Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Birdy 🧚🏻
    13. Rujan 2021. 21:16

Hej cure!
    Ovaj puta nije bas nesto dobro prosao pregled
    - kao prvo tlak mi bio 130 ali sam kasnila i bila previse uzbudena, nakon sto sam se smirila tlak 110/70, no trakice s urinom pokazale prisutne proteine i nitrite. Kad mi je pogledao noge veli izgleda da nema edema, ali da provjerimo i stisne prstom potkoljenicu a kad ono ostane rupa 🙈
    Znaci imam edem nogu i plus proteini i tlak - rekao mi da pratim do iduceg cetvrtka tlak 3xdnevno i svaki dan urin (dobila sam trakice). Ako bi u iducih tjedan dana osjetila glavobolju i ako ce biti povisen tlak odmah u bolnicu.. 
    Kad me isprepadao sa svime pogledao je i mene i bebu i to tako kratko 🥺
    Samo je rekao da je glavica jos gore, i da se nada da ce se okrenuti.. i da se isto nada da posteljica nece poceti stariti usljed ovih simptoma..pustio je srce koje je u tom trenu meni bilo tako sporo da sam se uspjela i rasplakati od soka, No kaze da svaka komora ima svoj ritam i da to sve u redu - ipak me utjesio s time na kraju svega.
    Eh sada sam vec mjerila tlak doma jednom bio je ok, lezim s nogama povisenim i iscitavam sve o toj preeklampsiji.. i jos se nadam da je sve to bilo samo trenutno stanje i da kako on veli puse na hladno (sto i nije lose)

👱‍♀️ 38
    06/20 spontani 8tt (saznala u 12tt), medikamentozno+kiretaza
    03/21 ➕
    Termin 27.11.2021. 💞

Birdy 🧚🏻
    13. Rujan 2021. 21:18

A to je bio neki Dr na zamjeni, a iduci puta se vraca Dr koju isto jos nisam vidjela.. bas razmisljam da odem kod ove koja me do sada vodila - ona je sad privatno.. svaki puta sam dobila slikicu bebice a sada mi nekako sve ostalo u zraku- ne znam ni koliko je velika vec, sva sreca da se krece sada pa sam mirnija 😍
    Kod njih opet u DZ idem 23.9. sa svim mjerenjima 🤞 jel imao netko od vas iskustva s preeklampsijom? 

👱‍♀️ 38
    03/21 ➕
    Termin 27.11.2021. 💞

freya_444
    13. Rujan 2021. 21:30

Birdy 🧚🏻

Hej cure!
    Ovaj puta nije bas nesto dobro prosao pregled
    - kao prvo tlak mi bio 130 ali sam kasnila i bila previse uzbudena, nakon sto sam se smirila tlak 110/70, no trakice s urinom pokazale prisutne proteine i nitrite. Kad mi je pogledao noge veli izgleda da nema edema, ali da provjerimo i stisne prstom potkoljenicu a kad ono ostane rupa🙈
    Znaci imam edem nogu i plus proteini i tlak - rekao mi da pratim do iduceg cetvrtka tlak 3xdnevno i svaki dan urin (dobila sam trakice). Ako bi u iducih tjedan dana osjetila glavobolju i ako ce biti povisen tlak odmah u bolnicu..
    Kad me isprepadao sa svime pogledao je i mene i bebu i to tako kratko🥺
    Samo je rekao da je glavica jos gore, i da se nada da ce se okrenuti.. i da se isto nada da posteljica nece poceti stariti usljed ovih simptoma..pustio je srce koje je u tom trenu meni bilo tako sporo da sam se uspjela i rasplakati od soka, No kaze da svaka komora ima svoj ritam i da to sve u redu - ipak me utjesio s time na kraju svega.
    Eh sada sam vec mjerila tlak doma jednom bio je ok, lezim s nogama povisenim i iscitavam sve o toj preeklampsiji.. i jos se nadam da je sve to bilo samo trenutno stanje i da kako on veli puse na hladno (sto i nije lose)

Ajoj draga drž se i biti će sve okej 🥰🤗 vjerujem da je to trenutno stanje :)

Lucija 16.12.2021.💗

freya_444
    13. Rujan 2021. 21:31

Cure, da vas pitam, da li imate puno više bradavica nego prije po tijelu? Ja ih imam po vratu dosta i u pupku isto 🤦😱 ne znam što da mislim 😨

Lucija 16.12.2021.💗

nemamimena26
    13. Rujan 2021. 21:32

Birdy 🧚🏻

A to je bio neki Dr na zamjeni, a iduci puta se vraca Dr koju isto jos nisam vidjela.. bas razmisljam da odem kod ove koja me do sada vodila - ona je sad privatno.. svaki puta sam dobila slikicu bebice a sada mi nekako sve ostalo u zraku- ne znam ni koliko je velika vec, sva sreca da se krece sada pa sam mirnija😍
    Kod njih opet u DZ idem 23.9. sa svim mjerenjima🤞jel imao netko od vas iskustva s preeklampsijom?

Draga,
    Nažalost nisam imala iskustva sa time, niti nitko u mojoj blizini, ali se najiskrenije nadam da će biti sve u redu 🙏
    Šaljem ti veliki zagrljaj i da budeš dobro ti i bebica ❤

'04./21. ➕
    12.05., 4mm, ❤ kuca
    09.06., 3.24cm, rastemo, sve je odlično 🙏😇
    24.06., 5.66cm, sve u najboljem redu, rastemo ❤
    30.06., stigao nalaz kombiniranog probira, uredan, nizak rizik
    16.07. pregled odličan, beba super, dečko nam dolazi 💙
    26.08., pregled prošao u najboljem redu, sve odlično, veliki smo 25cm, 413grama smo teški 💙
    08.09. pregled prošao super, 613grama, nalaz urinokulture uredan
    04.10. idući pregled, privatni

nemamimena26
    13. Rujan 2021. 21:33

freya_444

Cure, da vas pitam, da li imate puno više bradavica nego prije po tijelu? Ja ih imam po vratu dosta i u pupku isto 🤦😱 ne znam što da mislim 😨

Ja imam par komada na vratu, ali od prije još, iskreno nisam primijetila da se koja pojavila unazad šest mjeseci, koliko smo 🤰

'04./21. ➕
    12.05., 4mm, ❤ kuca
    26.08., pregled prošao u najboljem redu, sve odlično, veliki smo 25cm, 413grama smo teški 💙

nemamimena26
    13. Rujan 2021. 21:34

Valjda samo ja mogu biti tako nervozna noć prije briseva, da se zatvorim u kuhinji i onda ovo nastane da smirim živce 🙈🙈
    Evo da vas malo večeras počastim, sa piletinom u povrću i umaku od vrhnja 🤗
    https://ibb.co/cr1Tsmg https://ibb.co/SRy3Dyy https://ibb.co/1GfKBht

'04./21. ➕
    12.05., 4mm, ❤ kuca

JanaL.
    13. Rujan 2021. 21:35

E hvala na preporuci. Baš moram vratit knjige u knjižnicu pa ću uzeti ovu jer vidim da je imaju. Sad kad imam vremena čitam sve baby knjige ali su sve na isti kalup. Nekako mi je Iz rodina kljuna najviše iskakala...kratka i konkretna (s pravim informacijama za nove mame). 
    Mene je oduševila Pravila mozga za razvoj djeteta (Medina), ako ti se čita psihologija. 

💙👶 07.12.

Birdy 🧚🏻
    13. Rujan 2021. 21:35

nemamimena26

Birdy 🧚🏻

A to je bio neki Dr na zamjeni, a iduci puta se vraca Dr koju isto jos nisam vidjela.. bas razmisljam da odem kod ove koja me do sada vodila - ona je sad privatno.. svaki puta sam dobila slikicu bebice a sada mi nekako sve ostalo u zraku- ne znam ni koliko je velika vec, sva sreca da se krece sada pa sam mirnija😍
    Kod njih opet u DZ idem 23.9. sa svim mjerenjima🤞jel imao netko od vas iskustva s preeklampsijom?

Draga,
    Nažalost nisam imala iskustva sa time, niti nitko u mojoj blizini, ali se najiskrenije nadam da će biti sve u redu 🙏
    Šaljem ti veliki zagrljaj i da budeš dobro ti i bebica ❤

Hvala puno 🥰

👱‍♀️ 38
    03/21 ➕
    Termin 27.11.2021. 💞

Birdy 🧚🏻
    13. Rujan 2021. 21:40

Freya hvala puno 🥰
    I ja sam primjetila te bradavice po vratu s obje strane, sitne su bas.. i nesto oko pupka dvije 🤔

👱‍♀️ 38
    03/21 ➕
    Termin 27.11.2021. 💞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.