Za jaje sam cula da nije dobro za dulje setnje, polozaj kao nije ispavan, dijete smije biti najvise 2h kroz dan u tome... iako je meni to nelogicno, beba je u trbuhu u tom polozaju, prije bi rekla da je ravan polozaj za njih neobican i da bi se trebali navikavati.
url=https://lilypie.com]
Za jaje sam cula da nije dobro za dulje setnje, polozaj kao nije ispavan, dijete smije biti najvise 2h kroz dan u tome… iako je meni to nelogicno, beba je u trbuhu u tom polozaju, prije bi rekla da je ravan polozaj za njih neobican i da bi se trebali navikavati.
Ne 2h kroz dan, nego 2h u komadu, pa treba imati batem pola sata ravne podloge da se istegne beba pa onda moze opet 2h voznje
Super thanks na info.
Evo pocela sam stavljati bebu na spavanje ranije... znaci legne kao da ce spavati i onda vristanje...stavim dudu pa duda 5 min pa ju baci i opet vristanje iz sve snage.
I tako 10 puta...
Na kraju sam je podigla kod vristanja...stavila je prst u usta, cuclala, polegla sam je u krevetic i zaspala.
Ja ne kuzim to vristanje.... i bas mi je stresno....
I pocela je plakati/vristati kada se probudi iz popodnevnog sna... ne uvijek, ali cesto.
Probudi se i u vrisak.
I pocela je plakati/vristati kada se probudi iz popodnevnog sna… ne uvijek, ali cesto.
Probudi se i u vrisak.
Moj zna plakati ako me ne vidi i ne cuje odmah nakon budenja.
Al za vristanje.. sto da ti kazem.. nemam utjehu, moja cura i dalje vristi, ali sad je ono namjerno vristanje. Jucer nam je cijeli dan bio tako stresan i naporan jer je ona bila vristava od kako se ustala u pola 7, pa skroz dok nije zaspala u 20h. I zna da je vristava, sama to kaze i cim se okrenes evo je opet. Nakon kazne je pitam da li razumije zasto je bila u kazni, kaze da zna jer je bila vristava i za 5 min opet ista prica. Kao da pricas sa zidom! Isisa nam svu energiju, dok je mali tako dobar, on zaplace samo kad je gladan i kad mu se spava..
Mozda ti je sad u fazi kada u snu prozivljava dan pa ju to muci.
Ne zaspi dojeci? Meni mali nekad kad je premoren vristi na polozaj za dojenje, pa mu dam dudu da se smiri i onda na brzinu zamjenim dudu sa cicom i tako zaspi..
Ona preko dana zna zaspati dojeci. Ali to nije bas cesto. Ako nije gladna vristi na ciku.
Pokusat cu tvoju foru prvo duda onda cika.. u slucaju kada znam da bi mogla jesti, a place kada ju stavim dojiti.
Pozdrav mame, ovako imam sina 6mj i u strašnoj nedoumici sam u čemu ga stavit spavat... Ako ga stasta spavat u proljetnoj vreći i bodiju dugih rukava čini mi se da mu je vruće, ako ga stavim u bodiju d.rukava u ljetnu vreću stah me da mu zima pa ga pokrijem laganom dekicom... Ludim... Zimus sam se držala onog pravila sloj više nego sebe al kako sada? O.o
Dobro jutro mame i bebice! Procitala sam sve zaostatke, ali ne stignem komentirati.. uglavnom se sve borimo s istim stvarima :)
Moj malac se isto stalno okrece na stomak, ali se ne zna sam vratiti pa se ljuti i trazi nekoga tko ce ga vratiti natrag i tako u krug, presmijesan je.. sad ga vise ne ostavljam dolje u baby gym-u vec u vrtic, pogotovo ako nesto radim pa mi nije non stop na oku, bojim se da ne udari u parket/zid ili nesto slicno..
Mela i Dea, nadam se da je situacija s upalama bolja, zao mi je sto ste to prozivljavale, po meni je taj mastitis gori vec citavi oporavak od poroda, uzas..
Orangina, nadam se da je situacija sa svekrvom bolja i da ste se vratili u svoju rutinu :)
Aymee, mislim da bi postupila jednako na tvom mjestu da imam takvu svekrvu. Mama zna najbolje i nitko nema pravo petljati se u to i raditi drukcije, pogotovo tebi iza ledja. Ja prihvacam savjete od svih, ali ne podnosim kad mi se kaze MORAS ovako i onako. Uvijek na kraju napravim prema svom instinktu..
Sto se tice spavanja, mi do prije desetak dana nismo imali problema s tim, isao bi spavati oko 21h, budio se dvaput po noci da jede i ustajanje oko 7h, ali u zadnje vrijeme bojkotira spavanje, nece da spava do 23h, kad ga napokon uspavamo on se opet krene meskoljiti i cim se prestane ljuljati u kolicima opet se budi i tako po cijele noci.. nije mi jasno do cega je jer nismo nista mijenjali, jedino mozda zbog ove vrucine, ali ne bi ni to trebalo biti jer sam ga dovoljno raskomotila, spava u pamucnom bodiju kratkih rukava, carapicama i pokrijem ga tetricom i dekicom..
Mi ni nemamo jaslice u opcini, a opcina nam broji oko 7000 stanovnika, a u grad mi se ne isplati davati dijete jer putujem i na posao, pa bi radila samo da otplatim to sve, a ne znam ni tko bi ga cuvao...
Tea, Orangina, Aymee , Dea bravo za kasice! :)))
Ina, meni je mama takoder u njemackoj, sva robica nam je iz Primarka ali stvarno, robica je peri-deri, a cijene smijesne! Kod nas su te stvari precijenjene, pogotovo kod nas u slavoniji, tako da ja vise nista tu ne kupujem, samo narucim kod nje, kupovala bi bezveze da joj ne kazem sto nam treba, ovako dobro i nama i njoj :)
Tea, razumijemo tvoju zabrinutost, ovdje smo da pomazemo jedne drugima! Nemam saznanja o tome, ali razumijem u kakvom si strahu.. Nas su nedavno poslali kod djecjeg fizijatra jer maleni navodno ne drzi glavu kako bi trebao. Ima 4 i pol mjeseca i po meni, on super drzi glavu za tu dob, ima bas cvrsto drzanje (svi prvo to komentiraju kad ga vide), ali po njima, glava zaostaje za trupom, morat cemo na vjezbice od ovoga tjedna.. Mislim da cu ga samo dodatno imuciti jer on ne podnosi voznju u autosjedalici, preznoji se i pocne vristati, tih 25min do bolnice mi bude kao cijela vjecnost kad krene plakati.. i onda citav dan bude nervozan a i taj polozaj u jajetu mi je skroz neprirodan, i da, ne preporucuje se dulje od 2h u komadu
Mirjanos, autosjedalica nam je mucenje, ali kosaru voli. Krupnija je beba pa mu bude vruce i na rukama i u sjedalici, u kosari je komotan i uziva. Vecinom je po noci u njoj, po danu takoder, najlakse ga je tako uspavati..
Jelena, pisala sam gore, ja mu obucem bodic kratkih rukava i pokrijem samo tetricom i gore dekicom jer sam imala osjecaj da mu bude vruce ako je vise slojeva..
Sortiraj odgovore
Najstariji