09. listopada 2015.

Mjesto gdje će se i djeca zaljubiti u knjige

Planetopija
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U novootvorenoj knjižari Planetopija u Ilici 68 nalazi se i poseban kutak za roditelje i djecu, sa slikovnicama i knjigama za djecu i mlade, bogatim izborom knjiga o roditeljstvu, te drvenim i solarnim igračkama domaćih i stranih proizvođača

Točno 9 godina nakon otvorenja svoje prve knjižare specijalizirane za duh, um i tijelo, Planetopija je preselila knjižaru na novu lokaciju u Ilici 68, gdje u prekrasno dizajniranom prostoru spaja ljubav prema knjizi i čitanju i ljubav prema planetu Zemlji.

Planetopija | Author: Promo Foto: Promo

U skladu s jedinstvenom poslovnom filozofijom Biovega grupe, čiji je Planetopija dio, a koju predstavlja "3 E" –  stalno nastojanje balansiranja etike i ekologije s ekonomijom -  Planetopija je proširila svoju nakladničku viziju i na svoju novu knjižaru: kroz odabir knjiga, ponudu proizvoda te dizajn knjižare. Na jednom mjestu spaja se ljubav prema dobroj, kvalitetnoj knjizi sa stavom o životnom stilu u skladu s prirodom i idejom očuvanja okoliša.

Proširena ponuda i poseban kutak za djecu

Posjetitelji će tako, uz bogatu ponudu knjiga, pronaći i brojne eko-proizvode za svakodnevnu upotrebu ili poseban dar. Ovime se želi približiti ideja o osviještenoj kupovini kojom neposredno mijenjamo svijet na bolje i pružiti inspiraciju za zeleniji životni stil. Radi se o recikliranim, 100% prirodnim, organskim, solarnim i fair trade proizvodima koji svojim dizajnom zadovoljavaju visoke estetske standarde.  

Planetopija | Author: Ana Dokler Foto: Ana Dokler

U većem prostoru knjižara nudi proširenu ponudu odabranih knjiga na hrvatskom i engleskom jeziku – od priručnika o zdravlju i prehrani, preko knjiga za osobni razvoj i klasika do birane beletristike, poezije i publicistike. 

Za roditelje i djecu tu je poseban kutak sa slikovnicama i knjigama za djecu i mlade, bogatim izborom knjiga o roditeljstvu, te drvenim i solarnim igračkama domaćih i stranih proizvođača. U novom, ekološkom dijelu asortimana, nalaze se i Oops i Ever Earth eko igračke za djecu te brojni Kikkerlandovi proizvodi, drvene i didaktičke igračke za djecu Margareta Toys i Ponge Toys i drugi zanimljivi proizvodi.  

Dizajn temeljen na recikliranju

Ideja održivosti utkana je i u dizajn prostora. Za novi koncept uređenja prostora, pri kojem se pazilo da se iskoristi što više iz dosadašnje knjižare, bila je zadužena agencija Brigada koja je ideju razvijala u suradnji s Planetopijom, a Brigada je zaslužna  za dizajn većine elemenata u trgovini. Studio za oblikovanje Bee biro bio je pak zadužen za grafičke elemente u prostoru i izlozima. Novi namještaj napravljen je od recikliranog drva, a u kutak za predah smještena je fotelja iz radinosti Smetnjak gospodina Miroslava Belcara koji obnavlja stare i odbačene fotelje

Planetopija | Author: Promo Foto: Promo

"Željeli smo biti racionalni u potrošnji i korištenju materijala koji su nam bili na raspolaganju.  Iskoristili smo sve što je bilo moguće – police iz prethodne knjižare preselili smo u novi prostor i stvorili kutak koji će nas i naše vjerne kupce podsjećati na našu prvu knjižaru u Ilici 72. Namještaj kojeg smo zatekli u prostoru zadržali smo i preoblikovali u police za knjige. Nismo htjeli stvarati otpad, štoviše otpad smo pretvorili u namještaj - patchwork namještaj napravljen je od starih fosni i dasaka. Tako smo uštedjeli na sirovinama za izradu namještaja, pa se ekologija povoljno odrazila i na troškovnik", objasnila nam je Marina Kralj Vidačak, direktorica Planetopije. 

Planetopija | Author: Promo Foto: Promo

"Naša ideja bila je kreirati knjižaru koju će publika prepoznati kao ugodno mjesto kvalitetnog i bogatog odabira naslova u kojem se kupac s povjerenjem može prepustiti znalačkim preporukama prodavača.  Znali smo u kakvu knjižaru bismo sami voljeli dolaziti, koje knjige bismo u njoj voljeli pronaći, u kakvoj atmosferi bismo uživali i koje su nam vrijednosti i poruke važne i na tome smo gradili sliku naše nove knjižare. Jednostavno, željeli smo stvoriti knjižaru koja će u ljudima ponovno probuditi strast za čitanjem knjiga", dodala je direktorica Planetopije.

Brižno odabrana ponuda knjiga, eko-proizvodi, kvalitetna usluga i nadahnuće za zelenije življenje, Planetopijina je vizija knjižare s porukom. Možete je posjetiti svakodnevno u Ilici 68.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.