Posjedujem veliku zelju da Vam ispricam svoju pricu o mobilima. Sa samim pojmom sam se prvi put susrela u svom skolovanju na satu likovne kulture. Vec su mi tada zaokupile paznju te male carobne skulpture u pokretu koje su se pomicale pri strujanjima zraka. Stvarale su niz divnih formi i oblika. Osjecala sam se kao malo dijete koje stoji u lunaparku i gleda sarene vrtuljke. Kako je prolazilo vrijeme, paznju mi je polako okupljala literatura o trudnoci i odgoju djece. Tada sam spoznala mnoge prednosti ove igracke. Prednost mobila se ne ocituje samo u laganim pokretima koji lako plijene pozornost djeteta smirujuci ga za san, vec i u poticanju djetetove maste kako bi lakse u glavi smisljao price i tako jacao svoju kreativnost. Samim time pruza dobru vizualnu a cesto i zvucnu stimulaciju. Sreca koju mozemo vidjeti u djetetovim ocima dok promatra mobil ne moze se opisati rijecima. Lice ispunjeno radoscu, smijesak od uha do uha i veselo lupkanje rukama i nogama sa ceznjom da dohvati te male stvarcice dovoljno govore za sebe. A kad se osjeca umorno, samo ih blago promatra dok lagano tone u san. Izgleda tako spokojno i sretno, kao da ne postoji nista lose na ovom svijetu. Upravo iz navedenih razloga obozavam mobile i ucinilo bi me iznimno sretnom da docekam svoju bebicu s tim cudesnim poklonom iznad krevetica. Oboje bi vam bili jako zahvalni, a ja bih joj jednog dana ispricala pricu o dolasku mobila u njezinu sobicu. :)
Dragi čitatelji, hvala vam na sudjelovanju u nagradnom natječaju!
https://klokanica.24sata.hr/beba/zabava-s-bebom/zasto-djeca-ali-i-odrasli-toliko-vole-mobile-1618
Dobitnici Flensted mobila za djecu su: svedskapelena i chocolate, a oni će biti obaviješteni i putem e-maila. Čestitamo dobitnicima!
Pozivamo vas da nam i dalje pišete zašto vam se sviđaju mobili, a vaše odgovore objavit ćemo u našoj temi s foruma!
Sortiraj odgovore
Najstariji