Bok curke!
Da se i ja malo javim ovdje. Još sam u iščekivanju svog prvog pregleda sljedeći tjedan i baš jedva čekam. Zasad sve ok, samo sam primijetila jako malo sukrvice na papiru dok sam se brisala jutros, pa jel to ok? Nadam se da nije ništa strašno.
A što se muža tiče, moj je prema meni zasad dobar dok sam trudna, vidjet ćemo kakav će biti kad se dijete rodi. A inače je on takav da će sve pomoći i napraviti ali mu moram reći ponekad što treba. Bitno da on hoće pomoći kad ga trebam.
4 i želja za jos jednim bravo bravo...
Hm...zaključujem ovako zasad...one koje su dulje u braku sa više djece imaju otprilike ista iskustva.
Mi koje smo još uvijek zadovoljne smo tek prvi put trudne
Znači vjerojatno nas slične stvari očekuju za koju godinicu.
Dotad cu se još malo tješit da možda bude iznimka... zasad mu dobro ide s djecom. Doduše s onom pričuva sat dva i vrati roditeljima
MajaSocka, negdje sam čula priču da ako se bude minimalno 6 mjeseci na stručnom, kao da se ima pravo na neku naknadu..al nekako čisto sumnjam u to..a za to polaganje isto nisam znala da se ne mora odmah ić' polagat jer svi koje znam su bili pozvani na polaganje i prije nego im je ugovor istekao..a stalno radim prvu pa nikako da odem se raspitat :/
Sve je to tako nazalost,ocevi misle da su samo mame tu da paze na djecu.moj nije mogao odvesti malog doktoru na pregled i vakcinu,kaze zao mi ga.a eto meni ga nije nimalo zao-ides i nema druge😆.jedva je izdrzao,krenuo na vrata pa ga sestra vratila hahaha.jednom dok nisam znala da muski tako reagiraju na cuvanje djece,ostavila sam mu malog da odem na sisanje i pramenove,a to traje.kad sam nakon vise od 2 sata dosla kuci-bolje da sam se bacila u minsko polje! Pa gdje si ti do sad,ja "cijeli dan" cuvam dijete,a imam posla preko glave (kao oko kuce sa tatom i bracom,mos mislit).e tad je dobio lekciju i od tad cuva dijete kad trebam otic bilo gdje i koliko god dugo,mada se svaki put pokusa pobunit al sreca nakon 7godina ga citam ko citanku a i imam 2 uha 😂😂😂
Kad se rodi drugo vec sam mu napomenula da ce za jedno morat preuzet brigu,kupanja,oblacenja,izvodjenja van i tako to...bit ce bitka na kosovu al takav je zivot. Sto se tice novaca,ljubavi,paznje sve to neizostaje ali kad je odrecu se svoje "slobode"(da bez priljepka mogu otici gdje hoce,gledat tv ili sta vec dr.)to je muskima jaaaako tesko.al zene nedajte se.
Vi s kracim bracnim stazom stusnite ih odmah,kad prodje par godina onda je kasno.da sam bogdom i ja jos jace stezala. Ali nadam se; nova situacija-nova prilika 💪
Kad se udas iz ljubavi onda nedjeljom peres,peglas,kuhas.
A kad se udas iz interesa onda ides na manikuru,pedikuru....
Nerra, svaka čast doktorima u Rijeci. To mi ulijeva malo nade da stvari idu na bolje što se trombofilije tiče. Da, radili su mi sve faktore.
Rozalija, ja sam uvijek imala želju imati 3 ili 4 djece, a sad kad im jedno i drugo na putu mogu samo reći: Kapa do poda! Prekrasno
Što se tiče muževa, primijetila sam i ja ovaj obrazac u postovima: u trudnoći idilično, kasnije malo druga priča . Kad se muškarac mora odreći svoje kave, tv-a, pića s frendovima, malo sna ili nečeg drugog u čemu uživa , e tu malo zaskripi. Ali treba tražiti od njih da sudjeluju, a nikako preuzeti sve na sebe. Ako je normalan pametan čovjek koji voli svoju ženu napravit će. A to što mu se ne da, možeš misliti što me to briga. Proučavam, gledam godinama brakove oko sebe- od staraca i drugih: s godinama se pojavi neka gorčina, muški se žale da žena izgubi volju za seks i nježnost, zapusti se, uvijek je ljuta i umorna - pa kako neće kad je cijeli dan upregnuta kao životinja, čisti, kuha, sprema za svima. Po meni ko ne može sam za sobom počistiti i sebe nahraniti, ne treba živjeti sa ženom nego sa mamom. Vrijedi za sve nas. Mislim da ipak svaka žena naše generacije može ti utjecati na muža da sudjeluje u svakodnevnim poslovima u kući - 70:30, 60:40 ako ne ravnopravno. U braku gdje oboje rade to je uvjet za sretan brak. Mi smo se prvih godina braka jako svadjali zbog toga, on dolazi iz obitelji gdje ih je mama muške sve doslovno služila. Grozno. Teško se to mijenja. Svekrva i danas služi svekra. Ono što svatko od nas može napraviti jest odgojiti svog sina drugačije. Jedino će to dugoročno činiti razliku.
Moja sveki nije sluzila svoju djecu nego je svoju kcer jedinicu odgojila da zenska djeca rade po kuci a muska ne.dali ih je mama tetosila mozda bi nesto i znali,nebi mogla za 4djece non stop cistit do njihovih 18-20godina. A ovako mlado dijete upregni nek bude sluga svima.
Debelo se protivim tome da zensko mora slusat ili da najmladji mora slusat starije. Ucim svoje dijete da zna osnovne stvari u zivotu,bar pocistit za sobom,sto si donio to i vrati na mjesto,sto si isprljao ocisti..sto neznaci da ce cistit sto ja isprljam itd.
Inace ce mi nevista jednog dana j*** mater ko i ja svojoj 😂😂😂
Kad se udas iz ljubavi onda nedjeljom peres,peglas,kuhas.
A kad se udas iz interesa onda ides na manikuru,pedikuru....
mm ne izlazi van. ne pije, a prezaposlen je za kavijanje preko tjedna. kad se ide na kavu s ekipom onda idu i zene. ja sam bekrija u nasem odnosu ode na biciklu sat vremena ili svira u radnoj sobi.. to je to. ful je vrijedan za posao i fizikaliju. poticem ga na sve intelektualno sto mu odgovara jer mu volim drzat leđa u poslovnom smislu. voljela bi da je i obratno tako.
dogovor je pao da ne mozemo oboje radit ko konji pa sam ja odlucila danas sutra na manje zahtjevan posao di cu imat vise vremena za familiju. oboje smo tehnicke struke, ali on masu vise i brze napreduje. ja postajem sve manje zainteresirana za veliku karijeru. dolazim sve kasnije doma s posla, i odgovornost sve veca... shvatila sam da ovo nije trenutak za imati sve. sad je trenutak da se posvetim obitelji i da uzivam u tome.
ajme Nutello moja :D
sveki iz pakla stari moj :D jel ti i prolazi prstom po rubovima vratiju da vidi jel ima prasine? :D
Evo nas na svekrvama😃 moja je najavila jos dok nisam bila trudna svoje dolaske da vidi dijete vise puta ma dan. Mi zivimo u istoj kuci,mi na katu oni dolje. Znam da ce mi dobro doci pomoc ali da mi dolazi nenajavljeno ne zelim,i sad se to desava da svaki dan dolazi i pita kako sam,ali kaj ako spavam ili nesto. Tako i kad ce beba zaspat ona ce kucat na vrata. Moram to na vrijeme sprjeciti a nezelim biti bezobrazna a njezin sin naravno nece nista reci. Kaj bi bilo da zivimo u drugom gradu,zemlji,to kaj zivimo u istoj kuci nemoramo stalno visit skupa. Inace se slazemo,ljute me nekad ti dolasci ali presutim.
Sortiraj odgovore
Najstariji