Roditelji 29. siječnja 2021.

Kraljevska stvarnost: Kate Middleton priznala da je za nju roditeljstvo zaista iscrpljujuće

Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middleton gostovala je u video konferenciji s mamama, očevima i učiteljima na temu mentalnog zdravlja...

Video konferencija je organizirana u suradnji s Roe Green Junior školom u sjevernom Londonu, a Kate Middleton je imala pet minuta za svoje kratko predavanje.

U svojem izlaganju predstavila je rezultate istraživanja koje je otkrilo da je usamljenost roditelja porasla s 38 posto na 63 posto tijekom pandemije. Također, pozvala je sve da pomognu voljenima i prijateljima koji imaju problema s mentalnim zdravljem.

U drugom dijelu razgovora, vojvotkinja je iskreno je priznala da je za nju roditeljstvo poprilično iscrpljujuće, posebno tijekom lockdown-a koji je proglašen u cijeloj zemlji zbog Covid 19 pandemije.

 

Naime, kada su ju ostali sudionici razgovora zamolili da zapiše riječ koja opisuje iskustvo brige o njihovoj djeci, Kate je podigla papir na kojem je pisalo: "Iscrpljujuće!". Kate je svoju poruku dodatno objasnila: "Uobičajeno, imate svakodnevne roditeljske uloge i zadatke, ali tijekom lockdown-a morali smo preuzeti mnogo dodatnih uloga na sebe." 

"Znam koliko je izazovno žonglirati između posla, kućnih obaveza, svih školskih obaveza i svega ostalog što vi kao roditelji svakodnevno radite, i zato svaka čast na tome. Prekriženih prstiju nadamo se pozitivnim stvarima, kao što ste i sami rekli. Svakako pazite i na sebe. Vrlo je teško staviti sebe na prvo mjesto, ali sada vam je to potrebnije no ikad. Za našu je djecu važno da pazimo i na sebe', zaključila je Kate Middleton.

Dodala je da se osjeća potpuno iscrpljeno: "Trudim se pomoći djeci i prihvatiti sve uloge, ali osjećam se iscrpljeno." Kate je otkrila i da svoju djecu sama šiša kod kuće. ''U izolaciji sam postala frizer, na užas moje djece!'', otkrila je i dodala kako joj je suprug bio najveća podrška tijekom pandemije.

Podsjetimo, Wills (38) i Kate (39) školuju svoju djecu, Georgea (7) Charlotte (5) i Louis (2) u njihovom domu u Anmer Hallu u Norfolku.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.