Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sirenita
    18. Lipanj 2021. 09:04

Mi smo koristili jaje do nekih 10mj kad ga je prerastao. 
    Onda smo uzeli nuna tres 0-36kg (u obrnutom smjeru do 15kg), u smjeru vožnje nakon toga….
    Trenutno je sve super, ali u jednom periodu je bio veliki problem jer je povraćao stalno kada bi se vozio u obrnutom smjeru (faza sa 11,12mj). 
    Nismo ga okrenuli jer naša sjedalica, kad je okrenuta u smjeru vožnje, prikopcana je na isofix, ali se dijete tad veze samo pojasom (a za to je jos premali). 
    U obrnutom smjeru vožnje, sjedalica se veze pojasom, a dijete dodatnim remenčićima (kao jaje). 

👩🏻32
    👨🏻32
    👶🏻💙 2020.
    👶🏻💙 2022.
    👶🏻🩷 2024.

aurora12
    18. Lipanj 2021. 09:41

Jutro cure 😊 Bambina cestitam 🥰 

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

Bruna257
    18. Lipanj 2021. 09:54

Jutro cure.. ja na poslu, rame boli i dalje.... A blenta, idem googlati i kao simptom vanmaternične... Znate da sam luda 😫😭

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

Slee
    18. Lipanj 2021. 10:21

Ma Bruna ne guglaj bezveze! Ja sam imala vanmaternicnu i nikakvo me rame nije bolilo. Uostalom, rame i ostali simptomi dodju kada je vec plod velik (tipa u 7tt i 8tt) tako da ne brini! 

Jutro cure! I sretno danas na pregledu! 
    Imam jedno pitanje ako netko zna. Radim u skoli i trenutno sam na bolovanju (isla sam na bolovanje odmah nakon transfera, dakle prakticki sam vec mjesec dana na bolovanju, i vise). Bolovanje sam produzila zbog smedjeg iscjetka koji se javio na pocetku trudnoce, a buduci da mi je ovo 5. trudnoca, doktorica ne zeli riskirati i kaze da ostanem na bolovanju. Meni je danas doslo rjesenje o godisnjem odmoru koji mi pocinje 17.7. i traje 24 dana. Mene zanima isplati li mi se sada u 7. prekidati bolovanje i otici na godisnji pa opet u 8. otvoriti bolovanje ili? Utjece li mi to na kasniju naknadu? Nisam pametna za ove stvari pa ako se netko kuzi, nek pomogne :)

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

Bruna257
    18. Lipanj 2021. 10:28

Zlatne ste žene ❤️ iako imam povijest u obitelji artritisa, kalcifikacije zglobova its, radije bih da je to nego nešto drugo 🤷

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

sirenita
    18. Lipanj 2021. 10:35

Slee, 
    Ne znam hoćeš li opće vise raditi ili je to to sada, pa ćeš bolovanje/komplikacije/porodiljni… 
    Ugl prije otvaranja komplikacija i porodiljnog, za prosjek placa uzima se 6 placa isplaćenih prije mjeseca u kojem otvaras komplikacije/porodiljni. 
    Po meni (nadam se da ne grijesim), se isplati ići na godišnji jer za te Dane dobivaš puni iznos  placu… ne znam koji je postotak za bolovanje… 
    (Hahaha iako radim isto u školi) 🤣🤣 

👩🏻32
    👨🏻32
    👶🏻💙 2020.
    👶🏻💙 2022.
    👶🏻🩷 2024.

sirenita
    18. Lipanj 2021. 10:37

I bolovanje ti ulazi u prosjek placa…
    A komplikacije (ako odeš na njih) ne ulaze jer je to naknada za placu…. Dakle kad jednom otvoriš komplikacije, ne isplati ih se zatvarati…nego ostati do porodiljnog, nastaviti porodiljni i to je to

👩🏻32
    👨🏻32
    👶🏻💙 2020.
    👶🏻💙 2022.
    👶🏻🩷 2024.

Slee
    18. Lipanj 2021. 10:40

Hvala, kolegice 😀 i sretan ti zadnji dan skole! 
    Ne planiram se vise vracati jer sad su i mature i razrednica sam i dosta bi mi bilo stresno. Neki mi kazu da je bolje pustiti taj godisnji pa da ga iskoristim kad dodje beba. A vidjet cu, stvarno ne znam sto da radim. 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

nemamimena26
    18. Lipanj 2021. 10:45

Anameri sretno danas na pregledu i javi kako je prošlo 🍀🤞
    Kako ste ostale trudnice? 🤗 
    Ja sam na poslu, jutros se opskrbila voćem, danas je takav dan, baš sam se nekako zaželila 🥰
    Ovaj tjedan sam se uspjela sa svojima na poslu dogovoriti, da ne otvaram komplikacije i čuvanje, da ću od 15.09., do kraja godine, tj., početka porodiljnog raditi dva dana u uredu, dva dana od doma, što mi je odlično, jer imam tu mogućnost 😊
    Tako da mi je laknulo po pitanju toga 🤗

'04./21. ➕
    12.05., 4mm, ❤ kuca
    09.06., 3.24cm, rastemo, sve je odlično 🙏😇
    24.06., 5.66cm, sve u najboljem redu, rastemo ❤
    30.06., stigao nalaz kombiniranog probira, uredan, nizak rizik
    16.07. pregled odličan, beba super, dečko nam dolazi 💙
    26.08., pregled prošao u najboljem redu, sve odlično, veliki smo 25cm, 413grama smo teški 💙
    08.09. pregled prošao super, 613grama, nalaz urinokulture uredan
    04.10. idući pregled, privatni

sirenita
    18. Lipanj 2021. 10:47

E s godišnjim sad isto nzm, najbolje pitati u računovodstvu… ja sam bila na starom porodiljnom i nakon toga otvorila bolovanje nakratko , pa morala komplikacije na par dana..i nakon toga  koristila stari godišnji do sad (trenutno zadnji dan danas), i nakon toga otvaram novi godišnji. 
    Sad nzm kako će biti nakon ovog porodiljnog (.njega bi trebala otvoriti u zimi, ali cu vjerojatno u rujnu na komplikacije, neću se vraćati). 
    Nisam dobro informirana do kad se mora godisnji potrošiti da ne propadne (znam da do 30.6.), ali nzm u situaciji npr kad
    Cu ja sad koristiti ljetni preko ljeta, a dio godišnjeg će mi ostati….a on će doći kad već budem na porodiljnom. Tako da mislim da taj ostatak koji ostane, da cu njega moći opet iskoristiti nakon porodiljnog. 
    Nadam se da nisam u krivu 🤔🤔 
    Ako ima tko iskusniji i pametniji, javite se 🤗🤗🤗😄😄😄😄

👩🏻32
    👨🏻32
    👶🏻💙 2020.
    👶🏻💙 2022.
    👶🏻🩷 2024.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.