Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • VickyChristina
    29. Rujan 2018. 16:07

Mela mislim da je to konacna najava zubica, nema jos nijedan?
    Dea, tvoj malac nece po danu da sisa jer je kao frajer, vec veliki, zato u noci, kad nitko ne vidi, navali 😂
    Nama probijaju gornje jedinice, muci se jako, donje nismo ni osjetili. Zacrvenili su mu se i obrazi, malo su i hrapavi pa ne znam da li je to od zubica ili od hladnijeg vremena. Nikada ti nije imao...

dea32
    29. Rujan 2018. 16:50

Mela moguce sto kaze Vicky da je i od zuba, vise sline a i zna stolica biti vise tekuca i 'kiselija' kad zubici izbijaju pa moguce da je od toga. Sjeti se da je i kod Aymee bilo isto tako. Kad je izbio zub, bilo je ok. Ne vjerujem da je od pelena ako ih vec dugo koristite. probaj pri presvlacenju debeli sloj masne kreme staviti tako da ta kakica ne stigne toliko brzo doci do koze i odmah mijenjaj kad obavi..
    Vicky, ma dobit ce on frajerski po guzici. Ovu noc je bio koma. Svako malo se budio i vristao, nekad bi pribvatio cicu, nekad ne. Kaze muz, svaki vikend kad mogu duze spavati on vristi cijelu noc. I fakat je tako. Preko tjedna se on ustaje u pola 5 za posao i mali je donekle ok, od petka navecer mali poludi. Rekoh, zna mali da je vikend 
    Moze od zubica bit svasta..

• Aymee
    29. Rujan 2018. 19:38

Mela, kao sto je Dea napisala. Nama su prvi zubi bili praceni uzasnim osipom a stalno sam ga presvlacila.  Cak je i male ranice imao. Trajalo bi cca tjedan dana prije izbijanja i dan kad bi izbio, magicno bi nestao. Kod ostala 4 zuba isto osip ali manje. Isto bi trajao do izbijanja. 

Aymee

Mela
    29. Rujan 2018. 22:54

Vicky, nema jos nijedan :-( I nama su obrazi crveni vec dva dana i malo je toplija glavica. 
    Dea, tako i radim. Odmah je presvlačim kad kaka, a do sada san mazala u tanjem sloju. Slijedece presvlačenje cu u debljem sloju. 
    Aymee, nadam se da nam je ovaj osip najava zubića. 

-Tea-
    30. Rujan 2018. 00:00

Evo, konacno sam se otusirala i sjela zapalit u miru i da procitam zadnje postove... Danas sve neka guzva... Malo sam Deu udavila jer mi je stariji dobio neki osip po tijelu, a neznam od cega... Mozda antibiotik, mozda hrana (jeo kod babe manestru pa neznam dal mu nesto nije pasalo..), mozda nova pelena (mada u pelenskoj zoni bas i nema osipa nego samo po ledjima i trbuhu (tj.cijeli torzo i malo ruke)), mozda majica koju je danas imao jer mu je "nova" (rabljena al ju jos nije imao na sebi)... Uglavnom nema ikakvih drugih cudnih stvari osim osipa...
    Pa su mi starci dosli djir na kavu popodne, pa su veliki decki dosli s radne akcije pa vecera i nakraju sam pekla American Cookies jer ih dragi obozava a pojeli sve jutros uz kavu... Klinci spavaju ko topovi za sad... Sad odmor uz cigaru, pa laganini kako smo rekle Aymee i ja, ganjanje po krevetu ako nadjem dragog u medjuvremenu!! 
    Cure drage, naspavajte se i neka kikaci ne gnjave po noci i neka svi spavaju sutra bar do 8!!! Noc! 

url=https://lilypie.com]

• Aymee
    30. Rujan 2018. 21:14

Tea, nadam se da si nasla dragoga sinoc.
    Mi smo malca danas ostavili kod moje mame na par dana. Sutra idem odstraniti nokat i koliko sam cula, bit ce mi veselo. Poroda se nisam uopce bojala, ali ovoga me strah. Najgore je to sto ce moje zimogrozne noge morati biti bose.. 

Aymee

• Aymee
    30. Rujan 2018. 21:22

Ostale cure, kako ste provele vikend? 
    Orangina, javi se sutra nakon pedijatra. Drzim palceve da je malac poceo dobivati na tezini. 
    Dea, nadam se da se liceko po korticima smirilo. Nama je Melem u 2 mazanja smanjio isusenost. 
    Mela, nadam se da ce zubici brzo izbiti i da ce se osip odmah povuci. Vjeruj mi, prvi osip sam se uspanicarila, cak sam ovdje i slike pustala, nakon toga se vise nisam brinula jer sam znala da je sve po pitanju higijene besprijekorno a da je to tak kod nas kad zubi idu van. Sad mu je malo tockava pa se nadamo uskoro broju 7! 

Aymee

Orangina
    30. Rujan 2018. 23:17

@Dea bas to, pocelo je biti kao neko natjecanje, cija je beba bolja, naprednija, bolje sredena, koja mama je brze izgubila kile nakon poroda.... Bljuva mi se od toga! 😖
    A znaci Noici idu i dvojke, neka sto bezbolnije izbiju!

@Aymee ma ne osjecam se lose sto dajem formulu nego zasto nisam ranije dala i sto sam dopustila da gubim mlijeko. Mozda je koji lijek utjecao a nisam pazila...
    Tvoj mali uspije zaspati pored tebe? Moj ne moze, luduje sve dok ga ne stavim u krevetic.
    Kupili smo strample, danas sam ih oprala pa cemo isprobati.
    Samo mu mazi kozu s hidratantnom kremom, hladnoca i vjetar mogu biti uzrok perutanju.
    Ajme grozno za nokat! 😞 Kako se desilo? Drzim fige!! 

@Vicky bio je "nezadovoljan" dok doji, lupao je po cici, pljeskao rukom i grabio kozu, par min.tako i onda odustane. Budio se cesto, jeo puno kasica...
    Nagovori dragog za bazene jer moze npr.on ici s bebom pa da to bude njihov moment. Dragi je u vodi s malim a ja sam pored s rucnikom kad su gotovi ☺ 

@Tea kako ste? Dali stignes malo odmoriti? 
    U pravu si, babe vole svasta reci. Eto neki su predebeli a neki premrsavi, nikad dobro haha! 

@Frau jede 3 puta kasice na dan i sad jos 2 puta bocicu i nudim mu cicu svejedno. Neznam koliko bi inace trebali jesti.
    Taj pilates na koji ides, dali je to posebno za mame i bebe? Sto beba radi dok ti vjezbas? 

@Mela tvoja papa kasice, da nije od kakve hrane ju malo iritiralo pa zato osip? Samo mazi masnom kremom svako presvlacenje a mozes i namazati masl.uljem.

-Tea-
    01. Listopad 2018. 02:50

@Aymee, nasla sam ga, al nakraju sam sinoc spavala sat i pol... A ni nocas ocito necu...
    @Orangina, nemam pojma kad cu se odmorit...  Valjda sam se pohvalila da mi bar manji spava cijelu noc pa ga sad ljuljam u kolicima.....  Zacepio mu se nos pa kad se probudi ga stavim u kolica (jer u kreveticu nema sanse da je na ledjima) pa mu se nos smiri, malo pojede pa zaspi... A i obrazi mu gore, a nema temp., znaci i zubi ga muce...
    A stariji nakraju zavrsio danas na hitnoj. Onaj osip mu je jutros bio malo jaci pa sam zvala hitnu pedijatriju. Rekla zena da ga okupam cistom vodom i provjerim zahvacenost. Nakon toga ds kroz dan pratim dal se pogorsava i ako da da dodjemo. Stavila sam ga na popodnevno spavanje i kad se probudio, osip je buknuo... Boja je bila izrazenija i prosirilo se na ruke i lice. Odmah san odjurila za Pulu. Dezurna ped.je bila njegova ped!!  Kaze da je to najvjerojatnije alergija na penicilin u antib.sta je dobio za kasalj... Prekinula terapiju jer ga je pregledala i kaze da vise nema potrebe za lijekovima. Sad Fenistil 3 dana da se to povuce.. Uzas izgleda tako sav točkav. Ako koga zanima, mogu stavit slike pa da vidite kako izgleda taj osip..

url=https://lilypie.com]

Orangina
    01. Listopad 2018. 06:21

@Tea zao mi je i mladeg i starijeg 😞 Dali je imao kakve druge simptome uz osip? Mozes staviti sliku da vidim kako moze izgledati alergija na lijek. 

Mi smo evo budni a mali spava nakon njegovog treceg nocnog vristanja..

@Dea suosjecam s vama, tvoj zna kad je petak a moj zna kad je nedjelja da totalno izmori tatu za radni tjedan 😂 
    Sad si mislim da nije to skok u razvoju ili separacijski strah, moze biti i to ako se cesce bude po noci 😕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.