Drage mame,molim vas za savjet..mlada sam mama i imam prvu bebu staru 3 mj,,cijelo vrijeme je na dojci,raste jako brzo al se ne deblja.Visoka je 60 cm,a teška je 4860 g,pedijatrica glumi da ne napreduje najbolje al ona je sasvim zdrava i vesela beba,noću spava do 8 sati a danju po 3 sata u komadu.Jedini problem nam je zadnjih dana da nema stolice.Već 3 dana nije imala pravu stolicu sam nešto sitno jutros...Jel to normalno il se trebam brinuti i nešto poduzimati? Unaprijed hwalaa..
razmažena:P
Tako je, to je normalno. Moja beba ima 3 mj i kaka u prosjeku svakih 6 dana... Nemoj joj stavljati cepice, toplomjer i sl. da ne uljenis crijeva, niti zasecerenu kamilicu da ne unistis crijevnu floru koja se stvara majcinim mlijekom. Strpljico i doci ce!
Joooj hvala vam punoo Sad cemo cekati smrdljivu pelenu...Fakat te ti doktori totalno zbune i iznerviraju svojim traženjem da svako dijete bude ko po knjizi..
Trudim se bit sigurna u sebe i činit sve najbolje za svoju curicu,a imam i iskustva,moja rodbina puna bebača
Tako je i moja rodbina bila puna bebaca, ali kad sam svoje dijete dovila kao da nista nisam znala osim oblacenja i presvlacenja. Za kakanje je to normalno, premda se okolina iscudjava i ima tisucu savjeta...zato ti napisah to za kamilicu i ostalo. Probaj jesti vise voca, kompota...mozda pomogne, meni nije. Nekada je kakao svaki drugi dan, postepeno se produljilo ma 7 dana. U pocetku ga je mucilo i bio bi dva dana neevozan dok se ne iskaka, a onda bi spavao dva dana i dvije noci. Sad mu vise ne smeta, kad se pokaka festamo i obavijestimo obitelji. E da, stolica bi mogla biti tamnozelena, to ti nije zbog gladi vec oksidira tako dugo u crijevima (o smradu da ne pricam)
E da, mozda ti se pocme vise debljati jer ako ne kaka pretpostavlja se da vise iskoristi hranjivih tvari iz mliheka i nema otpada. U nasoj jednotjednoj peleni nema toga puno, ali zato je sa 2 mj imao 6570g (+3kg na porodjajnu)
Ooo kod nas su trenutno vjetrovi u punoj snazi uz smrad A sto se tice debljanja to bi nam i odgovaralo,barem nebi svi pricali da mi je premršava,jer ima 4860g a porođajna je bila 3480g..
Sortiraj odgovore
Najstariji