Ima li koja mama da je na metodi beba vođa dohrane ?Ja sam čitala o tome, ali nisam se odlučila za to. Nekako mi se čini da bi tu bilo puno brljavljenja po hrani i više igre nego kaj bi se mali najeo 🙈 a i kako smo krenuli sa dohranom dok mali još ne sjedi nekako mi to nije bila opcija. Kad krene sjediti onda bi mu sigurno dala neke male komadiće banane da sam stavlja u usta i to pomalo mljacka, ali za sad mi je još mali za ovaj pristup jer još ne sjedi samostalno 😁 javi nam iskustva ako se odlučiš za blw pristup 😊
Istog sam misljenja, a mislim da su oni i premali sa 6 mj za takav pristup a i dosta je opasno ako se dijete nije samo posjelo 🤷🏻♀️ ja svom znam ponuditi komadic banane dok mi sjedi u krilu i nije zainteresiran jos uvijek za to. Pojest ce taj komadic ako mu ja stavim u usta, ali da sam uzme sa stola to ne. Ja cu krenuti sa takvim uvodenjem tek kad se samostalno posjedne s tim da cu mu raditi pola pola, pola gnjeceno pola tako u komadicima da on sam proba jer bas sto ti kazes vise je to njima igra nego sto bi on pojeo to, kad vidim da je “usavrsio” onda cu smanjivati gnjeceno, a nuditi vise komade i naravno poticati samostalno hranjenje.
Da, da to je i meni u planu, za sad mu gnječim sve s vilicom i nije sve baš onako glatko ko kupovne kašice, iako još njih nismo ni probali jer za sad ni mjesec dana nije na dohrani pa imam mu kaj još za ponuditi kaj mogu sama skuhati 😊 ali čak mu i paše da nije ful glatko jer onda otvara usta i baš onako mljacka nije da samo gutne ko mlijeko 😁 ali ove komadiće ne bi ni ja još dala jer me strah da se ne zagrcne s time. Meni je čak frendica rekla da kad će moći sjediti da mu je bolje dati veći komad da primi u ruku, ona je navela npr. Onaj kuruzni smoki za bebe i da onda to lagano on pomalo žvačka i mljacka pa isto time razvija motoriku, ali mislim da niš od toga prije 8 mjeseci, a ranije bi mu eventualno bananu dala u rukicu kad bude fino sjedio 😊 jel vi zaledite što od hrane, mislim onako nasjeckane ali ne skuhane. Ja sam si zaledila npr. Tikvu jer mi je bilo previše 😊
👱♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
AIH 12/2021, beta ❌
IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
12/22 baby boy 💙
FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
10/2024 baby boy 💙🍼
Da, da to je i meni u planu, za sad mu gnječim sve s vilicom i nije sve baš onako glatko ko kupovne kašice, iako još njih nismo ni probali jer za sad ni mjesec dana nije na dohrani pa imam mu kaj još za ponuditi kaj mogu sama skuhati 😊 ali čak mu i paše da nije ful glatko jer onda otvara usta i baš onako mljacka nije da samo gutne ko mlijeko 😁 ali ove komadiće ne bi ni ja još dala jer me strah da se ne zagrcne s time. Meni je čak frendica rekla da kad će moći sjediti da mu je bolje dati veći komad da primi u ruku, ona je navela npr. Onaj kuruzni smoki za bebe i da onda to lagano on pomalo žvačka i mljacka pa isto time razvija motoriku, ali mislim da niš od toga prije 8 mjeseci, a ranije bi mu eventualno bananu dala u rukicu kad bude fino sjedio 😊 jel vi zaledite što od hrane, mislim onako nasjeckane ali ne skuhane. Ja sam si zaledila npr. Tikvu jer mi je bilo previše 😊
Tako sam i ja mislila sa 8 ili 9 mj komade mu davati da polako jede sam, ali prije toga me strah a i vidim da jos nije zainteresiran. Ja svom moram blendat je inace nece pojest 🫠 ali dobro s vremenom ce valjda htjet i gbjeceno vilicom 😂
Ja si sve za njega tako ledim, jabuke, kruske, batat, tikvica,tikva…i onda samo vadim van i skuham tj ja na pari radim. Nemam posla oko sjeckanja tako da je meni to super stvar. Blitvu sam blansirala i naglo ohladila i po porcijama mu spremala (svekrva mi ima domace blitve pa sam ju tak skladistila 🤭)
Mi imamo problem sa rasporedom mlijeka. Uvela sam mu dorucak i sad vise ne znam kako da mu raspored mlijeka napravim 🤦🏻♀️
Budi se oko pol 7 pa mu dam bocu od 170 ml nakon toga oko 8 pol 9 kasica i to pojede bas finu porciju oko 200 g pa je spavanje probudi se oko pol 12 i sad mi tu nastaje problem, nije gladan dovoljno za bocu ni za kasicu ako mu izbacim tu bocu u pol 12 onda mi ne popije dovoljnu kolicinu mlijeka kroz dan 🤦🏻♀️ ne znam kako da sad to sve rasporedim 🫠
Jedino mi pada na pamet da mu dam bocu u 6 210 ml pa onda oko 8:30 dorucak pa spavanje pa da mu u pol 12 ponudim bocu od 130 ml pa oko 14 rucak 🤷🏻♀️ Nisam vise pametna 😓
👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻
Da, da to je i meni u planu, za sad mu gnječim sve s vilicom i nije sve baš onako glatko ko kupovne kašice, iako još njih nismo ni probali jer za sad ni mjesec dana nije na dohrani pa imam mu kaj još za ponuditi kaj mogu sama skuhati 😊 ali čak mu i paše da nije ful glatko jer onda otvara usta i baš onako mljacka nije da samo gutne ko mlijeko 😁 ali ove komadiće ne bi ni ja još dala jer me strah da se ne zagrcne s time.Tako sam i ja mislila sa 8 ili 9 mj komade mu davati da polako jede sam, ali prije toga me strah a i vidim da jos nije zainteresiran. Ja svom moram blendat je inace nece pojest 🫠 ali dobro s vremenom ce valjda htjet i gbjeceno vilicom 😂
Ja si sve za njega tako ledim, jabuke, kruske, batat, tikvica,tikva…i onda samo vadim van i skuham tj ja na pari radim. Nemam posla oko sjeckanja tako da je meni to super stvar. Blitvu sam blansirala i naglo ohladila i po porcijama mu spremala (svekrva mi ima domace blitve pa sam ju tak skladistila 🤭)
Mi imamo problem sa rasporedom mlijeka. Uvela sam mu dorucak i sad vise ne znam kako da mu raspored mlijeka napravim 🤦🏻♀️
Budi se oko pol 7 pa mu dam bocu od 170 ml nakon toga oko 8 pol 9 kasica i to pojede bas finu porciju oko 200 g pa je spavanje probudi se oko pol 12 i sad mi tu nastaje problem, nije gladan dovoljno za bocu ni za kasicu ako mu izbacim tu bocu u pol 12 onda mi ne popije dovoljnu kolicinu mlijeka kroz dan 🤦🏻♀️ ne znam kako da sad to sve rasporedim 🫠
Jedino mi pada na pamet da mu dam bocu u 6 210 ml pa onda oko 8:30 dorucak pa spavanje pa da mu u pol 12 ponudim bocu od 130 ml pa oko 14 rucak 🤷🏻♀️ Nisam vise pametna 😓
Eh isti problem sam i ja imala. Sad je jos gore od kad uvodimo rucak 😂😂
Meni u 6 popije 160ml, oko 9 kasica u 11 opet 160ml, u 13h kasica pa u 15 h mlijeko ( sad mi trenutno odbija tu bocicu) i inace je jela u pol 2, 2 mlijeko pa u 5 ali mi se sad sve poremetilo radi rucka, navecer u 8 popije 160 i u ponoc 160ml.
Meni je pedijatrica rekla 600 ml mlijeka minimum. Jer je ono glavna hrana, kasice su dohrana do godinu dana. Bila sam pitala trebam li izbacivati 1 bocicu. Pa je rekla da vidim i isprobavam kako njoj odgovara. Cak je rekla nek probam povecat kolicinu mlijeka, ali onda mi ne popije sve. Jedva popije i tih 160 tako da mi nema smisla pravit npr 200..
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍🤵31 👰29
Mi smo za sad uveli samo jedan obrok kašicu tak da nam su svi ostali obroci ostali u isto vrijeme kako su i bili. Pretpostavljam da kad mu uvedemo još neki obrok kašice da će onda biti taj problem da nije gladan, pa ispadne iz rutine 🙈
👱♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
AIH 12/2021, beta ❌
IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
12/22 baby boy 💙
FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
10/2024 baby boy 💙🍼
Mi smo za sad uveli samo jedan obrok kašicu tak da nam su svi ostali obroci ostali u isto vrijeme kako su i bili. Pretpostavljam da kad mu uvedemo još neki obrok kašice da će onda biti taj problem da nije gladan, pa ispadne iz rutine 🙈
Da to je bas problem iako mozda cu probati praviti vece razmake izmedu hranjenja a staviti vise mlijeka po obroku kako je pedijatrica predlozila iako mislim da nista od tog. Do neki dan je bila na 130 ml jedino u ponoc 160. Pa sam sve povecala na 160 i to se bas muci sve popit 😅. A uz to jos treba i vodu piti 🤯
No dobro kad ponovo uhvatimo rutinu bit ce lakse i njoj i nama.
Sad necu nesto pretjerano forsirati posto smo upali u jaslice. Cekati cu taj roditeljski da mi kazu kada im je dorucak,rucak pa cu prema tome joj davati. Da joj ne bude preveliki sok odnosno da joj bar nesto bude isto kao i kod kuce. Koliko sam sretna sto je dobila mjesto toliko mi je muka kad se sjetim da cu ju morat ostaviti.
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍🤵31 👰29
Meni u 6 popije 160ml, oko 9 kasica u 11 opet 160ml, u 13h kasica pa u 15 h mlijeko ( sad mi trenutno odbija tu bocicu) i inace je jela u pol 2, 2 mlijeko pa u 5 ali mi se sad sve poremetilo radi rucka, navecer u 8 popije 160 i u ponoc 160ml.
Meni je pedijatrica rekla 600 ml mlijeka minimum. Jer je ono glavna hrana, kasice su dohrana do godinu dana. Bila sam pitala trebam li izbacivati 1 bocicu. Pa je rekla da vidim i isprobavam kako njoj odgovara. Cak je rekla nek probam povecat kolicinu mlijeka, ali onda mi ne popije sve. Jedva popije i tih 160 tako da mi nema smisla pravit npr 200..
Mi smo prvo uveli rucak, pa sam mu izbacila bocu u 13 i dala rucak (naravno dok smo dosli do odredene gramaze kasice) i raspored mu je bio: 7 boca 210 ml, 11 ili 12 boca 170 ml pa oko 13 ili 14 kasica pa oko 16 boca 210 i zadnja boca oko 8 ili 9 isto 210 ml i to je stimalo, ali kad sam uvela dorucak ova u 12 mu je previse 🤷🏻♀️ tako da sam mu cak ovo jutranju smanjila na 170 u nadi da ce onda htjeti tu u 12 ali ne previse mu je jer mu dorucak radim sa 70 ml mlijeka (zobene, gris) + voce. Tako da cu sutra izbaciti tu u 12, ali cu mu ovu jutarnju u 7 prebaciti na 6 i dati mu 210 pa oko 8 dorucak pa spavanac pa oko 13 rucak… naravno ako bude htio izmedu dorucka i rucka bocicu dat cu mu 🤷🏻♀️ ne znam evo 🫠🫠
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
Meni je pedijatrica rekla 600 ml mlijeka minimum. Jer je ono glavna hrana, kasice su dohrana do godinu dana. Bila sam pitala trebam li izbacivati 1 bocicu. Pa je rekla da vidim i isprobavam kako njoj odgovara. Cak je rekla nek probam povecat kolicinu mlijeka, ali onda mi ne popije sve. Jedva popije i tih 160 tako da mi nema smisla pravit npr 200..Mi smo prvo uveli rucak, pa sam mu izbacila bocu u 13 i dala rucak (naravno dok smo dosli do odredene gramaze kasice) i raspored mu je bio: 7 boca 210 ml, 11 ili 12 boca 170 ml pa oko 13 ili 14 kasica pa oko 16 boca 210 i zadnja boca oko 8 ili 9 isto 210 ml i to je stimalo, ali kad sam uvela dorucak ova u 12 mu je previse 🤷🏻♀️ tako da sam mu cak ovo jutranju smanjila na 170 u nadi da ce onda htjeti tu u 12 ali ne previse mu je jer mu dorucak radim sa 70 ml mlijeka (zobene, gris) + voce. Tako da cu sutra izbaciti tu u 12, ali cu mu ovu jutarnju u 7 prebaciti na 6 i dati mu 210 pa oko 8 dorucak pa spavanac pa oko 13 rucak… naravno ako bude htio izmedu dorucka i rucka bocicu dat cu mu 🤷🏻♀️ ne znam evo 🫠🫠
Ja Gris i Palentu radim na vodi, jednu veliku kasiku na 100ml vode. Ali vidis mogla bi pocet na mlijeku pa onda izbacit tu jednu bocicu. Ne znam ni sama evo 😅
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍🤵31 👰29
Ja imam jos tri tjedna za razmisliti, ali mislim da ću mu ponuditi komad tikvice pa neka proba. Ako neće ići, onda lako izblendam. Do tad se stignem informirati
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Meni je pedijatrica rekla 600 ml mlijeka minimum. Jer je ono glavna hrana, kasice su dohrana do godinu dana. Bila sam pitala trebam li izbacivati 1 bocicu. Pa je rekla da vidim i isprobavam kako njoj odgovara. Cak je rekla nek probam povecat kolicinu mlijeka, ali onda mi ne popije sve. Jedva popije i tih 160 tako da mi nema smisla pravit npr 200..Mi smo prvo uveli rucak, pa sam mu izbacila bocu u 13 i dala rucak (naravno dok smo dosli do odredene gramaze kasice) i raspored mu je bio: 7 boca 210 ml, 11 ili 12 boca 170 ml pa oko 13 ili 14 kasica pa oko 16 boca 210 i zadnja boca oko 8 ili 9 isto 210 ml i to je stimalo, ali kad sam uvela dorucak ova u 12 mu je previse 🤷🏻♀️ tako da sam mu cak ovo jutranju smanjila na 170 u nadi da ce onda htjeti tu u 12 ali ne previse mu je jer mu dorucak radim sa 70 ml mlijeka (zobene, gris) + voce. Tako da cu sutra izbaciti tu u 12, ali cu mu ovu jutarnju u 7 prebaciti na 6 i dati mu 210 pa oko 8 dorucak pa spavanac pa oko 13 rucak… naravno ako bude htio izmedu dorucka i rucka bocicu dat cu mu 🤷🏻♀️ ne znam evo 🫠🫠Ja Gris i Palentu radim na vodi, jednu veliku kasiku na 100ml vode. Ali vidis mogla bi pocet na mlijeku pa onda izbacit tu jednu bocicu. Ne znam ni sama evo 😅
Ja mu dorucak uvijek radim “mlijecni” i tu nadomjestim ono sto mu fali od mlijela tj podvalim mu 😂 a rucak kad dajem zitarice onda radim klasicno s vodom.
Jooj moj ne voli palentu 😏 3 put sam mu dala 3 put sam bacala kasicu i dala mu nesto drugo 😂 tako da odustajem od palente na neko vrijeme 🫣
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
Ali probaj tipa dati joj ujutro u 6 bocu pd 160 pa napravis kasicu sa tipa 60 ml ad sto izade 70 ml i dok dodas voce imas dobru porciju kasice i s tim izbacis jednu flasicu. Izracunaj si s tom opcijom 😊
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
Sortiraj odgovore
Najstariji