Bruna, svaka čast za torte, prekrasna izrada a sigurno su i jako ukusne 🙃🙂
Ja pokušavam većinom spavat na lijevom boku, al uvijek se nekako probudim na leđima. Prije trudnoće sam puno na leđima spavala, valjda mi ostalo otprije 🤷♀️
Lucija 16.12.2021.💗
Cestitke svim novim trudnicama! ☺️
ima nas dosta bas 😇🥰
Puno tema ste prosle, na neke cu se kasnije vracati jer mi je prvo dijete pa cu detaljnije onaj popis stvari pogledati 😃
Ja sam radila do 9+4 i tada vise nisam mogla, a i dr me stavila doma zbog prvog iskustva.
👱♀️ 38
06/20 spontani 8tt (saznala u 12tt), medikamentozno+kiretaza
03/21 ➕
Termin 27.11.2021. 💞
Aurora i mamasita cestitke na urednim pregledima i malim pisulincima 💙
Cure sa busicama bas ste slatke.
_____
Necu opet bit dosadna baba vezano uz kombinirani probir... Pa cu samo rec da se radi na uputnicu iskljucivo izmedu 11-14tt i uz vadenje krvi treba bit uzv unutar 24h.
_____
Neko je pitao zasto nastaje hematom... Uglavnom nijedan dr vam nece znat rec tocan razlog, najcesce je uzrok neki malo jaci napor ili forsanje. Ja sam u prvoj T imala ogroman hematom sva sreca smjesten tako da kad je procurio nije povukao bebicu van. Al sam stvarno strogo mirovala i na kraju je ipak sve super zavrsilo. Tako da cure s hematomima odmarajte i nek vas malo maze i paze pa ce brzo i to mirovanje proc.
👶 - 2011.
Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
Sad sam se sjetila da ste komentirale spol i jajnik na kojem je bila ovulacija. Kod mene je isto decko ma desnom ali prije mislim da smo potrefili bas dan ovulacije a tad su kao vece sanse za decka 👶🏻🥰
👷♀️👷♂️29 g.
hiper Graves, pcos, trombofilija
Pokusavamo od 09/2017
1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
HSG 12/2020
Prehrana + suplementi 03/2021
04/2021➕
💙, sljedeci pregled 23.11.
Cure što se tiče određivanja spola, koliko sam ja upoznata spol se određuje isključivo kombinacijom kromosoma iz spermija tako da nažalost mislim da teorije o jajnicima i ovulaciji padaju u vodu 😂😂
👩🏻 33 👨🏻33
👧🏻 11/2018.
👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
PAI 1 4G/5G
➕ 06/2021
termin 18.2.2022. 🌈
stiže nam curica 💕
PiaBuu bas ti je naporan posao s obzirom na trudnocu, ne znam ima li cura koje slicno rade ali mislim da znaju ici na bolovanje u tom slucaju. Ja sam u uredu inace, s 5 tj.sam morala na mirovanje.
Zaboravila sam pitati dr.sto je s lezanjem na ledima. Prije trudnoce sam stalno spavala na boku a sad mi je puno lakse na ledima i cini mi se prirodnije s obzirom na situaciju. Znam da se bok preporuca zbog cirkulacije pa kako vi ostale koje strogo mirujete? Dr.je rekla da ne sjedim nego onako polulezeci a to je opet na ledima.
za tebe je sada bitno da mirujes i za to se namjesti u najbolji polozaj koji TEBI odgovara.
lezanje na lijevom boku se preporucuju zbog toga - ako pogledas malo anatomiju abdomena - sto sa desne strane stoji Vena cava inferior a na koju plod moze vrsiti protisak ako lezis na ledjima ili na desnom boku.naravno ako ima pritisak na venu onda je cirkulacija slabija ali to bi dovelo do simptoma prvenstveno kod tebe (napr. pad tlaka, vrtoglavica, oticanje nogu/donjeg dijela tijela, bolovi, mucnina... i nastajanje tromboza u venama nogu ako je pritisak prisutan na duze vrijeme - sto obicno nije slucaj sto se polozaja tice), manje kod bebe (i tu naravno ako je pritisak duze prisutan). ako lezis na lijevom boku onda se pritisak sa vene cave skloni. obcno primjes nesto tipa vrtoglavica/mucnina pa i sama promjenis polozaj. sindrom kompresije venae cavae se obicno javlja u trecem tromjesecju (nekad krajem drugog) a tebi je trudnoca sada jos premala da bi mogla napraviti neku veliku kompresiju, ergo kao sto rekoh lezi kako tebi odgovara
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
Cure što se tiče određivanja spola, koliko sam ja upoznata spol se određuje isključivo kombinacijom kromosoma iz spermija tako da nažalost mislim da teorije o jajnicima i ovulaciji padaju u vodu 😂😂
absolutno si u pravu
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
PiaBuu radim u uredu i to jos sljedeca dva tjedna pa vise od mjesec dana na go. Onda kratko cuvanje.
Bruna vjerujem da su torte i fine, ali ukrase moram komentirat da su vrh. Kad dodem do ukrasa, nemam vise volje radit nesto jer samo za ispec tortu treba puno vremena :)
Nisam znala za ovu preporuku na lezanju na lijevom boku. Jel moguce da se moja beba iz tog razloga krene javljati iskljucivo kad lezim na ledima?
👧🏻33👨🏻33
👶🏻Amelie 12.12.2021. ❤
Freya naručila sam se na pregled 21.7. pa kad budeš imala vremena stavi na popis :)
Moja gin je na GO pa mi je dugo čekat do novog uzv, tako da sam se naručila privatno… s obzirom da je beba na prošlom pregledu bila tjedan dana manja, jako sam nestrpljiva i znatiželjna kako napreduje. Još k tome moja ginekologica ima neki stariji uzv (na kojem se ni ne čuju otkucaji, samo sam ih vidjela, a nije ih ni izmjerila) pa se nadam da će se kod privatnika sve bolje vidjeti, a imaju i 3D-4D.
Jel netko radio 3D sa 10tt i dal se uopće radi tak rano?
Evo mali mi pokazao kako se moze staviti slika.
Tu sam 10tj
https://ibb.co/mXFWc3J
22.02 2008.👦
04.09.2009.👩
14.12.2021.👶
https://lb1m.lilypie.com/juZep1.png
Bruna ja sam krvnu sliku radila sa 8tt, a nuhalni mi je mjerila sa 12tt... torte su 😍
Schinin velika seka je predivna
Aurora ja znam leci na leda na koju minutu, ali se ne usudim bas spavati na ledima
Evo da se i nas dvoje pokazemo, 17tt
https://ibb.co/jWtwWqS
👩 23
👱♂️ 25
👧 3
👶 13.12.
Sortiraj odgovore
Najstariji