17. prosinca 2015.

Mali sportaši vježbaju i pomažu djeci u Caritasovim kućama

mali sportaši
Foto: Mali sportaši
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U subotu, 19. prosinca od 13 sati u Košarkaškom centru Dražen Petrović mali sportaši pokazat će što sve rade u svojim vrtićima i sportskim akademijama, a svako dijete darovat će jednu igračku za za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Društvo sportske rekreacije "Mali sportaši" u suradnji s Košarkaškim klubom Cibona organizira devetu godinu za redom humanitarno – sportski događaj "Mali sportaši velikog srca", koji će se održati u subotu, 19. prosinca od 13 sati u Košarkaškom centru "Dražen Petrović" u Savskoj 30.

Događaj je zamišljen kao kombinacija prikaza sportskih igara koje mali sportaši igraju u svojim vrtićima i sportskim akademijama i druženja s gostima, a sve s naglaskom na humanitarnu komponentu. Svaki mali sportaš koji će sudjelovati na događaju daruje svoju igračku za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz Caritasovih kuća sv. Terezija, Vrhovec, sv. Josip, Hrvatski Leskovac i sv. Franjo, Vugrovec.

mali sportaši | Author: Mali sportaši Foto: Mali sportaši

Osim igračaka, roditelji malih sportaša će sakupljati i razne potrepštine, poput pelena, odjeće, obuće, higijenskih potrepština, hrane, praška za rublje i ostalih korisnih stvari. Cilj događaja je skupiti što više potrebnih stvari za one kojima su one najpotrebnije i pri tome male članove od malena senzibilizirati i educirati o jednom od načina brige za one kojima je ta briga najbotrebnija. Sve navedeno radi se kroz igru, zabavu, puno smijeha i pozitivnih blagdanskih vibracija.

Očekuje se kako će ovogodišnji događaj okupiti oko 550 djece školskog i predškolskog uzrasta, polaznika programa "Mali sportaši" i preko 1000 gledatelja. U ovoj plemenitoj akciji malim sportašima pridružit će se i mladi košarkaši Cibone, poznati sportaši i gosti. Kako bi sve prošlo u najboljem redu, za vrijeme događaja, s malim će se sportašima igrati 30 trenera kojima će pomagati isto toliko vrijednih volontera.

"Mali sportaši" i KK Cibona na ovaj način nastavljaju i potvrđuju uspješnu suradnju kojoj je glavni cilj uključiti što veći broj djece u sportske aktivnosti i zdrav način života, poštujući pritom društvenu odgovornost i humanitarni rad unutar lokalne zajednice.

Više o "Malim sportašima" i događaju saznajte na internet stranici www.malisportasi.hr ili na Facebook
stranici www.facebook.com/malisportasi

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.