Zimske bebe 2023./24. šŸ©¶ā„ļøā˜ƒļøšŸ¤°

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopuŔteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ItsMarija
    17. Lipanj 2023. 21:37

Caliopi ☘

ItsMarija

Caliopi ☘

ItsMarija

Stavila sam ovo pitanje u drugu "grupu" ali odgovora nema pa ako mi može ovdje netko pomoci…

Znaci, trudna sam i ginekolog mi je otvorio bolovanje radi komplikacija. A prije tog sam isto bila na bolovanju. Pa me sad zanima, da li će oni meni gledat place unazad 6mj kako sam dobivala na bolovanju, taj prosjek ili poÅ”to sam trudnica ima neka druga caka? Placa normalna dok sam radila? Dal ce gledat place dok sam normalno radila bez prekida ili? Ako je netko imao slicnu sit…

I drugo…
    Znaci, iduce god., u 3mj trebam po zakonu i svemu dobit posao za stalno… Nakon tri g., kako već to ide inace.,…. Kako sam trudna, termin mi je pocetkom drugog mj cca. Jel može bit situacija da ne dobijem za stalno, da jednostavno mogu da ne produze? Ili dok sam trudna, ili na porodiljnom… Ne smiju dati otkaz?

Ako je bolovanje bilo u 5.mj neće ulaziti u prosjek jer su komplikacije otvorene u lipnju. Dakle zadnja plaća koja ulazi u prosjek je za travanj

Problem je u tome sto sam bila na bolovanju od 12mj prosle g, onda prekid pa sam uzimala godisnji pa opet bolovanje i tek su mi ovaj mj otvorene komplikacije… Zato me zanima kako bi sad to islo

Koje si sve mjesece radila? Je li ti se ikako ugovor prekidao ili?

Znaci 11 mj sam jos radila od 12mj pa evo sve do sad nisam radila... Bolovanje bilo... i sad su mi otvorene komplikacije...Ā 

Noir
    17. Lipanj 2023. 21:38

Ana_Maria

Noir

Cure koje ste prosle dvanaesti tjedan, kako spavate? Meni i dalje najvise odgovsra na trbuhu uz privucenu nogu pa je ipak odignut. Planiram pitati doktora moram li to mijenjati ili mogu i dalje tako. Ne znam kako cu se priviknuti na bokove šŸ™ˆ

Meni je ginekologica rekla da se uopce ne zamaram time i da spavam kak god mi pase.. prije sam na trbuhu znala dosta, sad vise ne, ne pase mi jednostavno iako trbuh i dalje skoro uopce nemam šŸ™ˆ tak da vecinom ledja i bok.. i mislim da ce ti prirodno doci da promijenis polozaj iz trbuha, da ti jednostavno vise nece pasati, a realno neces ni moci tako da ne zamaraj se previse time.. mene vise muci snovi koji su mi poceli prosli tjedan pa se vrlo tesko naspavam…

Ma i ja mislim da se prirodno okrenemo na bok kad dodje vrijeme za to. Bas cu pitati doktora. I ja imam snove svakakve. Blesave, stravicne, smijesne, erotske. šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚ zadnjih noći su i snovi tu i čeŔće piÅ”kanje tako da slabo spavam.
    I da,Ā  radavice me uzasno svrbe iako ih mazem uljem. Ima netko neki trik?

12/2023 dječak šŸ’™

ItsMarija
    17. Lipanj 2023. 21:39

Caliopi ☘

ItsMarija

Stavila sam ovo pitanje u drugu "grupu" ali odgovora nema pa ako mi može ovdje netko pomoci…

Znaci, trudna sam i ginekolog mi je otvorio bolovanje radi komplikacija. A prije tog sam isto bila na bolovanju. Pa me sad zanima, da li će oni meni gledat place unazad 6mj kako sam dobivala na bolovanju, taj prosjek ili poÅ”to sam trudnica ima neka druga caka? Placa normalna dok sam radila? Dal ce gledat place dok sam normalno radila bez prekida ili? Ako je netko imao slicnu sit…

I drugo…
    Znaci, iduce god., u 3mj trebam po zakonu i svemu dobit posao za stalno… Nakon tri g., kako već to ide inace.,…. Kako sam trudna, termin mi je pocetkom drugog mj cca. Jel može bit situacija da ne dobijem za stalno, da jednostavno mogu da ne produze? Ili dok sam trudna, ili na porodiljnom… Ne smiju dati otkaz?

Aha ovo drugo nisam odgovorila. Po zakonu kada je u pitanju ugovor na određeno poslodavac ima puno pravo ne produžiti isti bez obzira Å”to si na porodiljnom,to je sve njegova dobra volja. Jedino osobe koje su na neodređeno bez probnoga roka u trenutku otvaranja komplikacija zakonski NE SMIJU dobiti otkaz dok se ne vrate s porodiljnog

Znaci ako sam dobro shvatila, u drugom mj rodim... U trecem trebam dobit za stalno (3g) ali oni ne moraju produžit... Mogu ostat bez ikakvih prava? 

Noir
    17. Lipanj 2023. 21:53

Elia

Noir

Cure koje ste prosle dvanaesti tjedan, kako spavate? Meni i dalje najvise odgovsra na trbuhu uz privucenu nogu pa je ipak odignut. Planiram pitati doktora moram li to mijenjati ili mogu i dalje tako. Ne znam kako cu se priviknuti na bokove šŸ™ˆ

Ja identicno tako, bas se mucim sa spavanjem na strani i na kraju uvjek tako na trbuhu sa podignutom nogom, mislim da je to okej jos za sad jer nema bas pritiska na trbuh tako dašŸ¤·ā€ā™€ļø

Hehe, mi smo u dan razlike 😊

12/2023 dječak šŸ’™

ItsMarija
    17. Lipanj 2023. 21:54

Caliopi ☘

ItsMarijaako si cijelo vrijeme bila u radnom odnosu neprekidno dok si bila na bolovanju onda i te platne liste ulaze u prosjek za komplikacije. Naravno bit će manja naknada nego u iznosu plaće ali ako ti ionako nije bila viÅ”a od 565 € to ti je to jer je to maksimalni iznos naknade bez obzira ako je plaća i veća. Ona se jedino gleda poslije za porodiljni i diže se na cijeli iznos prvih 6mj (za sada pa cemo vidjeti hoce li promijeniti zakon dok mi rodimo da bude cijelih 12mj 100% iznos place) a poslodavac ti svakako ne mora produziti ugovor pa ces dobivati za cijeli porodiljni iznos naknade koji se izracunava na temelju tih 6 placa prije mjeseca u kojem su nastupile komplikacije,a poslodavac je samo obavijesten o danu s kojim ti se otvara porodiljni i to je to,dalje on nema nista s isplatama od trneutka komplikacija pa sve dok se porodiljni ne zavrsi

Dobro, ovo za placu razumijem.Ā 
    A ovo kad su mi sad otvorene komplikacije a na odredjeno sam, ima pravo u bilo kojem trenutku dat otkaz ili nas ipak neki zakon stiti ne moze zbog bolovanja? Ovo razumijem da u 3mj ne mora produžiti odnosno da dobijem za stalno? Bez obzira sto sam rodila i na porodiljnom jel tako? Al ipak opet imam pravo nesto primati? S biroa ili ako je sporazumni? I hvalaaa puno. I oprosti sto te gnjavim al to me bas zanima kako sve ide. 

ItsMarija
    17. Lipanj 2023. 22:08

Caliopi
    Nije mi dalo da ispod piÅ”em, predugacko ješŸ™Š

Kuzim, kuzim sve sada :) hvala puno!Ā 
    Sad me ne mogu dirat, a onda po isteku ugovora je na njima oce mi dat za stalno, ili me se rjesit...
    Ja sam mislila da nemaju pravo dati otkaz odnosno ne produziti taman i dok si na porodiljnom.Ā 

Selmaa34
    17. Lipanj 2023. 22:44

ItsMarija, da, nazalost caliopi je u pravu. Prilikom isteka ugovora najvjerojatnije nece produziti. Ja sam cekala 5 godina da dobijem za stalno da bi ostala trudna. Znala sam ako ostanem da mi ne gine gubitak posla. Jedino ako je poslodavac bas bio zadovoljan pa te primi ponovno kad budes spremna raditi, ali onda tece sve ispocetka, opet cekas 3 godine za stalno.

34 šŸ‘©šŸ¼ā€ā¤ļøā€šŸ’‹ā€šŸ‘ØšŸ» 41 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    2020 šŸ‘¦šŸ¼ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    7+0 imamo ā¤ļø ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠀ It’s a girl šŸŽ€ (panorama low risk)

Zara7
    17. Lipanj 2023. 23:39

Jana25

Zarama kuži vraga 🤣 kad mu kažem daj pusu braci poljubi me u trbuh, ali kad govorim da ne može ležat na meni jer to bracu boli, to ne kuži 🤣 nekad mu pustim video njega kad je bio ono, do mjesec dana kako place ili gleda neke igračke i ono, u čudu je. NiÅ” mu nije jasno 🤣
    Kažem mu tako će bit tvoj bravo kad stigne ovdje, ode, i govori ne ne ne 🤣🤣🤣
    Mislim da neće na dobro 🤣
    Trenutno mi je baÅ” u nekoj čudnoj fazi, kupim ga iz vrtića pitam ga hoćemo ić u park, ne. Hoćemo se mazit, da. Uzela ga iz auta iz sjedalice vać se namontiro i naslonio glavu na rame 😳 nedaj bože da napustom prostoriju da mu se ne javim, ajme meni koji su to ispadi. Svako malo govorim "Karlo, mama ide piÅ”kit u wc, okej?" I tek kad dobijem odgovor da, onda odem 😫 gora sam nego on

Ajmeeee ako te iÅ”ta tjeÅ”i, Jakov je u identičnoj fazi, di je maama svake 3 sekunde, čak i kad mi je u rukama 😬 evo točno kao da zna da sam trudna i da će me uskoro dijelitišŸ˜„ straÅ”no je maziv u zadnje.Ā 
    Nadam se da će se Karlo ipak predomisliti do poroda šŸ˜‚šŸ¤žšŸ¤ž

J. šŸ‘¦šŸ¼ 10.mj. 2021. šŸ’š
    L. šŸ‘¶ 1.mj. 2024. 🧔

Zara7
    17. Lipanj 2023. 23:45

Selmaa34

Zara, ti si 8 tjedana. Nisi jos bila na pregled? Kakva si sa simptomima i to. Ajme ja neznam kako cu docekati te tjedne za pregled. Nekad se uopce ne osjecam trudno.

Daa, ja sam taman 8, na prvom pregledu ću biti 8+3, moglo je i ranije, ali imam sljedeći pregled sredinom 7.mjeseca kod svoje soc ginekologice tako da mi je ok taj razmak od mjesec dana, ako sve bude dobro naravno. Å to se simptoma tiče, malo sam i ja na momente zabrinuta zato Å”to su mi mučnine skroz drugačije nego u prvoj trudnoći, tad sam baÅ” imala klasične mučnine, a sad mi je većinu vremena skroz super i samo odjednom neki nalet na povraćanje i onda opet sve ok. Sad mi je umjesto onog klasičnog mučnog osjećaja viÅ”e osjećaj nekog čvora u želudcu pa mi se tipa ne jede i tako, al dosta drugačije nego u prvoj trudnoći. Ali, ne mogu vjerovati, ali već mi se čini kao da vidim malu kuglicu u donjem dijelu trbuha :O u prvoj trudnoći tako valjda tek oko 12.tjedna. šŸ˜…Ā 
    Kako ti stojiÅ” sa simptomima? Iako je to dosta rano za ikakve posebne simptome tako da normalno da i zaboraviÅ” da si trudna 😁 i meni se dogodi šŸ˜…

L. šŸ‘¶ 1.mj. 2024. 🧔

Zara7
    17. Lipanj 2023. 23:46

DobrodoÅ”le nove članice i bebice 🄰

L. šŸ‘¶ 1.mj. 2024. 🧔

• Uključi se u raspravu, znaÅ” da želiÅ”!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali joÅ” se niste prijavili na račun. NemaÅ” korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.