Meni je čišćenje bio najmanji problem jer i inače koristim obavezno rukavice a i volim čistit sa sodom i octom ili limunovim sokom tak da ono :) Jedino wc školjku operem sa sanitarom, a to kratko traje pa ono :) Obavezno otvorim prozore i inače jer mislim da ću se ugušit pa ono :D Pečnicu i ovak ne perem non stop, tak da sam u trudnoćama to malo ostavila po strani i oprala samo sa detarđentom za suđe. Podove isto tak. Bila sam trudna zimi pa nismo morali koristit raidove i druge protiv komaraca :)
Meni je bio veći problem posao jer radim sa raznim lakovima, ljepilima, otapalima, smolama :O Tak da kad sam se od tog maknula, skoro da nisam ni niš imala radit pa sam oba puta jako brzo išla na održavanje trudnoće
ja sve radim kao i prije trudnoće.osim što perem ruke puno češće i temeljitije nastavila sam čistiti kuću s sredstvima koje sam upotrebljavala i prije.mislim da je bitnije paziti na hranu tj.različite pesticide s kojima je sve tretirano,a da čišćenje jednom ili dva put tjedno ne može škoditi.
...radim sve isto kao i prije....doduse, ni prije trudnoce nism koristila neke prevelike kemije u čišćenju, osim ako recimo nesto stvarno nisam mogla ocisitti sa octom, limunom i soda bikarbonom...
netko je spomenuo vec, ocat je super za svasta nesto i kamec ali ga se treba zagrijat prije toga...i soda + zagrijani ocat su odlicni za odčepit zaštopani odovod...ja sam jedino tako uspjela odčepit sudoper u kuhinji...nikakav Mrs. Muscolo ili sta vec mi nije pomoglo, nego ocat i soda bikarbona
...sto se kupaone i wc-a tice, mi imamo dogovor da R to radi jer ja mrzim ribat kupaonu tako da je to bio njegov posao i prije trudnoce, a i sada
a sto se kameca tice, netko mi je rekao da Coca Cola super ocisti wc skoljku od kamenca...nisam probala, al budem
ja čistim istim sredstvima kao i prije, samo ne radim generalke u jednom danu, već sve postepeno.
a što se sredstava za čišćenje tiče, vjerna sam već par godina Blinku (robna marka od Mullera) i sa svim njihovim proizvodima sam zadovoljna. ne samo za čišćenje već i za pranje veša, suđa...
i imaju jedno sredstvo na bazi octa koje koristim takvo ili razrijeđeno za svašta nešto :)
E super što ste mi rekle za zagrijani ocat. Nemam vodovod već bunarsku vodu koja je puna kamenca. nikada ništa nisam uspjela skinuti s octom osim kamenca u kuhalu, možda je to stvarno zbog zagrijavanja. Probat ću zagrijati pa očisiti sudoper, jer u sudoperu trenutno ne podnosim miris kemikalije, ali u kupaonici mi je to normalno.
kamenac u kuhalu možeš dobro očistit i sa limunskom kiselinom, staviš cca 1 veliku žlicu + vodu i pustiš da zakuha ;) izliješ, staviš čistu vodu da zakuha kako bi se isprala ta kiselost i to je sve :)
Da, ovo za ocat super informacija. Ni ja nisam znala da ga treba zagrijat. Baš sam se čudila kako svima ocat bolje makne kamenac, a meni limun. Znaci, drugi put zagrijavanje
Sinoc sam ukljucila aparat za komarce. Soba se vjetrila. Bit ce to ok. Stvarno se ne mogu borit vise s tim bestijama.
Lilica slazem se s anakome, steceno znanje samo prenesi na muza! :-)
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji