Hvala zenske nadamo se da ce biti sve ok.
U Zagrebu sam ja, i cim dobijem nalaze javim kakvi su, nadam se da budu normalni i da mi nece nista trebati makar sam homozigot 5g za pai. A po tome bi bila za neki heparin. Faktor II i V normalan tip odnosno mutirani homozigot (fII). Antirombin III i ostalo je sve u granicama. Cekam mthfr, lac,acl i protein s.
A nadam se da cu dogurati ovaj put do kraja. I nikako docekati taj prvi pregled
Pozz cure,evo da se i ja prikljucim.. moja mala mrvica je tek 6 tjedana stara, sada smo upolovili sedmi tjedan, i ocekujemo je u 2.mjesecu 2017. Mucnine su tu ali na svu srecu ne povracam.. meni dodju navece pred spavanje i jos mi teze kad lezim. Procitala sam negdje da mlijeko to smiruje pa sam probala, za sad dobro funkcionise, stvarno smanji onaj osjecaj da ces izbaciti sve iz sebe. Ako netko ima kakvih savjeta pucajte. Sretno svim trudnicama i njihovim bebama
Fiolina dobrodosla..drzin fige da ovaj put bude sve super i da dobijete svog bebaca :-)
Dadalina dobrodosla nam i ti... bas mi je drago koliko nas puno ima i da je svima sve u redu i da tako ostane do kraja... :-)
Ja sam se prvu trudnocu mazala bademovim uljem imam super elasticnu kozu...ali mi je trbuh bio toliko velik da sam popucala onih zadnjih dana kada sam prenijela i nakon poroda jer sam naglo smrsavila..planiram rodit sad jos 1 pa otic na lasersko uklanjanje koliko toliko jer ih ne volim i nisam navikla iako se puno manje zamaram s time otkad imam bebaca ali opet zelim ostat lijepa i sebi :-)
Nerra naravno da ti moze vidjeti spol..meni je u prvoj trudnoci sa 16 tjedana vec na slici se toliko dobro vidio piso odmah je dok rekao evo antena i bio decko i za ne falit ima dosta veceg pisu od vecine njegovih vrsnjaka..ima godinu dana ..haha :-)
Bok ekipica. :) evo i mene, mlada mama
U 18.sam tjednu trudnoće, termin je cca 1.12. Prije tjedan dana bila sam na pregledu, i zabrinuo me pregled. Prvo, it's a girl- valjda. Za valjda tak kaze ginekologica. To mi je ful blesavo da se ti kao ginekolog ne mozes potruditi i malo vise reci tijekom pregleda ultrazvukom. Ta moja ginicka je sva njezna, draga.. al nista ne govori! I tako, pregledava ona mene i nakon pregleda kaze ona meni Stavit cu te na terapije. (?!?!) Ja zbunjola naravno pitam Jel sve u redu?, a ona meni kaze Pa malo si otvorena. (!?!??!?!?!??!!?) Uplasila sam se istog trena. Otprilike bih u svojoj 20.godini zivota znala da otvorenost moze biti prijeteca pobacaja. Ostalo o tome- nista. Ostala sam uplasena i slusala nju kako mi govori da mirujem i da koristim Utrogestan tabletice (progesteron), i da se vidimo za 2 tjedna da napravimo briseve.
Što, kako, zašto? Ja sam svaki dan zabrinuta. Em zato sto se ne razumijem u njihove stručne nalaze- napisala mi je da je cerviks uloziv za vrh prsta 3/4. Zabrinuta sam jer gotovo svaki dan imam probadajucu bol u donjem dijelu maternice, cini mi se bas kod jajnika. I jos uz to svrbez od vaginaleta. Ne znam kome da se obratim da me malo vise savjetuje, ili da mucim opet ginekologicu ovih dana? Al sad bi ju fakat izmucila s pitanjima. Jer ne znam sto je dobro, a sto nije.
Blaubeere -
ja sam mislila da je Austrija malo naprednija zemlja od ovog balkanskog zatucanog svijeta. Postoji nesto sto se zove priziv savjesti i kod nas se liječnici mogu pozvati na to (mislim) kada je riječ o prekidanju trudnoce. Kod ovakvih testova, sta te birga gleda li on tebe cudno ili ne. Ja sam anarhist kada dođe do nametanja stavova i osuđivanja žena zbog vlastitiog izbora. Liječnici bi trebali strogo tehnicko medicinski objasniti sta je to, koje su posljedice i koje su ti opcije. Tako da pacijent ima mogućnost izbora bez osude. to je moje mišljenje.
Fiolina A hoce ti provjerit i Laiden?
Dobrodošle Dadalina i evoliva :)
Evoliva, tvoja ginekologica je postupila baš ok osim sto nije pricala za vrijeme UZV-a. Mislim da ne postoji blaži i mirniji način. Vjeruješ li joj? Ako ne, zasto ne bis potrazila drugo misljenje, privatno?
Ako se ne varam, jedan prst otvorenosti je 1,5 cm. 3/4 prsta je dakle 1 cm. Ja bi ju poslusala i mirovala. pila Urogestan i zaljecila infekciju. Na to se skoncentriraj i sigurna sam da će sve biti 100% u redu. Znam da si mlada i preplašena, ali moraš se sada skoncentrirati biti smirena. Za bilo šta drugo i više informacija, ima miljon tema na forumu o otvorenosti u trudnoci. Ipak, na tvom mjestu otisla bi privatno u Sunce ako se baš nikako ne umiriš. Jedino sta bi pitala ginicku je dal smijes imat odnose?
eto. nadam se da se nećeš jako sekirati :*
Pozdrav mame pogotovo nove :) )
Da se javim...ja upravo s pregleda. Sve u redu zasad,rastemo oboje. Pola kilice gore od zadnjeg pregleda.
Nikakvi vitamini još nisu uključeni. Spol se nije mogao vidjeti ni pod razno. Nogice skupljene i ne da ni da provirimo. Tako da iščekivanja još najmanje mjesec dana, a tako sam se ponadala :D al sto je jedino bitno sve je u redu i sa bebicom i sa mnom.
Evoliva ti si uloziva nisi otvorena..to nije isto..to je vanjsko usce...da si otvorena pisalo bi ti otvorena za pola prst,prst itd... tako je i meni bilo od 24 tjedna... nikakvu terapiju nisam dobila..niakkvo mirovanje ni ista... pa sam na iduci pregled bila uloziva za prst... na kraju prenijela 6 dana ne brini radi toga.
Nerra to sam radila i to mi je normalan tip.
Baš sam danas dobila nalaz od MTHFR-a.
Na nalazu piše ovak: "Analizom DNA utvrđen je heterozigot (CT) za polimorfizam C667T i homozigot (AA) za polimorfizam A1298C."
Bila sam danas nosit taj nalaz kod svog ginekologa, on me poslao Zlopaši u Petrovu, pa idem u petak, da vidimo hoću li i dalje biti na aspirinu 100 ili ce mi dati heparin.
Još sad čekam LAC i ACL i protein s.
Plus kaj me stavio na dijetu :D kao šećer mi je 5,4! al ajde, samo da mrva bude ok.
Prijej svega pozdrav novim trudnicama! :)
E sad jedno pitanje, do kada se UZV radi vaginalno?
Bok curke. Usla sam u 15 tt i nisam se udebljala niti grama trbuh mi se istice.. Trebam li se zabrinuti oko kilaze
Sortiraj odgovore
Najstariji