Roditelji 28. veljače 2024.

Bradley Cooper: "Da nema moje kćeri, nisam siguran da bih danas bio živ"

Foto: MIKE BLAKE/REUTERS/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nekad nam djeca unesu nešto potpuno novo u život, nekad nam sve okrenu naopačke, a nekad nas doslovno spase. Upravo ovo zadnje se dogodilo Bradleyju Cooperu.

Bradley Cooper nam je definitivno na popisu onih dragih glumaca, koje volimo ma koliko gluposti radili. Posebno nas raznježi kad takvi, zločesti dečki Hollywooda postanu očevi. Kad ih vidimo u ulozi tate, to im daje poseban sjaj i onaj dašak pozitive koja nas još više privuče. Oduševio nas je nedavno upravo ovaj dvojac – tata Bradley i njegova kći Lea – na crvenom tepihu, kad je Lea u trenutku dosade izvadila bojanku i bojala.

Možda te zanima... Djeca su djeca: Kći Bradleyja Coopera se dosađivala na crvenom tepihu, pa izvadila bojanku Školarci

Bradley Cooper jednostavno se preporodio otkad je postao otac. Nedavno se pojavio u podcastu Daxa Sheparda, pod nazivom „Armchair Expert“, gdje su razgovarali o tome koliko je daleko dospio na putu svog osobnog rasta. Bradley je tom prilikom govorio o tome kako je njegovo vlastito djetinjstvo utjecalo na njegov pristup roditeljstvu te kako svoju kćer Leu odgaja drugačije nego što je on odgajan.

Održala ga je na životu

Dok je radio na sebi i vlastitom rastu, negdje u tom procesu shvatio je da ga je to izliječilo i pomoglo mu da bude bolji otac. U razgovoru je istaknuo kako ga je to što je postao otac potaknulo da radi na sebi, nastojeći učiniti "najmanju moguću štetu svojoj kćeri".

„Kada sam počeo preispitivati temelje svog života, i pokušao ga sagledati na kritičniji način, posebno poštenje i razmišljanje o istinskom sjećanju, otkrio sam da je posebna korist toga to što sam puno prisutniji u svom životu,“ objasnio je Bradley u razgovoru sa Shepardom. „Odjednom želim biti izražajniji, kreativniji, prisutniji, više davati, biti unutar granica.“

Cooper je iskreno govorio o tome kako je gledao na sebe i svoje djetinjstvo, pokušavajući dešifrirati vlastito odrastanje kako ne bi ponovio pogreške svojih roditelja.

„Cijelo sam djetinjstvo igrao igru, igru preživljavanja, jer stvari nisu bile onakve kakvima su se činile. Odrastanje s alkoholizmom u obitelji vrlo je specifičan način odrastanja,“ rekao je Cooper. „Ono što mislite da je stvarno, otkrijete da nije stvarno, i to je potresno... Sve što radite je seciranje ponašanja poput znanstvenika kako biste pokušali shvatiti što je stvarno.“

Borba s alkoholizmom

Takvo djetinjstvo odvelo je Coopera u alkoholizam, s kojim se dugo borio. No, sad je već 20 godina trijezan, što mu je pomoglo, kaže, da bude više prisutan, a to mu, pak, omogućuje da bude bolji otac.

„Iskreno, nisam siguran da bih bio živ da nisam tata,“ rekao je Cooper.

Rođenje njegove kćeri bilo je za njega važan trenutak: „Samo mi je trebao netko tko će reći: 'Odbacit ćemo ovo golemo sidro'."

Cooper je, inače, 2011. godine izgubio oca zbog raka. Smrt njegova oca otvorila je "novu stvarnost" za Coopera, koji je držao oca u naručju u posljednjim trenutcima. Cooper je prema ocu gajio duboku ljubav, ali nakon njegove smrti i osvrnuvši se na svoje djetinjstvo, shvatio je da temelji na kojima je odrastao nisu bili tako čvrsti kao što je sam sebe uvjeravao.

Sada na sve gleda drukčije, te stvara novi put za svoju 6-godišnju kćer, razbijajući generacijsku traumu izazvanu ovisnošću. Govoreći o odrastanju u obitelji pogođenoj alkoholizmom, Cooper je rekao: "Želim da dijete ne odrasta na takav način... Želim da ima, koliko god može, temelj debeo 5 metara, cement, s kojim može hodati po ovoj zemlji. To je cilj.“

„Jednostavno mogu osjetiti sigurnost koju ona osjeća. Tako je opipljivo, to je stvarno,“ dodao je. „To je tako ispunjavajuće.“


Možda te zanima... Patrick Dempsey: „Teže je odgajati tinejdžere, jer ih moraš pustiti da pogriješe“ Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.