Jutro! Ja danas imam "radove". Pokusat cu sama zarotirat krevet i 1 ormar😆😆 i stigla mi je komoda pa cu i nju probat sama sloziti.
22.02 2008.👦
04.09.2009.👩
14.12.2021.👶
https://lb1m.lilypie.com/juZep1.png
Jutro, curke! Hvala vam puno na lijepim riječima i potpori! Bravo za sve super preglede od jučer i sretno svima koji idu danas!
Ja se taman spremam do Ikee po komodu pa u Svijet beba i Baby centar gledati kolica, javim dojmove.
Jelenas, slazem se s curama, ja bih definitivno otisla na pregled. Vjerujem da ce ti izaci u susret, nije da ides kod frizera.
Što se pelena tiče, moje cure koriste DM Babylove i Bamboo Nature te Pampers po noci ili kad su bebe bolesne jer najbolje upijaju proljev itd. Ja cu probati s prve dvije za početak pa cemo vidjeti.
Jutro cure. Srecno svima na pregledima danas.
Ja sam nocas katastrofa spavala, skoro nista, samo par sati jutros. Nemam pojma zasto ali mislim da sam juce pretjerala, radila sam sve i svasta...
Sto se tice pelena probat cu pampers i lidlove. I da dobila sam bluzicu iz lidla za trudnice. To mi je prva trudnicka stvarcica, a u ponedeljak planiram kampiranje za tajice i grudnjak za dojenje.
"https://lb1f.lilypie.com/oyF1p1.png"
Jutro 🌞 mi smo se vratili sa mora i zaista mi je prijalo malo provesti vrijeme na suncu i uz more. Svaki dan smo setali po 5 km i posto nam je smjestaj bio malo dalje od plaze to je ukljucivalo i puno stepenica da me je bilo strah da od toliko aktivnosti ne dobijem kontrakcije al sve proslo super. 😁
Sinoc mi je app izbacila da sam usla u 3 tromjesecje 😂 nije mi bas svejedno kad pise jos 13t do termina 😂
Bebica je bas aktivna, juce je muza dok smo lezali udario u ledja 😂
Komodicu smo dobili sa 4 ladice i kadicom za kupanje al mislim da cu je uzeti odvojeno a na nju staviti za presvlacenje.
Juce smo bili u Lidl i uzela sam bas dosta stvarcica za bebu ali tih trudnickih tajica nije bilo. ☹️
Kod stomatologa nisam isla cini mi se da su ok zubi za sad iako mi malo krvare desni pa cu morati.
Trudnicke tajice i grudnjaci su od ponedjeljka pa cirni. Mislim da cemo sve biti u 8 ujutro ispred Lidla 😂
Sad si me sjetila da nitko ne podnosi trudnice na komplikacijama koje kampiraju ispred lidla 🤣 Sjecam se da su kolegice uvijek bile bijesne jer popodne nicega ne bude hahaha
I ja sam bila jedna od tih sta dode popodne pa nema ničega prije 😂 sad sam kuci, mala je u 8 u skoli, cim ode ja pravac u Lidl 😂
👩🦰31
🧔31
👩💼12/2013 ❤️
5/2021 ➕
31.01.2022 termin 💙
Jelenas, ja sad ulijećem kao padobranac sa proljetnih bebica tu sam negdje između zimskih i proljetnih, ali vas isto malo čitam, a tamo sam
Vezano za slobodan dan za prenatalni pregled, ti zakonski imaš pravo na 9 takvih dana i oni ne moraju biti raspoređeni da je svaki mjesec po jedan nego možeš ti i 9 dana u komadu uzeti, samo moraš poštivati ono pravilo da u roku 48h prije obavijestiš poslodavca o tome.
Tako da, neovisno što si ti uzela već jedan u rujnu, možeš ti i još jedan, samo ti se smanjuje od tih ukupnih 9.
U prošloj trudnoći sam radila do kraja i imala sam koma poslodavca i proučila sam taj zakonski dio dobro 😂 tako ti i piše u nekom članku ispod, pa umjesto da si izbijaš satnicu s bolovanjem, lijepo mu najavi i ćao, to je tvoje pravo
Wow Arsancres, hvala ti na ovom “uletu” :)
A daj mi reci dal ja onda recimo mogu i sav taj ostatak dana iskoristit sad u listopadu? Ajmo reći da mi do otvaranja porodiljnog preostaju 3 mjeseca, dakle imam još 3 dana za preglede. Dal mogu iskoristiti ta 3 dana u listopadu? Realno ću i imati još 3 pregleda tada (privatnik, echo i socijalni ginic). Dakle mogu li ja iskoristiti sve dane unaprijed?
👩🏻 33 👨🏻33
👧🏻 11/2018.
👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
PAI 1 4G/5G
➕ 06/2021
termin 18.2.2022. 🌈
stiže nam curica 💕
Jutro cure,
Meni je jutro opusteno, prvo isla popiti kavu kod mame pa sad kupiti vrata za novu dnevnu
sretno svima na pregledima
Taya mi smo s prvom curom probali svakakve, ali smo se uvijek nekako vracali pampers premium, nama su stvarno one bile najbolje
Nelanr tajice su ti od ponedjeljka, a dobijaju i jos robice pa mozes u drugi krug shopinga 😁
👩 23
👱♂️ 25
👧 3
👶 13.12.
U Splitu jedan Lidl sta je meni najbliži otvara u 7
Dakle,u 7 cu biti ispred 😂😂😂 vec me muka vata pd ranog ustajanja i odlaska u shopping 😂😂😂
🙋🏻♀️ 29 godina
🙋🏻 Mm 30 godina
Oboje pijemo suplemente,ja vitamin D,Omega 3, Solgar Prenatal, on Cink,Selen,vitamin E,astaxantan
1.Beta 827, 2.Beta 1960, termin za uzv 10.6.
6+0 imamo srce ❤️
Termin 4.2.2022. 🥰
url=https://lilypie.com]
Wow Arsancres, hvala ti na ovom “uletu” :)
A daj mi reci dal ja onda recimo mogu i sav taj ostatak dana iskoristit sad u listopadu? Ajmo reći da mi do otvaranja porodiljnog preostaju 3 mjeseca, dakle imam još 3 dana za preglede. Dal mogu iskoristiti ta 3 dana u listopadu? Realno ću i imati još 3 pregleda tada (privatnik, echo i socijalni ginic). Dakle mogu li ja iskoristiti sve dane unaprijed?
Nisam sigurna za to, morala bi prokopati, ali znam da sam ja uzimala taj slobodan dan zbig npr. ogtta, nisam htjela probiti cijeli dan godišnjeg niti si smanjivat plaću bolovanjem pa sam znala po 2 dana zaredom biti odsutna po pola dana. Sutradan npr. otići obaviti IAT.
Sad jedino ako si baš cijeli dan izbivala s posla, onda mislim da se to tretira kao 1 iskorišteni radni dan.
Bitno je samo da mu baš isprintano to doneseš, zahtjev, jel. Kod mene u firmi je bilo trudnica oduvijek, ali nisu to ni koristile jer nisu znale, a ovi iz računovodstva nisu znali ni kako da to knjiže. Hrpa žena uopće niti ne zna da imaju na to pravo. Meni je doduše moj ginekolog odmah rekao to na prvom pregledu, da nije, ne bi vjerojatno ni ja kopala.
Idem privatniku inače i vodim trudnoću privatno, ali bi otišla kod socijalnog i on bi mi doslovno na običnom papiru isprintao da trudnica ta i ta dana tog i tog ima prenatalni pregled i lupio žig. Bez objašnjena kad i kako. Ja bi to predala šefu uz zahtjev. Nitko to nije puno proučavao jer nisu ni pojma imali da ti članci postoje u zakonu.
Ako ti je šef samo malo emocionalno zakinut, ali ne i zločest, objasni mu tako da bi otišla npr. 2 sata ranije pa si onda iduću pretragu ostaviš za tih 6h.
Ja bih rekla da ih većina uopće nema pojma kako to idr pa da se neće ni buniti.
E hvala! Ja sam uzela cijeli slobodan dan već 9.9. tako da sigurno ne mogu uzeti opet. Mislim da jedino tih 8h možeš rasporediti unutar mjeseca, ali ne možeš uzeti dva cijela slobodna dana unutar jednog mjeseca. Baš evo čitam zakon 😂
👩🏻 33 👨🏻33
👧🏻 11/2018.
👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
PAI 1 4G/5G
➕ 06/2021
termin 18.2.2022. 🌈
stiže nam curica 💕
Sortiraj odgovore
Najstariji