Molim savjet!
Imam malenoga starog 7 i pol mjeseci i htjela bi upisati studij uz rad međutim maleni ne može navečer zaspati bez dojenja. Kako da riješim problem uspavljivanja bez dojenja?
Uspava se iskljucivo na cici? Niste probali dudice, bočice? Uspava li se u kolicima ili njihanjem? Ja sam imala problema do skoro godinu i pol dana po noci. Budila bi se i trazila samo cicu, sad smo je prebacili na bočicu i lakše je jer nemoram bit s njom. Dosta je bitno da beba se nauči sama nekako uspavat, olakša ti život kasnije. Kad su navikli na cicu treba puno pokušaja, trpit malo plakanja i bit uporan. Ja svoju još uspavljujem u rukama pa nisam baš neki primjer ali mi je žao da nisam ranije promjenila stvari.
Sad cee krenuti zubi, ako već nisu i bit će teže. Ne želim plašiti ili obeshrabrivati, ali jesi li sigurna da je studij i još uz rad prava odluka za sada, i da ne može još malo pričekati?
A što se tiče samog odvikavanja od uspavljivanja na cici, pokušaj nosanje. Iako iz mog iskustva s dvoje veća je gnjavaža, dugotrajnije i iscrpljujuće boriti se s djetetom, ne dajući mu da se uspava onako kako je naviklo.
Sortiraj odgovore
Najstariji