01. studenoga 2015.

I ples pomaže da budete fit!

festival vitalnosti
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Uz fizičku aktivnost treba paziti na unos magnezija jer je jedan od najvažnijih minerala koji sudjeluje u 350 procesa bitnih za pravilno funkcioniranje organizma

Na dvodnevnom Festivalu vitalnosti 24. i 25. listopada na Europskom trgu u Zagrebu posjetitelji su mogli doznati kako biti i izgledati fit. Mg Mivela bila je pokroviteljica radionica aerobika i plesa na kojima su studenti i profesori zagrebačkog Kineziološkog fakulteta prezentirali svoje metode vježbanja. 

"Bitno je da tjelovježba, u ovom slučaju aerobik i svi njegovi plesni oblici, traju kako bi se angažirali svi transportni sustavi u čovjekovom organizmu te tako djelovali na njihovu vitalnost", kazao je prof. dr. Goran Oreb. 

Uz fizičku aktivnost svakako treba pripaziti na dovoljan unos magnezija jer je to jedan od najvažnijih minerala koji sudjeluje u više od 350 procesa bitnih za pravilno funkcioniranje organizma. Prisutnost magnezija nužna je za pravilan rad mišića te je neupitna njegova iznimna važnost za svakog rekreativca i sportaša. Pojačano znojenje prilikom vježbanja može znatno iscrpiti zalihe magnezija i tada se mogu javiti drhtavica, grčevi i nesvjestica. Umor, slabost i manjak energije česti su simptomi nedostatka magnezija

Kako bi se izbjeglo sve navedeno dovoljno je konzumirati prirodan magnezij iz Mg Mivele, prirodne mineralne vode u čijoj se 1L nalazi 343 mg magnezija. 

festival vitalnosti | Author: Tomislav Miletić/PIXSELL Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Prirodna mineralna voda Mg Mivela kod fizičkih aktivnosti može poslužiti kao idealan saveznik jer doprinosi smanjenu umora i iscrpljenosti, normalnoj funkciji mišića te normalnom funkcioniranju živčanog sustava. Osim neophodne hidracije organizma, Mg Mivela opskrbljuje tijelo neophodnim mineralnim tvarima, prvenstveno magnezijem. Preporučeni unos magnezija za odraslu osobu iznosi 375 mg na dan, a sportaši i rekreativci pripadaju skupini koja ima povećane potrebe za magnezijem budući da ga dodatno gube znojenjem.  Iznimno je važno naglasiti značaj hidracije prije, tijekom i nakon tjelesne aktivnosti. Upravo pijenjem Mg Mivele osim vode u tijelo unosimo prijeko potrebni magnezij. Minerali i voda ključni su elementi uspjeha svakog sportaša i rekreativca. S tim u vidu, Mg Mivela ima poseban značaj za sve koji se bave tjelesnom aktivnošću, ali i zato jer ne sadrži veliku količinu sulfata i ne uzrokuje laksativne  posljedice na probavu. 

Mg Mivela je nježna i prirodna mineralna voda u čijem nježnom okusu mogu uživati svi, bez obzira na dob ili spol. 

Mg Mivela se crpi iz dubokih slojeva zemlje, gdje je u kontaktu sa stijenama. Taj susret vode i stijena rezultira otapanjem minerala iz stijena, što vodi koja izvire osigurava bogat mineralni sastav. Prirodni magnezij u Mg Miveli je u topivom obliku te ga organizam najlakše apsorbira i direktno iz tankog crijeva transportira u krv.  

festival vitalnosti | Author: Tomislav Miletić/PIXSELL Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Kada imamo vode visoke mineralizacije, u kojima se pored magnezija nalazi visoka koncentracija sulfata dolazi do laksativnog djelovanja takve vode, što kod većine populacije nije uvijek poželjno. Budući da Mg Mivela, za razliku od nekih drugih voda bogatih magnezijem, ne sadrži veliku količinu sulfata, ona ne uzrokuje neželjene laksativne posljedice na probavu. 

Stoga, za blagotvorni učinak magnezija na vitalne tjelesne funkcije važno je znati da oblik u kojem je magnezij vezan čini veliku razliku. Magnezij u Mg Miveli je u nutritivnom smislu idealan izvor magnezija iz prirode!

Najbolje je uzimati manje količine magnezija iz prirodnih izvora (hrana i voda) češće, jer na taj način tijelo ima kontinuirani izvor minerala za odvijanje vitalnih funkcija. Konzumacija čaše Mg Mivele, više puta tijekom dana, gotovo zadovoljava dnevne potrebe organizma za magnezijem. 

Posebnost Mg Mivele je i ta, što jedina na tržištu prirodnih mineralnih voda dolazi u dvije verzije – gazirana i blago gazirana.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.