14. travnja 2015.

Kako izgleda život jednog glumca?

robert kurbaša
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Luki Vidoviću na pozornici će se pridružiti jedan od najpoznatijih hrvatskih glumaca - Robert Kurbaša i objasnit će djeci što znači posvetiti svoj život 'daskama koje život znače' i kako se postaje profesionalni glumac

"Čiribu Čiriba i vesela zanimanja" predstava je za djecu koja je do sada ugostila mnogobrojne profesionalce o čijim su zanimanjima djeca mogla saznati sve što ih zanima iz prve ruke. Nakon prvog čovjeka Cibone - Ace Petrovića, slastičarke Žakline Troskot, plesne skupine Atomic Dance Factory, hokejaša Medveščaka, veterinara Peze i brojnih drugih, u subotu, 18. travnja u 11 sati u Kulturnom centru Travno, Luki Vidoviću na pozornici će se pridružiti jedan od najpoznatijih hrvatskih glumaca - Robert Kurbaša!

Robert Kurbaša hrvatski je kazališni, televizijski i filmski glumac poznat po brojnim filmskim i televizijskim ulogama i vrlo je aktivan i van glumačkog svijeta. U listopadu 2013. godine s kolegicom glumicom Doris Pinčić otvorio je zabavno edukativni centar Kupid koji nudi tematske rođendanske zabave, radionice, vježbaonice te dramski studio za djecu i odrasle. 

Kakvo je zanimanje glumca? 

Glumac ili glumica je osoba koja glumi ili igra ulogu u nekoj umjetničkoj izvedbi. Izraz se obično odnosi na ljude koji glume u filmskoj industriji, na televiziji, u kazalištu ili na radiju, a ponekad se koristi i za ulične zabavljače. Osim igranja dramskih uloga, glumci mogu i pjevati, plesati, raditi samo na radiju ili "posuđivati glas". Prvim zabilježenim glumcem smatra se Grk Tespis, koji je 530. pr. Kr. izašao na scenu Dionisovog Teatra i postao prva osoba koja je izgovorila tekst kao lik u predstavi. Zbog Tespisa, glumci su se u to doba nazivali tespijanci. U starom i srednjem vijeku samo su se muškarci bavili glumom jer se smatralo nedostojnim i sramotnim da žena izađe na pozornicu. Prva žena – glumica pojavila se u jednoj predstavi u Veneciji tek u 17. stoljeću.

Što znači posvetiti svoj život "daskama koje život znače", kako se postaje i kako izgleda život jednog profesionalnog glumca možete saznati ukoliko dođete 18.travnja u točno 11 sati u Kulturni centar Travno.  Osim edukativnog djela programa, očekuje vas i putovanje u svijet jedinstvene iluzije uz trikove Luke Vidovića, Hypo poklončići, smijeh i veselje kojim ćete započeti vikend!

Svoje ulaznice možete kupiti po cijeni od 25 kuna, radnim danom od 10:00 – 19:00 sati ili, ukoliko sve ulaznice ne budu prodane u pretprodaji, moći ćete ih kupiti i na dan predstave od 10:00 – 11:00 sati na blagajni / porti Kulturnog centra Travno

Sve novosti možete pratiti na Facebook stranici Menart Kids ili na www.kuctravno.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.