Naučih da moje dijete nema "reprizu" i da je svaki neiskorišten trenutak s njom zauvijek izgubljen, stoga to imam uvijek na umu dok me njene male oči traže , rukice vuku za hlače između kuhanja, hrpe neopranog suđa, veša, usisivača, pegle samo da bi me poljubila, jer ja sam njena mama...zastanem i osvjestim malog čovjeka i njeno postojanje...i osjetim bezuvjetnu ljubav...
...biti strpljiva, naučila sam slušati i dogovarati se.
Otkada sam to naučila puno bolje se slažemo, nema vriske ako nešto ne dobije, nema nagovaranja ajde mama ajde.... i mama je naučila da će prašina na namještaju čekati, a dijete ne može čekati i neće uvijek biti dijete - beba.
Od kada sam mama svijet mi se čini kao ljepše mjesto. Smijem se više, bolja sam osoba, ne zamaram se sa malim stvarima i trudim se svaki dan naučiti nešto novo. To moje malo stvorence naučilo me je srećij jer više ni ne znam kako bih skinula osmjeh koji mi stalno treperi na usnama.
Drage mame, hvala na sudjelovanju u nagradnom natječaju.
https://klokanica.24sata.hr/vrticka-dob/razvoj-od-4-do-6-godine/kako-se-nositi-s-djecjim-suzama-1084
Našu knjigu tjedna 'Što nas djeca mogu naučiti' nakladničke kuće Mozaik knjiga, osvojile su zrakasunca i snowwhite, a one će biti obaviještene putem maila.
Pozivamo vas da nam i dalje pišete što je najvažnije što ste naučili od svoje djece, a vaše komentare objavit ćemo u našoj temi s foruma.
Sortiraj odgovore
Najstariji