Roditelji Kolumne roditelja 20. ožujka 2017.

Najljepši dio porodiljnog za mene je igra s bebom

Foto: Privatni album
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Sve u svemu - predivno je gledati našu curicu kako raste i kako sve više radoznalo promatra svijet! Tako malena, a već me je naučila posebnoj vrsti ljubavi, strpljenju, veselju, smijanju na glas.. Uz nju sam naučila da prašina i suđe ponekad mogu malo pričekati, a dragocjeno vrijeme s njom ništa neće vratiti i (pre)brzo prolazi!

Mojoj Vrtirepki je već 5 mjeseci i svakim danom me sve više veseli i iznenađuje! Definitivno najljepši dio porodiljnog za mene je igra. Kao nesuđenoj teti u vrtiću i vrlo razigranoj osobi - ovi dani iza i ispred mene su ostvarenje snova.

Maja Prebeg Možda te zanima... 'Nema veće duhovnosti od majčinstva' Roditelji
 
Nevjerojatno je koliko malo je potrebno da se vratim u prošlost koja mi izmami osmijeh na lice - dovoljan je miris Lorenine kašice da me podsjeti na vrtić, već davno zaboravljeni crtić da me u sekundi prebaci u dane kad sam iz parkića žurila doma da ga ne propustim, a poneka dječja pjesmica me lansira opet na vesele dječje rođendane... Pa si razmišljam u kojem to trenutku odrastanja zaboravimo na riječi pjesmica, na iskreno i glasno smijanje, te na sretne završetke u bajkama? Kada to postajemo službeno ozbiljni i odrasli?

Dok god mogu, poticati ću razigranost i veselje kod moje Lori, kako raste - sve se više zabavljamo, sve više prati i sudjeluje u igri, listamo i čitamo slikovnice, valjamo se po podu, zajedno vježbamo i čak (ako nije hladno) šećemo po kiši gdje se trudim pogoditi svaku lokvu sa kolicima. Ona i ja svaki dan putujemo u svoju Nigdjezemsku gdje sam ja Petar Pan, a ona moja Zvončica. A Tata, on ima ulogu našeg kralja i zadužen je za nasmijavanje, pjevanje i čitanje najljepših bajki u našem malom kraljevstvu!

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Sve u svemu - predivno je gledati našu curicu kako raste i kako sve više radoznalo promatra svijet! Tako malena, a već me je naučila posebnoj vrsti ljubavi, strpljenju, veselju, smijanju na glas.. Uz nju sam naučila da prašina i suđe ponekad mogu malo pričekati, a dragocjeno vrijeme s njom ništa neće vratiti i (pre)brzo prolazi!

beba dohrana hrana Možda te zanima... Kada i kako krenuti s dohranom? Beba

Ovaj mjesec nam je obilježio i početak dohrane i već se sada vidi da će moja Mrvica biti prava gurmanica. Za sada ništa od ponuđenog ne odbija! Koliko-toliko smo uspjeli uvesti i rutinu iako nas još uvijek zna nešto izbaciti iz nje. Trenutno su to zubići koji nikako da probe, ali svakim danom smo bliže tome! Možda te zanima... Otkriven još jedan razlog zašto plivanje pomaže razvoju beba Beba

Lorena je postala i beba žaba, te svaki tjedan idemo na plivanje. Zahvaljujući toj predivnoj rekreaciji, zarasli su joj kukići, a pedijatrica je rekla da se super motorički razvija i da se vidi da je sportašica. Dobra strana plivanja je i ta da nas dodatno povezuje, obzirom da smo zajedno u vodi i na taj način se uči nasloniti na mene (i tatu) te izgrađuje povjerenje prema nama. U svakom slučaju, tko ima tu mogućnost, neka svakako proba zaplivati sa svojim djetetom jer sigurno neće požaliti.

plivanje beba kolut Možda te zanima... Kakav kolut za plivanje odabrati za bebu? Beba

Svaki dan zaspem uvjerena da je volim najviše što mogu, a već ujutro shvatim da je volim mrvu više nego jučer! Naravno, imamo i težih dana, kada je umorna i neispavana, nervozna i zahtjevna, ali sva sreća, njih je sve manje, a sve više brojimo ove vesele, ispunjene smijehom i igranjem. 

U nagradnom natječaju portala Klokanica i Poliklinike GinOps Maja je osvojila najbolji tretman za sebe i svoje nerođeno dijete: vođenje trudnoće u Poliklinici GinOps pod stručnim vodstvom prof.dr.sc. Škrablin. Maja je vodila dnevnik kroz cijelu trudnoću te ga sada vodi kroz majčinstvo.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.