Tko planira i radi na bebi - peti nastavak 👶🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    10. Veljača 2021. 06:49

lunaluna

I jos jedno pitanje . Kako cu znati kolika mi je lutealna faza?

Prvo,zao mi je za kiretazu koju si prosla,ima jos cura ovdje koje nazalost imaju tako ruzno i bolno iskustvo ☹️ Sto se tice AMH,odlicnu brojku imas,prilicno rijetko danas i s te strane nema problema i ima vremena za T. Ako je ostali hormonski status uredan kao i suprugov spermiogram,onda nemate nikakvu zapreku za ostvarenjem T. Moguce je da mozda fulas ovulaciju zato bi bilo najbolje da jedno 2-3 ciklusa pratis trakicama ovulaciju. Kada uhvatis pik koji ces prepoznati ako ti testna i kontrolna crtica budu jednake boje ili cak testna bude i tamnija,do O treba doci unutar 36 iducih sati otkad si ga uhvatila. Da bi utvrdila jel ovulacije stvarno bilo,trebala bi pratiti bazalnu temperaturu svako jutro prije ustajanja iz kreveta jer onda temperatura skoci i par dana traje taj skok ili se moze utvrditi eventualno ultrazvukom,al to je malo kompliciranije pa curke tu mjere bazalnu,kao i ja,evo nedavno sam krenula s tim 😃 imamo i aplikacije u koje unosimo te vrijednosti pa kada aplikacija zabiljezi O ili ti po fizickim znakovima osjetis da je ovulacija bila,brojis dane od O pa do kraja ciklusa i ti dani ti budu lutealna faza, odnosno mi tu pisemo DPO kao oznaku (dan poslije ovulacije) sto je zapravo lutealna faza. Ako imas jos neko pitanje,odgovorit ce ti tko god bude znao odgovor! Jos jednom dobro dosla i sretno ☺️☺️

10. Veljača 2021. 06:51

LazyO

E ženske, nestala sam sinoć spremiti muža za put i podružiti se, neće ga sad biti skoro mjesec dana.
    Sarita i Marty insta frendice 😋🤗
    .
    Noćas od 3 ujutro nisam spavala. E sad imam temperaturnu dilemu- izmjerila sam temperaturu tad i bila je 36.3, odtad nisam uspjela zaspati, ali sam ležala i temp sad izmjerena je 36.9. Koju pišem?Sanjarkati bi mogla znati 😅
    Dakle zaspali smo u 11, ne znam što me probudilo u 3, al me gadno zateže lijevi jajnik, baš boli. To me držalo budnom.

Ooo pa ti si 6DPO,mozda mrvica mala zateze jajnik 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 Ja sam friska u bazalnoj temperaturi i tu ne bi htjela davati odgovor,budu vec iskusnije curke,ali morala sam iskomentirati bol i nesanicu 👌🏻🤞🏻☺️

10. Veljača 2021. 07:17

curka93

Hopeforyou

curka93

Curke sad bas nasla nalaz od prosle godine 5.mj Pise mi 10-12antralnih folikula…jel ko zna kaj je to…jel se to moze smanjivati 🤔 nemojte zamjeriti ako je glupo pitanje

Ej ne razumijem ti se bas u to najbolje,ali u grubo sto znam,AFC ti je najpouzdanija metoda procjenjivanja rezervi jajnika jer su oni odmah okom vidljivi na uzv-u. Moze se napraviti AMH,ali AFC je pouzdanija metoda i sto vise tih folikula bude,to je rezerva jajnika bolja. Mislim 10-12 je prilicno velik broj kad uzmes u obzir velicinu samog jajnika i da svaki taj antralni folikul ima velicinu izmedu 2-10mm ima ih dosta,ali sve ovisi sa ostalim statusom hormona za procjenu koliko jos ima “fore” jer naravno,nesto od toga mozda ne bude zrelo,ali…uglavnom tvoj broj je zadovoljavajuc i ajmo rec za potrebe MPO bi jako dobro odgovarala s tim brojem na stimulaciju i sanse za trudnocom bi ti bile prilicno velike..nadam se da ti je pomoglo bar malo ☺️

Hvala ti💕💕

Nema na cemuuuu,kad sam vec ispitivala doktore o tim stvarima,onda bi bilo stvarno bezobrazno da to ne prosirim dalje i podijelim sa zenama koje su u istom sosu kao i ja 😁🙈

▪Marty
    10. Veljača 2021. 07:25

Jutro curke!
    LazyO heej insta frendice 😅 pa ti si nam danas 6 dpo, ova bol i zatezanje u jajniku na ovaj dan u ciklusu jaako dobro zvuči! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 kad planiraš raditi test, kad izostane ili prije?
    nadam se da će muža kad se vrati dočekati najljepša novost :)

👣 od 10/2020 💜
    ♀ 30 ♂ 32

Monstera
    10. Veljača 2021. 07:34

Jutro cure drage ☕🤗
    Nadam se da ste sve ok i da će nam se lista ubrzo početi popunjavati sa plusićima 🤞🍀 Kad smo kod toga, piški li netko danas? 
    Sanjarka mamasita kako si? 

♀️33 ♂️35
    Biokemijske 💔 8/19, 10/20, 04/21, 05/21
    Novalac ~ Clexane 0,4 💉
    💜

LazyO
    10. Veljača 2021. 07:42

Hope kako si ovaj esej dobro napisala- mislim da to treba zalijepiti na prvi post kad krenemo u 6.nastavak za edukaciju 😁. I hvala i ja se nadam da je mozda ovo neki simptom 😅
    Marty mozda nocas ti neces spavati ak je ovo simptom 😂
    Garava zao mi je za M, al nek je dosla! Ja uzimam folnu i prenatale od Solgara, i uz to jednu tabletu dnevno probiotika. Generalno mi je dobro s tim, al nisam uzimala nista za kvalitetu jajnih stanica. Valjda Q-10 i neki suplementi sto apominju curke na lh trakicama :)
    Lunaluna dobrodosla, Hope ti je sve napisala 🤗

👩🏻‍🤝‍🧑🏻29g
    Pokušaji od: 5/2020
    Biokemijska 9/2020
    Missed ab 6/2021
    ➕ 11/2021, Progesteron, Fragmin 💉 0,2ml

LazyO
    10. Veljača 2021. 07:44

Btw ja necu piskiti prije subote/nedjelje, mislim da je i to vec rano. Al Marty i Wonderer, ak ste vi za vikend piš, možemo se dogovoriti 😁

👩🏻‍🤝‍🧑🏻29g
    Pokušaji od: 5/2020
    Biokemijska 9/2020
    Missed ab 6/2021
    ➕ 11/2021, Progesteron, Fragmin 💉 0,2ml

▪Marty
    10. Veljača 2021. 07:47

LazyO

Hope kako si ovaj esej dobro napisala- mislim da to treba zalijepiti na prvi post kad krenemo u 6.nastavak za edukaciju 😁. I hvala i ja se nadam da je mozda ovo neki simptom 😅
    Marty mozda nocas ti neces spavati ak je ovo simptom 😂
    Garava zao mi je za M, al nek je dosla! Ja uzimam folnu i prenatale od Solgara, i uz to jednu tabletu dnevno probiotika. Generalno mi je dobro s tim, al nisam uzimala nista za kvalitetu jajnih stanica. Valjda Q-10 i neki suplementi sto apominju curke na lh trakicama :)
    Lunaluna dobrodosla, Hope ti je sve napisala 🤗

daa, baš sam i ja to pomislila kako je lijepo objasnila.. svaka čast Hope!
    Lunaluna dobrodošla, nadam se da ćeš brzo na trudničke teme

👣 od 10/2020 💜
    ♀ 30 ♂ 32

Ginny
    10. Veljača 2021. 07:48

Jutrooo ☕ 
    LazyO ne znam i ja jos ucim 😅😅🙈 drzim fige, dobri su simptomi 🤞🤞
    Lunaluna dobrodosla, hope ti je sve lipo objasnila 🤗
    Garava grlim, nek je dosla
    I tommy isto, uspila sma ubrat sinoc al nisam stigla iskomentirat 😘😘
    Mene je pas probudio u 5.45😡 tako da sam vec neuracunljiva 😅🙈

🧘‍♀️37g, blaga trombofilija
    🧘‍♂️37g, oligoasthenozoospermia
    🧒2012g
    👱‍♀️2014g
    trudimo se od 05/2019
    miss.ab 12/2019 u 12tt

▪Marty
    10. Veljača 2021. 07:53

LazyO

Btw ja necu piskiti prije subote/nedjelje, mislim da je i to vec rano. Al Marty i Wonderer, ak ste vi za vikend piš, možemo se dogovoriti 😁

uf ja nikako, prerano bi mi bilo 7-8 dpo.. ja ću onaj slijedeći vikend ;)

👣 od 10/2020 💜
    ♀ 30 ♂ 32

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.