Žene moje drage, evo sam se kupaonicu uhvatila čistit popodne, a kako nisam imala nikakvu masku i sl. nisam htjela koristit klasicna sredstva za čišćenje nego sam se po starinski napravila miks octa i limuna.
Koristite li "standardna" sredstva za čišćenje u trudnoci ili ste posegnule za prirodnim? Što od štetnih tvari izbjegavate? Imate li kakav recept za prirodna sredstva za čišćenje?
I drugo, kako se borite protiv komaraca? Nisam htjela koristit Raid i sl. sredstva, ali izluđuju me i živu me pojedu i ne znam sto da radim? Palite li raznorazne aparate protiv komaraca u trudnoci? Jeste slucajno otkrile nesto sto bi se smilo koristit?
Ja isto u trudnoći izbjegavam koristiti klasična sredstva za čišćenje, pogotovo ta agresivna za kupone, pećnice i ostalo. Srećom pa mi je i svekrva ok, svojevoljno sve sama obavi jer ne voli da to udišem sada. A ako slučajno baš moram, onda se trudim raditi u rukavicama i u minimalnim količinama (npr, neki dan sam laštila drveni namještaj i prala prozore).
Što se tiče sredstava protiv komaraca, nisam se još odlučila kako ću ove godine. Imamo komarnik na prozoru u spavaćoj pa ih nema u sobi, pa se još ni ne brinem oko toga. Više me npr. zabrinjava uređaj za osvježavanje prostora - kući sam ga maknula iz utičnice, a na poslu ga imamo u uredu, pa me to pomalo nervira, skupljam hrabrosti da kažem kolegama da bih ga ja maknula...
Čak sam i kremu za lice promjenila u trudnoći - inače imam dosta problematičnu kožu pa mi je trebala i jača krema - koristila sam uvijek od Vichy Normaderm, ali kad sam vidjela sastojke, odustala sam od nje u trudnoći. Uzela sam si u zamjenu od La Roche Posay njihovu liniju za problematičnu kožu, ali koja ne sadrži salicilnu kiselinu i ostalo...
Krešimir 19.08.2014. <3
ja sam samo jednom u trudnoci cistila s tim kemikalijama i to prije nego sam test napravila.. nakon toga je muz preuzeo sve takve poslove ciscenja a ja samo s ovim blagim stvarima, bez kemije tipa pranje poda i slicno
Ja sam u trudnoci sve radila normalno kao i prije. Kupaonu sam prala sa sanitarom (inace sam koristila domestos,no on je stvarno jak pa sam promjenila sredstvo), stavila rukavice i zastitnu masku na nos (ima za kupit u svakoj ljekarni). Sredino trudnoce sam farbala prozore i vrata - takoder s maskicom,a 15 dana prije poroda samo krecili stan.
Tijekom ljeta sam koristila raid uticnicu protiv komaraca,al takoder mozete stavit suhi lovorov list u onu uticnicu u koju inace ide tableta,to je prirodno i dosta ucinkovito. Na sebe nisam stavljala nista protiv komaraca.
I uredaje za osvjezavanje zraka takoder sam koristila u stanu,ne cijeli dan,nego npr.poslje kuhanja.
Beba je u potpunosti zdrava i nema nikakve panike. Kako jemeni moj ginekolog rekao 'nemojte se ponasat koda ste bolesni,radite sce normalno kao i do sada,samo nemojte pretjerivati'. Uistinu mogu rec da je u pravu. Nemojte se nista previse opterecivati s tim stvarima,sve je to prenapuhano. Naravno..necetw stavit aparat pored glave i tako spavati,ili cistit kupaonu 3 sata,al sve se moze u manjim granicama!
Sretno :-)
U potpunosti se slazem sa te_ni ,, tako i ja cistim sa rukavicama i isto sa sanitariom a ciscenje traje max 45 min ,,, sto se tice uredaja za komarce i mi ga koristimo a kad bebica dode necu ga koristit vec ima bas za bebe od chicca aparat za komarce a i narucili smo mrezice za komarce za prozore i balkone
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Normalno sve čistim, nikada nisam koristila ni masku niti rukavice. Jedino što mi još uvijek sve smrdi. Probala sam čistiti kamenac s octom ali nema nikakvog učinka, pogotovo na tamnom siligranitnom sudoperu.
Komarca obično pustim da me ugrize ako ga ne ubijem. Sve je isto kao do sada. I svugdje je pisalo da se mačke ne smiju dirati. Ma tko šiša to pravilo, odrasla sam s njima :)
Ja sam skužila da mi kod kamenca puno bolje pomaze limun nego ocat. I sve je to ok, ok sam ja to očistila, ali nemam onaj osjecaj svjezine kao kad se fino oriba sanitarom ili sl. Inace i moj muž riba kupaonu, i prije trudnoce, njemu je to nekakav gušt (nikad mi nece bit jasno zasto, ali bolje da je), ali on nije stigao, a imamo goste od danas 3 dana. Sve mi neki osjećaj da je sve samo polovno očišćeno
A komarci ce me izludit. Blizu smo rijeke i znamo se probudit po noci, u neko gluho doba, i ubijemo po 10ak komaraca. Ni jedan ne ide na muža, svi na mene navala. Prije nego ih ubijem, zadobijem po 10 ugriza. A najgore mi je sto od onog zvuka zujanja trgnem pa me grc zna u trbuhu uhvatit. E onda poludim na samu sebe.
Sto se tice kozmetike, inace vecinom sve prirodno koristim, tako da nisam trebala to nesto previse mijenjat. Jedino sam gel z atusiranje uzela neki na prirodnoj bazi iako moram priznat da je bilo vise zato sto me pakiranje privuklo nego sto sam mislila zamijenit necim prirodnim
ma joj, nije bas da se treba daviti u kemikalijama, ali sve normalno sam radila, radila sam do mjesec dana pred porod u restoranu u kuhinji i tamo cistimo s dosta agresivnim sredstvima, stavim rukavice i opleti. kod kuce sam isto tako cistila sve normalno. isto smo krecili tokom moje trudnoce i sve normalno sam radila. jedino sto sam preskocila ciscenje rerne jer mi to sredstvo jako isparava pa nisam htjela u trudnoci. samo smanjite malo kolicinu sredstava,osigurajte protok zraka i sve ok. za osobnu higijenu sam koristila sto i inace koristim. previse je proizvoda u igri da bi bas sad sve isla mijenjati i tragati za nekim bezveznim, skupim stvarima Koje se svode opet na isto - cistu kemiju.
ocat savrseno otapa kamenac,ali samo ako ga prethodno prokuhate...dakle bitno je da zakipi i sve ide s njim....
Laura 21.08.2014 :-*
Sortiraj odgovore
Najstariji