Trudnički osip?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Irma

    Irma

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Drage klokančice,

    zadnji put sam se javila kad sam bila trudna i  osjetila strašan pritisak u zdjelici ne znajući što se događa da bi dan poslije došao na svijet moj mališ Marin <3 . 
    Dotad sam vrlo malo dobila strija, malo ispod grudiju i trbuhu. Nakon poroda 7 dana, pojavile su se još više na unutrašnjoj strani bedara, na bokovima i trbuhu onako pomalo svaki dan sve više da bih danas bila osuta po cijelom tijelu sa strašno svrbljivim piknjicama poput komaraca kad te izbodu i svakim danom sve više i više se širi!!! Dermatolog mi je dao dijagnozu Striae atrohpicae i kremu Elocom 60 i Belobaza 40 (kortikosteroid) da mažem svaku večer 7 dana! Otkad sam počela mazati, sve se više i više širi po rukama i listovima pa i gležnjevi! Čitala sam o PUPPP - u, pa ako se netko nažalost susreo sa ovim osipom…voljela bih da razmjenimo iskustva! Pozdrav

  • Avatar zrakasunca2

    zrakasunca2

    Broj poruka: 69

    Prijavi adminu

    Nemam iskustva, nadam se da će se netko javiti, ali jedna moja kolegica je takve tegobe rješavala kombiniranjem maslinovog ulja i nevenove masti (napraviti kupku od baby i maslinovog ulja i nekoliko vrećica kamilice), čak može pomoći i nesoljena svinjska mast tamo gdje kortikosteroidi ne pomažu…Treba isključiti mogućnost kakve alergijske reakcije, osobito zbog jakog svrbeža te eventualnog uvođenja dodatnih oralnih lijekova ukoliko je moguće!

  • Avatar Irma

    Irma

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Evo dobila sam dijagnozu još jednu, nakon upale strija ovo što sad imam je urtikarija! Počela sam danas piti Claritine i kontrola je za 10 dana. Uzroci mogu biti svakakvi, od trudnoće i hormona, stresa i pada imuniteta i moram na dijetu, čajevi i dvopeci i to je to pa ćemo vidjeti kako će se koža ponašati.

  • Avatar zrakasunca2

    zrakasunca2

    Broj poruka: 69

    Prijavi adminu

    Nadam se da će proći.
    Po opisu je i izgledalo više kao neka alergijska reakcija pa bi lijekovi trebali pomoći.
    Urtikarija je, ono, sve.
    Može biti od hrane, pića, trudnoće, stresa, dlaka, perja, sveeega!
    Sretno!

  • Avatar Cardassia

    Cardassia

    Broj poruka: 61

    Prijavi adminu

    Da li netko ima iskustva s trudničkim osipom? Na trbuhu mi se pojavio osip (crvene točkice), čitala sam da se to zna pojaviti u trudnoći u trećem tromjesečju.

    [lilypie.com]

    [lilypie.com]

  • vjeverica1027

    Broj poruka: 35

    Prijavi adminu

    Bok cure!
    Inače sam trudna sad 14+1 i primjetila sam u zadnja tri dana neki osip po prsima I po trbuhu..po prsima su onak sitniji prištići crvenkasti, dok po trbuhu ko da me hrpa komaraca ispikala..inače pijem duphaston I folnu kiselinu još uvijek dok ne sprašim bočicu do kraja..gin mi kaže da nije od toga, ali zbilja ne znam..jel netko imao iskustva?

    [lilypie.com]

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.