Petraa ja sam tu jednom prilikom pitala za to hroptanje, glasno dise kao da je nosic zacepljn a redovno sam ga cistila. Valjda to tako treba biti, izgleda mi sve ok 🤷🏽♀️
Petraa ja sam tu jednom prilikom pitala za to hroptanje, glasno dise kao da je nosic zacepljn a redovno sam ga cistila. Valjda to tako treba biti, izgleda mi sve ok 🤷🏽♀️
Hvala, malo mi je lakse. Ja ga isto cistim redovito otkad sam to primjetila, pa valjda stvarno to tako ide 🤔
Drage mame, kako vase bebe provode dan?
Je li normalno u ovim tjednima da beba samo jede i spava?
Nas dan izgleda otprilike ovako:
Navecer fino spava i jede svaka dva do tri sata, ujutro se presvucemo, nahranimo i onda je malo budan, nece da mirno lezi, nece u nunalicu, nego hoce samo da se nosi, nakon cega brzo opet zaspi. I tako cijeli dan, jede, spava, kad kenjka moramo ga uzeti i nositi i opet zaspi. Eventualno ako ga snadje epizoda grceva popodne place ali ga umirimo brzo. Da li puno spava? Strah me da od dnevnog spavanja ne zamijeni dan i noc pa se pitam da li bi na neke nacine mogla ga danju odrzati budnim da bi nocu zadrzao uredan ritam spavanja? Radim li sve kako treba?
Znam da je bebica jos jako mala za neke animacije jer se ne moze igrati sam, ali bih voljela znati kako vi provodite dane s vasim bebicama ili ste provodile u ovom periodu.
Svjesna, moja danas ima 10 dana, primijetim kako je svaki dan sve dulje budna, ali ne puno. Dok je budna zuji okolo, najsretnija je kad ju držim uz prozor pa gleda u svijetlost, i izađemo na balkon po 15-20 minuta se proluftat. Kad ju nešto muči, isto samo nosanje i nacicavanje.
Evo danas ju nešto muči i toliko sisa cijeli dan da ja ne znam imam li više šta mlijeka uopće. Jesu vama grudi stalno napete kao na početku ili je normalno da malo splasnula i kad ima mlijeka?
Drage mame i mi imamo problem s nosicem kao i vi..to vam je ok..ubiti oni nisu prehladeni nego njima ta hrskavica nije do kraja se razvila pa tako se cuje ispada kao da su prehladeni ubiti nisu...rekla nam pedijatrica...😊😊..mi svoj isto redovno cistimo ugl.pred jutro..
url=https://lilypie.com]
Moji mis ce u subotu mi dana spava 20 sata od 24 u danu😂😂 to je ok, sada bude budan vec po 40 min i vise, ugl plazi jezik, radi face, prati nas, gleda okolo, mase rukicama i sp.. nosi se puno makar je miran, sudjeluje u svemu kaj se radi, idemo van makar setnje prespava.. noc spava skroz do ili 3 ili 5 kada se pokaka, pa se presvucemo, posisa i spava opet do 8,9.. i to je tako ok, za sada :) necu nista mjenjat :) MareiKare ima mlijeka, uspostavlja ti se ponuda i potraznja, ako dojis na zahtjev to je to, neces vise ni osketiti nikada onu tezinu i navalu mlijeka, osim ako nekada preskocis dojku ili ona napravi duzu pauzu medu sisanjem pa se cica prepuni.. i u skokovima kada bude ekstra nasisavala
url=https://lilypie.com]
Mi smo evo dosli kuci danas, i sad me zanima jedna stvar, kako ste krvarili poslije poroda? Meni ide sad sve vec manje krvi ali uvik pomiješano sa nekim zrncima pa sad nek to normalno ili?
I druga stvar ja nemam jos mlijeka odnosno samo ono žuto Prozirno al pošto na šeširić dojim ne znam jel mali ista uspije posisati, i dali mu treba ipak nadohrana? Jer u bolnici su mu davali s obzirom da je dobija temperaturu od gladi ?
Pepillu, meni je tek treci dan doslo mlijeko, bilo je kolostruma, sikio je ali sam vidjela da je i pored toga gladan. Isto tako, dva dana iza poroda je izbacivao mekonij, pretpostavljam da nije dovoljno jeo da bi dobio pravu stolicu, tako da sam mu dala par flasica ad dok moje mlijeko nije nadoslo full. Popio je sve sto sam mu dala i fino spavao, kasnije sam prestala davat i pocela dojiti bez problema. Ako ikako mozes izbacuj sesirice sto prije, evo mi smo ih uspjeli skinuti nakon mjesec dana sisanja s njima i mnogo je lakse, valjda je i on porastao i zna fino uhvatiti dojku.
Svjesna, i kod nas je u tom periodu bilo tak, sad je sve vise budan, bude budan po dva sata izmedu spavanja preko dana. Jedemo, pelena, pa malo gym, pa se malo nosimo, eventualno opet jedemo i nazad spavanje. A ima i dana kad skoro cijeli dan jos uvijek prespava, samo se budi za cicu i pelenu mu uspijem presvuci, eventualno jedan period budnosti samo i to navecer.
Pepillu, kak mislis dobio temp od gladi? Nisam to iskreno nikad cula... 🧐
Kaj su ti savjetovali u bolnici vezano za dojenje i dohranu? Jel jos uvijek gubio na tezini ili...? Malo bas nije pametno da te mi savjetujemo kako da hranis tak malu bebu, bilo bi najbolje da vec sutra ti dode patronazna i izvaze ga pa da nju pitas za savjet... ne znam... 😕
Tako su mi rekli. 🤷🏻♀️ Imao je 38, otusirali ga i dali mu 30 ml bebimila. Rekli su mi da je to često moguce ako je gladan i postane onda nervozan, krv su mu vadili danas i sve uredu. A za hranjenje su mi rekli da ga sto češće stavljam na sisu i ako vidim da ne ide bas bas uzmem nadohranu. Mislim da ce mi sutra doci patronažna.. du, zadranka jesam u pravu da patronoz dode sljedeci dan odma??
Sortiraj odgovore
Najstariji