Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Schinin
    25. Kolovoz 2021. 17:38

jutro cure 🌞 mi se spremamo u aquarium, vani je prevruce za bilo sto pa bjezimo unutra 😂 a mene uhvatila jedna od "cari trudnoce": upalilo mi se zubno meso pa sam nervozna do ludila... a razmisljam i da mi sina nisu zamjenili u rodilistu - decko bi stalno nesto cistio, definitivno nije na mene 😂😂😂

tierra bas slatka ideja sa kinder jajetom 😍
    Bruna ti se zalis na minusu u kilama, a ja ti malo zavidim  😉 (ja sam na -2 ali ima dooosta vise nego sto mi treba prije T) btw citat moje dr iz prve T: tvoje kile me ne interesuju dok je beba dobro...kako cura?
    Luu dobro nam dosla 😃 za UZ preporuke su za utvrdit redovnu trudnocu (6-9tt), mini anomaly scan (11-13tt), anomaly scan(18-22tt) i zadnji za procijeniti velicinu/tezinu bebe za porod (32-35tt). U USA su cak i mini anomaly prekrizili 
    Bela cestitke na dobrom pregeldu. nadam se da je to bilo to sa uzbudjenjima i da ce ostatak t biti miran🤞
    Freya za ogtt trebas biti 12h nataste, pa se ravnaj po terminu 😃 urin se moze kontrolirati a i ne mora, uglavnom ga ne rade, jer se i tako kod svakog redovnog pregleda kontrolira
    Embarasada a da odes dr da vidi jesu li stvarno gljivice??? mislim tocno je da se gljivice pojavljuju tamo gdje je mokro ali to bude ono cesce unutrasnjost laktova (ono kad su ti ruku savijene), ispod pazuha, ispod grudi itd bas da je tako na "otvorenom" kao sto su ledja ili stomak nije bas najcesce...klotrimazol je definitivno lijek koji bi se prvi dao, mozes mazati i vise od 2x/dan. sto isto mozes probati je da ta mjesta pospes puderom da se isusi

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

• Schinin
    25. Kolovoz 2021. 17:50

nelanr_

Schinin bas ti hvala za strucno misljenje, ja jesam za cjepiva ali dok je beba u meni ne smijem, cim se porodim moze odmah iduci dan ako treba il u bolnici nek me bocnu al trenutno ne smijem.. mozda je pogresno misljenje ne znam zaista isto toliko me strah da se nesto ne desi meni ili bebi ako opet dobijem koronu bas nisam pametna u vezi toga i puno o tome razmisljam ovih dana.

mislim ne namjeravam te nagovarati ili ti reci da moras...ako ti sto znaci ne postoji ne jedna studija koja bi pokazala da nesto moze naskoditi fetusu. Naravano 100% garancije nema, ali to nemas ni za jednu substancu. Ja ti mogu reci uzmi slobodno paracetamol nece se nista desiti, a da se opet nesto desi, ako kuzis sto ti zelim reci. 
    bas je nedavno od CDC citirana studija gdje su analizirali nekih 2500 trudnica koje su primile mRNA cjepivo neposredno prije zaceca ili u  prvih 20tt i nije utvrdjena povecana rata spontanih. takodjer studije koje su pratile trudnice koje su cjepljene i u medjuvremenu rodile nisu pokazele nikakva stetna djelovanja na bebe, cak naprotiv kod beba su nadjena antitijela koja ih naravno stite! 
    bijesna sam na sve vlade svijeta i medije jer je izvjestavanje nikakvo - gdje si mogla procitati ovakve stvari kao sto sam ja objasnjavala napr. za testiranje cjepiva prije odobrenja? klinac bi i ja znala da nisam u research i da nisam radila s razvojem lijekova ili vec na pocetku pocela dobivat manuskripte na reviw. i svi se uhvatili rate smrtnosti ko pijan plota. sto tebi ili bilo keme znaci kad ti kazem smrtnost je 1-3%? a nitko ne izvjestava o posljedicama infekcije: napr. i kod asimptomatski zarazenih su pronadjene inflamatorne promjene na plucima, srcu, bubrezima - i istina je da ne znamo kuda to vodi - moze se povuci, sve 5, moze ostati tako -ok, desi se, ali moze biti i progresiji a onda si je*** jeza u ledja, jer se ne zelis probuditi jedno jutro i imati srcanu insuficijenciju

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

• Schinin
    25. Kolovoz 2021. 17:51

korina205

Pozdrav, bila sam vas pratila i znam da ste pisale o preuranjenim kontrakcijama. Sto su vam na hitnoj rekli za to. Ja sam jucer isla na hitnu u petrovu, 15 tjedana trudna, jer sam cijeli dan imala menstrualne bolove i to ne slabe u trbuhu i ledjima, pa su tam sam rekli da je beba dobro i da idem doma. Niko me nije zadrzao da provjeri jel rijec o trudovima a rekla sam da se bojim da nisu kontrakcije. Napravili su samo vaginalni pregled jaaaako grubo i rekli ok je. Od tog pregleda su mi poceli jos jaci bolovi i to u rodnici da bi navece kasnjje dobila bas prave trudove, jake i iscurila mi je plodna voda. Zasto me nisu ostavili na promatranju i dali infuziju s onime sta zaustavlja trudove, slicno magneziju, ni ne znam sto je. Znam da ovdje ima iskusnih, mislim da je Schirin najvise pisala.

Ovo mi je treci pobacaj. Prva dva u 6 i 8 tjednu, izregulirala stitnjacu i prehranu nakon toga, popratila sta mi jos od dodataka treba i plodu je super islo, bila je bas aktivna curica. Zasto me na hitnoj nisu bolje promatrali, cak ni prije par tjedana kad sam hematom imala a koji je nestao do sad. Uzalud mi sav trud i promjena zivotnih navika ak ne mogu imat povjerenja u doktore. Ako se uopce nakon ovog usudim ponovno uc u to koju hitnu preporucate, a da su ozbiljni. Da izbjegnem ovo i spasim dijete

KKorina jako mi je zao da ti se to dogodilo 🙁. I da to definitivno spada pod lijecnicke pogreske jer ako je napravljeno samo to sto si opisala, onda nisi obradjena kako bi trebalo i ja bih to definitivno prijavila i bolnickom ravnateljstvu i lijecnickoj komori. UZ je definitivno trebao biti napravljen kao i obrada tebe tipa vidjeti dali je kakva infekcija prisutna, tlak itd. Tokoliza se obicno ne pocinje prije 24tt, ali i u ovako "ranoj" trudnoci imaju metode da se pokusa sprijeciti prijeteci pobacaj (iako nitko ne moze garantovati da bi uspjelo) kao napr. davanje progeterona (utrogestan, duphaston itd), normabel, za opustanje, veca doza magnezija, strogo mirovanje, u slucaju infekcije  - lijeciti to.... ne znam jesi jos u bolnici ili sto se dogodilo s plodom ali bi ev bila ideja dati plod na analizu da se vidi da tu nije neki problem. a ti obavezno moras napraviti briseve na sve i svasta jer je infekcija najcesi uzrok takvih ishoda kao i  napraviti analizu za trombofiliju. 

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

Bruna257
    25. Kolovoz 2021. 18:34

Schinin ne žalim se ja na -kile haha, imam i ja viška od prošle t.....nego se žalim na te mučnine kojima očito nikad kraja ..  danas mi posebno mučno, cijeli dan... Jedva juhe pojela nešto za ručak, hodam po kući i tu i tamo gricnem nešto, da baš nisam praznog želuca jer mi to još pogoršava stvar..  cura je hmmmm... Stare fleke i prištići se povukli, novo se pojavilo... Više ne znam što da mislim... Doduše, nakon 3tj krenula u vrtić i sad je opet šmrkava i slinavka i kašljucka... Dermatologica je rekla da to može biti i reakcija kao pad imunosustava...slj tj imamo ponovno kontrolu kod nje pa ćemo vidjet... Meni više muka od toga svega..  i u prošloj izgubljenoj t su s njom bili problemi(onaj tumor koji je imala), sad se sve bojim non stop... 

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

Slee
    25. Kolovoz 2021. 18:52

Bruna, meni tako isto tjedan dana nije bilo nista i onda opet i evo sad zadnjih tjedan dana opet nisam povracala i danas opet muka uzasna. Mene tjesi da se smanjilo na jednom tjedno. 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

Bruna257
    25. Kolovoz 2021. 19:01

Slee

Bruna, meni tako isto tjedan dana nije bilo nista i onda opet i evo sad zadnjih tjedan dana opet nisam povracala i danas opet muka uzasna. Mene tjesi da se smanjilo na jednom tjedno.

Tako i ja tj dana ništa, i sad opet .. al danas me cijeli dan drži mučnina... S time mnda me danas još i stidna kost rastura

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

• Bumbasor
    25. Kolovoz 2021. 19:14

Ja sam danas lijena😬
    https://ibb.co/0QpDGyC
    Evo jedna slicica da vidite kako rastemo. Najmanji trbuh ikad u odnosu na prve dvije trudnoce, a imam 76kg😄

22.02 2008.👦
    04.09.2009.👩
    14.12.2021.👶
    https://lb1m.lilypie.com/juZep1.png

LadyD
    25. Kolovoz 2021. 19:24

Bette

Pozdrav cure, evo da se i ja javim
    Stigli su mi rezultati prenatal testa i nakon dva dečka, dobit ćemo i curicu, zdravu curicu
    Ja se osjećam dobro, malo me zadnja dva dana nešto dolje pritišće. Ali sve u svemu ok je
    Nadam se da ste i vi sve dobro <3

Cestitke za curicu ❤ 

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

freya_444
    25. Kolovoz 2021. 19:40

Bumbasor

Ja sam danas lijena😬
    https://ibb.co/0QpDGyC
    Evo jedna slicica da vidite kako rastemo. Najmanji trbuh ikad u odnosu na prve dvije trudnoce, a imam 76kg😄

Ma baš si fit trudnica 😍😍

Lucija 16.12.2021.💗

MissBlue
    25. Kolovoz 2021. 19:43

Embarasada ma idem ja privatno k gin i svaki uzv plaćam 150 kn. 😏 Očekivala sam da će barem svaki drugi pregled napraviti ultrazvuk. Iako sam ja rekla da bih ga radila, čisto da sam mirna, rekla je da nema potrebe, da će se na sljedećem pregledu svi organi bolje vidjeti i da ćemo i spol saznati. Po jednoj strani je u pravu, al ja sam svakako htjela vidjet bebicu, pa sam otišla s pregleda ljuta. 🤣

Schinin rekla je gin da su 3 ultrazvuka taj neki minimum u trudnoći, a da ih ona 3 napravi samo do 12.tj, jer joj žene već u 5. tj dolaze na pregled. Tako da s te strane razumijem da nema potrebe radit svaki put. ☺️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.