Zimske bebe 2023./24. 🩶❄️☃️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Elia
    28. Svibanj 2023. 19:18

Tami0910

Pozdrav cure,drzim 🤞 za sve nadolazece preglede.Kakve ste sa simptomima nakon 12 tjedna?
    Kod mene mucnine kako koji dan, bole leda i malo osjetim ponekad dolje u trbuhu nesto ne znam kako da to opisem nije klasicni grc. Grudi tu i tamo.
    Jos nesto zanimljivo sto sam primjetila da me ponekad kao zapecka u trbuhu na razlicim mjestima.
    Ima li koja neka nesto takvog?

Mene zna zapeckat isto tako na razlicitim mjestima, to je ocito isto normalno 😅

• Elenicaa20
    28. Svibanj 2023. 20:20

Mame koje imaju mladu djecu 2-3 godine i ponovo su trudne
    Dizetel djecu?I da li opcenito ono nista bas tesko ne radite?

Rina 39
    28. Svibanj 2023. 20:34

Elenicaa20

Ja dizem mala je 2 godine i oko 14kila.
    Isla sam na potpomognutu i takoder dizala malu i uspjelo cak i kolica morala u bunker dizat.
    Nisam se uopce obazirala na to dizanje jer jbg mora se!!!
    Takoder i sad sve radim i nekad je moram cak po stepenicama nosit do stana (3kat) a tako i moje frendice.
    Mozda nije ok al eto ja se ponasam kao da nisam trudna ,mozda jer nemam simptoma niti problema nekih u trudnoci a usporit cu mozda ako doktor kaze da nesto ne valja pa moram!

👩39god
    👨38god
    Amh 0.37ng
    Sve drugo uredno🥰
    2021 rodena Ivf-om 👧🏼
    3mj ivf-3 blaste,1 vracena dvije❄️❄️
    3.4 beta 1420,ultrazvuk 18.4🤩

• Elenicaa20
    28. Svibanj 2023. 20:39

Rina 39

Elenicaa20

Ja dizem mala je 2 godine i oko 14kila.
    Isla sam na potpomognutu i takoder dizala malu i uspjelo cak i kolica morala u bunker dizat.
    Nisam se uopce obazirala na to dizanje jer jbg mora se!!!
    Takoder i sad sve radim i nekad je moram cak po stepenicama nosit do stana (3kat) a tako i moje frendice.
    Mozda nije ok al eto ja se ponasam kao da nisam trudna ,mozda jer nemam simptoma niti problema nekih u trudnoci a usporit cu mozda ako doktor kaze da nesto ne valja pa moram!

Mom je bgm 16 kila i samostalan je trudim se da ga ne dizem nikako
    Osim kad treba u sjedalicu
    Ali takode i ja sve ostale kucanske poslove radim pa nekad stanem kontam jel oke dizat nesto i tako..
    Ali kao sto ti kazes dok doktort ne kaze drugacije

• johel02
    28. Svibanj 2023. 21:35

Cure, vidim da ste pisale o gelu za ultrazvuk, meni ga slucajno nisu dali kada sam narucivala i negdje sam procitala da se trbuh moze namazati i obicnim baby uljem tako da njega koristim i super funkcionira :) trenutno mi je to spas dok jos sama ne osjetim bebicu.
    Ima li koja da ima problema sa tim spavanjem na boku, ja se probudim sigurno 5 puta u noci i svaki put se nadem u polozaju da spavam na ledima, napravim to naravno nesvjesno, a ni sama ne znam koliko je to zapravo stetno

Jana25
    28. Svibanj 2023. 22:08

johel02

Cure, vidim da ste pisale o gelu za ultrazvuk, meni ga slucajno nisu dali kada sam narucivala i negdje sam procitala da se trbuh moze namazati i obicnim baby uljem tako da njega koristim i super funkcionira :) trenutno mi je to spas dok jos sama ne osjetim bebicu.
    Ima li koja da ima problema sa tim spavanjem na boku, ja se probudim sigurno 5 puta u noci i svaki put se nadem u polozaju da spavam na ledima, napravim to naravno nesvjesno, a ni sama ne znam koliko je to zapravo stetno

Netko je vec napisao da je naibolje spavati na boku i to lijevom. A to je jer tako beba kroz nasr arterije dobiva najvisr hranjivih tvari, kisika...
    U kasnijoj trudnoci ne preporucuje se apavanje na leđima jer će beba svojom težinom pritiskati tu arteriju i oslabit si dotok. Mi mozemo imat trnjenje u nogama i pad tlaka.
    Nije drama ako ćete se probudit na leđima. Veći je bed ako ćete se poslje tamo negdje 16tt probudit na trbuhu ker se ne smije trbih onda vise pritiskat i radit bili kakav pritisak na njega.
    Same ćete osjetit kad više nećete moći biti na leđima, stvarno postane neugodno 😁

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

Jana25
    28. Svibanj 2023. 22:09

Eto kad tipkam i nosim klimca 😅 nadam se da ćete sve razumjeti 😁

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

PiaBuu
    28. Svibanj 2023. 23:28

Ja mislim da ću ipak preskočiti svoj prvi  pregled za sutra… moji su me nagovorili da ipak ne idem… tako daaaa… vidjet ću još… šta vi mislite 7+1 je dobro vrijeme za odlazak na prvi pregled ili da pričekam još tjedan dana ?

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
    -Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    God will carry you trough the storm 🍀💪
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
    10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧

Jana25
    28. Svibanj 2023. 23:45

PiaBuu

Ja mislim da ću ipak preskočiti svoj prvi pregled za sutra… moji su me nagovorili da ipak ne idem… tako daaaa… vidjet ću još… šta vi mislite 7+1 je dobro vrijeme za odlazak na prvi pregled ili da pričekam još tjedan dana ?

Znas sta? Jako, jako neodgovorno. Čega se bojiš? Da nešto nije uredu? Da je ipak sve uredu?Kako znaš da je trudnoća na pravom mjestu? Nekome si kći, sestra, unuka, žena.. za boga milog kako ti nije stalo do tvog zdravlja? 
    Nemoj se ljutit ali ima i drugih žena koje su imale spontane pobačaje pa ne rade ovakvu dramu. Znam da je teško, psihički najteže ali trudnoća je takva. Od prvog do zadnjeg dana. Odi na odjel rađaone na Sv. Duh. Postoji ploča na kojoj se upisuju imena rođenih beba...ali nažalost postoje i imena pored kojih piše R.I.P.
    Opet cu ponovit, to se dogada i neizvjesno je od prvog do zadnjeg dana!!!
    Na to moraš biti spremna, a ti si daleko od toga.
    Nabijaš si stres bez veze, besptrebno, zbog toga se ubijaš. Već sam jednom napisala, ali napisat ću opet.
    Bebama srce kuca jako brzo. 140-150 puta u minuti. Hornon koji se luči pod stresom(kortizol) još dodatno ubrzava rad njihovog srca.
    3x razmisli prije nego se krenes ubijat s glupostima 
    Sretno dalje.
    I da, odi na pregled

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

Mom2One
    29. Svibanj 2023. 00:08

PiaBuu

Ja mislim da ću ipak preskočiti svoj prvi pregled za sutra… moji su me nagovorili da ipak ne idem… tako daaaa… vidjet ću još… šta vi mislite 7+1 je dobro vrijeme za odlazak na prvi pregled ili da pričekam još tjedan dana ?

Ma naravno da je u redu. Tada bi se vec trebalo sve lijepo vidjeti i ti bi bila na miru. Ovako ako odugovlacis samo si stvaras dodatan stres, a on nije pozeljan ni za tebe ni za bebicu.
    Ako nesto nedaj Boze nije u redu, najbolje da se vidi na vrijeme. U suprotnom ces, nadamo se, svoju malu mrvicu vidjeti kako lijepo titra. Neka ti to bude poticaj. I tvoje zdravlje naravno. 
    Sretno u svakom slucaju. ❤️

♂️ 34
    ♀️ 31
    K 👱🏼‍♀️💗 11
    + 7.mjesec 2022.
    15. tjedan - abortus in tractu, kiretaža- baby boy 👶🏻😇👣
    +29.3 🌈❤️
    12.12.2023 baby girl 💗🌈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.