenutku čak nekako gledam svoju prijateljicu kao – nisam sigurna sviđaš li mi se i ti? Ti si stvorila ovaj nered.“

Ipak, neki su mislili da su njezine riječi oštre, te napomenuli ako se nekom ne sviđaju djeca, ne mogu se družiti niti s prijateljima.

„Ako moji 'prijatelji' tako misle o MOJIM OMILJENIM LJUDIMA, ONDA NISU MOJI PRIJATELJI", odlučna je bila jedna mama.

Činjenica je da nam se ne mogu sviđati svi – kako odrasli, tako niti djeca. Nije to lako za shvatiti i mnogi će to u startu osuditi, ali objektivno gledano, to je stvarno tako…

Možda te zanima... Žena priznala: Dosta mi je prijatelja koji svoju djecu tretiraju kao male odrasle ljude Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.