Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Birdy 🧚🏻
    08. Srpanj 2021. 21:37

Taya cestitke na super pregledu! Da, sad su aktivne imaju jos uvijek mjesta unutra 😀 😅

👱‍♀️ 38
    06/20 spontani 8tt (saznala u 12tt), medikamentozno+kiretaza
    03/21 ➕
    Termin 27.11.2021. 💞

Bruna257
    08. Srpanj 2021. 22:02

Taya 🤍

Bruna257

Poz zene… Ja danas završila opet na hitnoj… Bebi ok, kod mene poplava krvi .. otišao jedan hematom, drugi je još tu, pa sam dobila strogo mirovanje… Taya ti imas tim iskustva…meni bebo 1.8cm ali je hematom 2*0.89 cm….. Jedino nisam skužila dokicu di je hematom, na nalazu napisala iznad ušća.. ugl, iscrpljena sam i mučnine me muče, vrućine… Ne mogu baš jest, ja sam na -5kg do sada…. Baš sam zabrinuta zbog svega….

Ja sam ti na početku trudnoće imala hematom iznad i ispod bebe.. kad je beba imala 1,5cm hematom od 2,5 cm iznad nje je puknuo.. Bio je veći ali srećom nije povukao bebu sa sobom.. Pa mi je ostao onaj ispod bebe tj. iznad ušća, koji je tjednima rastao do 5,25cm.. Taj hematom ti više nemože povući bebu jer je ispod nje. Kako će plod rasti ne bi trebao predstavljati opasnost jer će ga beba prerasti.. Imaš identičnu situaciju kao i ja.. sigurno si dobila kakvu terapiju duphastonom. Pi je redovito i odmaraj. Ali baš odmor. Znači ležanje a ne sjedenje i što manje saginjanja i podizanja. Mene su doma stvarno štedili. Jedino što sam radila dnevno skuhala ručak na brzinu i tuširanje. Moj savjet, meni je Mg pomogao s grčevima.. 1 Mg direkt dnevno puno znači.. Do 16tt imala sam i krvarenje i smeđe iscjetke tako da se ne uplašiš.. Ali na svako veće krvarenje molim te odi na hitnu. Tako su meni rekli. Srećom ja nisam imala obilna pa sam bila samo kad je taj prvi puknuo.. Bit će to sve u redu.. 💚

Sad piše u nalazu hematom iznad ušća...pa pretpostavljam da je ispod bebe...  Meni je bilo baš obilno danas, 2sek pun noćni uložak plus u WC... Znači poplava.. ispričavam se na detaljnom opisu... Cijeli dan mirujem, idem samo na WC, ima još tamno crvenih mrlja i to je to ..

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

Taya_
    08. Srpanj 2021. 22:24

Bruna257

Taya 🤍

Bruna257

Poz zene… Ja danas završila opet na hitnoj… Bebi ok, kod mene poplava krvi .. otišao jedan hematom, drugi je još tu, pa sam dobila strogo mirovanje… Taya ti imas tim iskustva…meni bebo 1.8cm ali je hematom 2*0.89 cm….. Jedino nisam skužila dokicu di je hematom, na nalazu napisala iznad ušća.. ugl, iscrpljena sam i mučnine me muče, vrućine… Ne mogu baš jest, ja sam na -5kg do sada…. Baš sam zabrinuta zbog svega….

Ja sam ti na početku trudnoće imala hematom iznad i ispod bebe.. kad je beba imala 1,5cm hematom od 2,5 cm iznad nje je puknuo.. Bio je veći ali srećom nije povukao bebu sa sobom.. Pa mi je ostao onaj ispod bebe tj. iznad ušća, koji je tjednima rastao do 5,25cm.. Taj hematom ti više nemože povući bebu jer je ispod nje. Kako će plod rasti ne bi trebao predstavljati opasnost jer će ga beba prerasti.. Imaš identičnu situaciju kao i ja.. sigurno si dobila kakvu terapiju duphastonom. Pi je redovito i odmaraj. Ali baš odmor. Znači ležanje a ne sjedenje i što manje saginjanja i podizanja. Mene su doma stvarno štedili. Jedino što sam radila dnevno skuhala ručak na brzinu i tuširanje. Moj savjet, meni je Mg pomogao s grčevima.. 1 Mg direkt dnevno puno znači.. Do 16tt imala sam i krvarenje i smeđe iscjetke tako da se ne uplašiš.. Ali na svako veće krvarenje molim te odi na hitnu. Tako su meni rekli. Srećom ja nisam imala obilna pa sam bila samo kad je taj prvi puknuo.. Bit će to sve u redu.. 💚

Sad piše u nalazu hematom iznad ušća…pa pretpostavljam da je ispod bebe… Meni je bilo baš obilno danas, 2sek pun noćni uložak plus u WC… Znači poplava.. ispričavam se na detaljnom opisu… Cijeli dan mirujem, idem samo na WC, ima još tamno crvenih mrlja i to je to ..

Da, to znači da je ispod ploda..  Ne bi trebalo biti straha za bebu jer će ga beba prerasti a čim je beba veća sve je manja opasnost.. Mene je tako dr. tješila.. S vremenom će se organizirati pa i povući kao i kod mene.. Samo treba vremena.. Znam kako ti je jer sam i ja do sad bila u strahu jer nikad neznaš. Da ne budeš u strahu, možda budeš još imala ili krvarenja ili smeđarenja. I ja sam svako malo imala. To je normalno kad se on čisti.. Sad samo odmaraj.. Beba će biti dobro 💚

♀️ 37 ♂️ 38
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

Miraclebaby28
    08. Srpanj 2021. 22:34

Taya bebica je sramezljiva pa se skriva ... tako je I moja isto na slikama samo dize ruke iznad glave 😅

🧔34
    👩28
    👶💙 N 24.12.2021
    👶 15.02.2024
    Before we had you, we had each other,and now you are here we have EVERYTHING 💙 NOEL💙

Taya_
    08. Srpanj 2021. 22:45

Miraclebaby26 Da.. I baš su slatke tako.. Bit će vremena za slikanje kad one dođu.. 😃

Cure hvala vam svima 😘

♀️ 37 ♂️ 38
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

Bruna257
    08. Srpanj 2021. 22:55

Taya 🤍

Bruna257

Taya 🤍

Bruna257

Sad piše u nalazu hematom iznad ušća…pa pretpostavljam da je ispod bebe… Meni je bilo baš obilno danas, 2sek pun noćni uložak plus u WC… Znači poplava.. ispričavam se na detaljnom opisu… Cijeli dan mirujem, idem samo na WC, ima još tamno crvenih mrlja i to je to ..

Da, to znači da je ispod ploda.. Ne bi trebalo biti straha za bebu jer će ga beba prerasti a čim je beba veća sve je manja opasnost.. Mene je tako dr. tješila.. S vremenom će se organizirati pa i povući kao i kod mene.. Samo treba vremena.. Znam kako ti je jer sam i ja do sad bila u strahu jer nikad neznaš. Da ne budeš u strahu, možda budeš još imala ili krvarenja ili smeđarenja. I ja sam svako malo imala. To je normalno kad se on čisti.. Sad samo odmaraj.. Beba će biti dobro 💚

Hvala ti za utjehu 💗 odmaram, utrogestane pijem 3*2, plus Normabel, plus magnezij i novalac....nadam se da će sve biti ok 😣💗

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

• XOXO
    08. Srpanj 2021. 23:11

Bruna257

Ako te mogze utjesit ja sam u prvoj trudnoci imala veliki hematom koji je stvarao puno problema i dugo sam lezala cak u bolnici radi toga. Ako vec mora doc do toga bolje da je na uscu nego nego iznad bebice. Jer kad je iznad moze ako krene krvarit pogurat i bebu tj izazvat spontani. Ovako na uscu samo hematom izace zato je i doslo do krvarenja. A moze se i sam apsorbirati i nestati. U svakom slucaju miruj i sve ce bit ok. 

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

• maryG
    09. Srpanj 2021. 03:37

Schinin

maryG

Schininvidim da se dosta razumiješ u hormone štitnjače.. ja imam obrnutu situaciju, hipertireozu. Pijem Athyrazol pa su mi hormoni za sad unutar granica, ali me zanima kako bi višak ft3 i ft4 mogao utjecati na trudnoću, ako slučajno znaš?
    Belameni je prema zadnjem uzv termin 18.2., ali doktorica još nije točno definirala, valjda zbog tjedan dana manje trudnoće…

Draga ne zelim te plasiti ali je ovdje stanje vec malo komplikovanije ali nista sto se ne moze rijesitiznas li zasto imas HIpertireozu? cuj, moram trknut po djecu u skolu pa ako nije sta objasnim ti malo poslije na dugacko i na siroko kako/sto/zasto. sorry!!!

Nikad mi nisu postavili neku dijagnozu detaljniju od hipertireoze. Borila sam se s tim od 2017., godinu i pol- dvije. Zatim sam bila u remisiji sve dok mi se nije desio pobačaj ove godine kada se štitnjača ponovo aktivirala, endokrinologica je rekla od stresa. E sad, uvijek me zanimalo jel moguće da su mi se hormoni povećali prije pa da je to uzrokovalo pobačaj... nisam stigla izvaditi krv prije, s obzirom da se to desilo u 6tt na dan kad sam išla potvrditi trudnoću.
    U 5.mjesecu sam vadila i antitijela, dosta su povišena
    Anti-TPO 399.9 
    Anti-TG 955.8
    A ultrazvuk nije pokazao neke veće promjene u odnosu na 2017.

🤵🏻‍♂️👰🏼‍♀️ 8/2020
    👼🏼 miss.ab. 6tt 1/2021
    miss.ab. 7+3tt 7/2021

• Schinin
    09. Srpanj 2021. 03:55

maryG

Schininvidim da se dosta razumiješ u hormone štitnjače.. ja imam obrnutu situaciju, hipertireozu. Pijem Athyrazol pa su mi hormoni za sad unutar granica, ali me zanima kako bi višak ft3 i ft4 mogao utjecati na trudnoću, ako slučajno znaš?
    Belameni je prema zadnjem uzv termin 18.2., ali doktorica još nije točno definirala, valjda zbog tjedan dana manje trudnoće…

sorry da je malo potrajalo dok ti pravo odgovorim. Pitala sam te jel znas sto je uzrok hipertireoze, jer ima vise bolesti koje mogu uzrokovati a nije sve isto sto se tice trudnoce...😅
    Nadam se da imas iskusnog dr koji ce to sve pratiti i mozda zvuci grubo ali bih ja definitivno u ovom slucaju vise vjerovala endokrinologu ili specijalisti nuklearne medicine nego ginekologu ili kucnom dr 
    jako je vazno da su fT3 i fT4 u granicama normale, jer visak moze prouzrociti od spontanog preko intrauterine smrti do "greske u razvoju" (necu ti nabrajati sto se sve moze desiti, ako zelis naravno mogu ti sve objasniti) - nemoj se sada molim te izbezumiti, to je sto se moze desiti ako su fT3 i fT4 preko nekog vremena poviseni. Zato opet podvlacim nadam se da imas, ako ne nadji, nekog iskusnog dr koji ce te s tim pratiti i obavezno svaka 4tj kontrola sa svim i TSH i fT3 i fT4! to je dovoljan razmak da se promjene u radu stitnjace primjete kao i efekt mjenjanja terapije a da se uhvati dovoljno rano da ne zaje*** stvar. 

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

• Schinin
    09. Srpanj 2021. 03:56

maryG part2 i kod tebe bih definitivno kontrolu i UZ svaka 4tj i za anomaly (oko 20tt) super detaljan UZ. ne znam gdje si i kakve strucnjake imate ali ja bih ti svakako preporucila i extra UZ kontrolu kod nekoga tko se razumije u fetalnu endokrinologiju incl. fetalne echokardiografije (UZ srca) za svaki slucaj. Thiamazol koji pijes u vise studija nije pokazao neku posebnu teratogenost (=opasnost za greske u razvoju ploda), ali se naravno gleda da se da najmanja moguca doza koja moze kontrolirati stanje stitnjace. druge terapijske opcije nisu preporucene u trudnoci osim ako prijeti tireotoksicna kriza, ali to je rijetko i druga tema...
    Nazalost trudnoca i hipertireoza povecava nesto i rizik za majku kao sto je hiperemeza (=pojacano povracanje) i preeklamsija zato, molim te, kontroliraj tlak, ne izlazi iz ordinacije dok nisu proteine u urinu provjerili i redovne kontrole jetrenih parametara.
    rekla sam da je hipertireoza malo komplikovanija ali nije nista sto se ne moze drzati pod kontrolom, samo te trazi cesce i malo opsirnije kontrole nego kod nas dosadnih trudnica sto nemaju nista 😉 u svakom slucaju zelim ti da unatoc dijagnozi imas ovako "dosadnu" trudnocu kao ja ❤️

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.