23. rujna 2015.

Ovdje možete dobiti savjete o dojenju koji vam trebaju

dojenje
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U četvrtak 24. rujna 2015. od 18.30 do 21 sat u Centru Prirodno roditeljstvo, o temi dojenja iz različitih kuteva govorit će Iva Podhorsky Štorek, prvostupnica primaljstva i savjetnica za dojenje, Tomislav Kuljiš, autor programa 'Roditeljstvo i rani razvoj' te Ana Krpan, savjetnica za osobni i profesionalni razvoj. Na kraju će svi zainteresirani moći individualno razgovorati s primaljama

Dojenje, tranzicijski proces za majku i dijete nakon trudnoće, između ostalog, osigurava nutritivne i zaštitne čimbenike potrebne za rast i razvoj djeteta, smanjuje rizike od infekcija, alergija, smanjuje smrtnost dojenčadi itd. U cilju promicanja i poticanja vrijednosti koje nosi dojenje Hrvatska komora primalja u suradnji s Tomislavom Kuljišem, autorom programa 'Roditeljstvo rani razvoj' i 'Roditeljstvo 0-6' organizira praktično događanje 'Dojenje-više od hrane' koje će se održati u četvrtak 24. rujna 2015. od 18.30 do 21 sat u Centru Prirodno roditeljstvo.

Iva Podhorsky Štorek, prvostupnica primaljstva i savjetnica za dojenje, tijekom izlaganja 'Vrijeme je za dojenje' objasnit će fenomen Zlatnog sata (prvi sati dojenja) te kako cjelokupan proces uspostave dojenja premostiti kvalitetnije i ugodnije jer je poznato da kontakt koža na kožu između majke i djeteta predstavlja osnovu potrebu novoronđenčeta.

O neurološkim aspektima dojenja govorit će Tomislav Kuljiš kroz predavanje 'Važnost dojenja za razvoj dječjeg mozga'."Dojenje regulira djetetovo unutarnje stanje jer se nije sposobno samo regulirati te 'podražaj' za regulaciju mora doći izvana, a to je ovom slučaju majka", ističe Kuljiš. Dijete kao iznimno ovisan sustav o vanjskom podražaju kroz dojenje i komunikaciju s okolinom traži podršku da bi postavilo kvalitetne temelje za preživljavanje. Dojenje uvelike utječe na psihofizičku stabilnost djeteta, ali i majke koja kroz proces dojenja regulira i svoje unutarnje procese nakon dinamike trudnoće i poroda.

Kroz bogata i praktična znanja predavača, majke, ali i očevi saznat će kako mogu iskoristiti prednosti koje nosi dojenje. Tijekom izlaganja Ane Krpan, savjetnice za osobni i profesionalni razvoj, sudionici će biti upoznati i s tehnikama opuštanja da bi obogatili proces dojenja koji predstavlja iznimno prožimajući način komunikacije između majke i djeteta. Po samom završetku događaja svim će zainteresiranima biti omogućeni individualni razgovori s primaljama kako bi osnažili i podržali ovaj, za čovječanstvo, bitan kontakt.

Simbolična kotizacija od 30 kn pokriva trošak organizacije te će sudionicima biti osigurani i prigodni pokloni. Prijave su nužne jer je broj mjesta ograničen, a više informacija potražite na www.prirodnoroditeljstvo.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.