cjepljenje: malo kasnim sa temom ali sam sinoc zaspala
uglavnom je preporuka cijepiti se u drugom tromjesecju trudnoce ako vec nisi. dosadasnji podaci ne ukazuju na to da cjepivo steti bilo kako trudnoci ili samom fetusu, cak naprotiv - antitijela prolaze kroz posteljicu i daju i bebi odredjenu vrstu zastite. Takodjer ne postoje podatci da ikako stete i ne trudnicama. Naravno imaju nuspojave koje su u % zanemariva, jedna ibuprofen tableta moze imati vise nuspojava nego ova cjepiva. ova cjepiva su dobro ispitana: prije nego sto su uopce pustena u promet ispitana su na vise tisuca ljudi, dok neki "obicni" lijek obicno ide na nekoliko stotina ljudi i dobije odobrenje. Ni mRNA tehnika nije nova - jos od osamdesetih se radi na tome, samo se do sada nije bas radilo da se dobije cjepivo za virusne bolesti nego se islo na cjepivo protiv karcinoma. zbog toga sto se vec decenijama na tome radi je i bilo moguce tako "brzo" dobiti djelotvorno cjepivo. I ova cjepiva su prosla absolutno sve faze istrazivanja kao i bilo koje drugo cjepivo ili lijek samo se sada zbog akutnosti situacije prije svega administratorni proces ubrzao (ali NISTA sto se tice istrazivanja ili ispitivanja NIJE preskoceno) to bi bilo sad predugacko da objasnjavam, ali ako vas interesuje radu cu jednom napisati kako to ide od 'Ideje za lijek" do odobrenog lijeka.
u svakom slucaju cjepivo je dosta sigurnije nego dobiti koronu, a nije "fun" kad trudnice je dobiju (ni itko drugi), pogotovo sada sa delta varijantom.
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
Schinin ja se bas bojim sad u trudnoci cijepiti. Imam inace alergije na sve i svasta i nekakv strah od toga. Planiram se cijepiti kad rodim. Mislim da je sigurnije onda.. Makar budem dojila. Sto mislis o dojenju i cijepljenju?
Schinin ja se bas bojim sad u trudnoci cijepiti. Imam inace alergije na sve i svasta i nekakv strah od toga. Planiram se cijepiti kad rodim. Mislim da je sigurnije onda.. Makar budem dojila. Sto mislis o dojenju i cijepljenju?
u takvom slucaju bih i ja pricekala....😅 i da dobijes alergiju laske ju je lijeciti kad nisi trudna. Dojenje i cjepivo: definitivno da! da ne ispadne da samo propovjedam ja sam obje doze Pfizer dobila dok sam dojila - i nista. nit je mali odbijao (dakle vjerovatno se nije okus mlijeka promjenio) nit je bilo manje nit ista. u medjuvremenu imaju studije koje potvrdjuju ono sto sam tada i mislila a to je da antitijela prelaze i u mlijeko i kod dojencadi su uspjeli prillicnu zastitu dokazati. i nisu uocene nek promjenena mlijeku ili laktaciji da se moralo prestati dojiti
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
Schinin, sta mislis o cjepljenju protiv gripe?ja sam to mislila odraditi ovu zimu,korona cjepivo ipak bih preskocila. Prosle godine sam promila protiv gripe i sve je proslo okej. Inace imam jaku alergiju na kikiriki i doživjela sam anafilaktički sok pa sam cila pola-pola oko cijepljenja…bas je lijepo cuti necije strucno misljenje 😊
🙋🏻♀️ 29 godina
🙋🏻 Mm 30 godina
Oboje pijemo suplemente,ja vitamin D,Omega 3, Solgar Prenatal, on Cink,Selen,vitamin E,astaxantan
1.Beta 827, 2.Beta 1960, termin za uzv 10.6.
6+0 imamo srce ❤️
Termin 4.2.2022. 🥰
url=https://lilypie.com]
Cure da prijavim novi simptom😅 Nešto mi cice bile malo čudne tj bradavice i ja stisnem lagano desnu i počne mi kapati ona žućkasta tekućina, očito rade svoj posao🤣🤗
🙋♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋♂️26
Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
Pokušavamo od 5/2021
+ 31.5.2021
5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗
Drage moje ja imam jedno pitanje tj treba mi pomoc. Za 7 dana bih trebala ici na UZV i nadam se da ce mi dr reci da li je decko ili curica 😊.
E sad od vas trebam ideje kako da muzu na zabavan nacin otkrijem spol 😁
Dajte ideje.
"https://lb1f.lilypie.com/oyF1p1.png"
Koliko dobrih vijeeestiiii! Supeeer!
Cestitam na zdravoj curki, dobrom ogtt-u, super pregledima i sto je sve bilo, ne zamjerite ako sam zaboravila, danas sam malo u guzvi jer izgleda da cemo sutra ujutro doma pa se pakiram.
—
Alexandra, kmas na pinterestu zgodne gender reveal ideje pa baci oko.
👩🏻🏫👨🏼💻Oboje ‘89.
🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
🌷5.2025. (⏳)
💌 mpodrame@gmail.com
Schinin bas ti hvala za strucno misljenje, ja jesam za cjepiva ali dok je beba u meni ne smijem, cim se porodim moze odmah iduci dan ako treba il u bolnici nek me bocnu al trenutno ne smijem.. mozda je pogresno misljenje ne znam zaista isto toliko me strah da se nesto ne desi meni ili bebi ako opet dobijem koronu bas nisam pametna u vezi toga i puno o tome razmisljam ovih dana.
Jelenko93 kod mene jos nista ne izlazi cak me grudi nikako ni ne bole vise jedino na bradavicama bude kao malo skoreno bijelo i to je to
boy 💙🌍
Ma to je individualno, ni ne mora ništa izlazit do pred kraj a može, ja sam čisto iz znatiželje malo pritisnula jer mi se učinilo da su malo drugačije pa sam vidjela, ovako nebi ni znala
🙋♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋♂️26
Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
Pokušavamo od 5/2021
+ 31.5.2021
5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗
Drage moje ja imam jedno pitanje tj treba mi pomoc. Za 7 dana bih trebala ici na UZV i nadam se da ce mi dr reci da li je decko ili curica 😊.
E sad od vas trebam ideje kako da muzu na zabavan nacin otkrijem spol 😁
Dajte ideje.
Moj jako voli kinder jaje i ja sam izvadila igracku i stavila papiric unutra i ponovo zapakirala sve sto bolje mogla i ostavila mu na radnom stolu :)
👧🏻33👨🏻33
👶🏻Amelie 12.12.2021. ❤
Sortiraj odgovore
Najstariji