Štetne tvari u trudnoći

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar anakome

    anakome

    Broj poruka: 149

    Prijavi adminu

    Žene moje drage, evo sam se kupaonicu uhvatila čistit popodne, a kako nisam imala nikakvu masku i sl. nisam htjela koristit klasicna sredstva za čišćenje nego sam se po starinski napravila miks octa i limuna. 
    Koristite li “standardna” sredstva za čišćenje u trudnoci ili ste posegnule za prirodnim? Što od štetnih tvari izbjegavate? Imate li kakav recept za prirodna sredstva za čišćenje?
    I drugo, kako se borite protiv komaraca? Nisam htjela koristit  Raid i sl. sredstva, ali izluđuju me i živu me pojedu i ne znam sto da radim? Palite li raznorazne aparate protiv komaraca u trudnoci? Jeste slucajno otkrile nesto sto bi se smilo koristit?

  • Avatar MarijaŠ

    MarijaŠ

    Broj poruka: 1925

    Prijavi adminu

    Ja isto u trudnoći izbjegavam koristiti klasična sredstva za čišćenje, pogotovo ta agresivna za kupone, pećnice i ostalo. Srećom pa mi je i svekrva ok, svojevoljno sve sama obavi jer ne voli da to udišem sada. A ako slučajno baš moram, onda se trudim raditi u rukavicama i u minimalnim količinama (npr, neki dan sam laštila drveni namještaj i prala prozore).
    Što se tiče sredstava protiv komaraca, nisam se još odlučila kako ću ove godine. Imamo komarnik na prozoru u spavaćoj pa ih nema u sobi, pa se još ni ne brinem oko toga. Više me npr. zabrinjava uređaj za osvježavanje prostora - kući sam ga maknula iz utičnice, a na poslu ga imamo u uredu, pa me to pomalo nervira, skupljam hrabrosti da kažem kolegama da bih ga ja maknula…
    Čak sam i kremu za lice promjenila u trudnoći - inače imam dosta problematičnu kožu pa mi je trebala i jača krema - koristila sam uvijek od Vichy Normaderm, ali kad sam vidjela sastojke, odustala sam od nje u trudnoći. Uzela sam si u zamjenu od La Roche Posay njihovu liniju za problematičnu kožu, ali koja ne sadrži salicilnu kiselinu i ostalo…

    Krešimir 19.08.2014. <3

  • Avatar Lilica

    Lilica

    Broj poruka: 1031

    Prijavi adminu

    ja sam samo jednom u trudnoci cistila s tim kemikalijama i to prije nego sam test napravila.. nakon toga je muz preuzeo sve takve poslove ciscenja a ja samo s ovim blagim stvarima, bez kemije tipa pranje poda i slicno 

  • te_ni1001

    Broj poruka: 55

    Prijavi adminu

    Ja sam u trudnoci sve radila normalno kao i prije. Kupaonu sam prala sa sanitarom (inace sam koristila domestos,no on je stvarno jak pa sam promjenila sredstvo), stavila rukavice i zastitnu masku na nos (ima za kupit u svakoj ljekarni). Sredino trudnoce sam farbala prozore i vrata - takoder s maskicom,a 15 dana prije poroda samo krecili stan. 
    Tijekom ljeta sam koristila raid uticnicu protiv komaraca,al takoder mozete stavit suhi  lovorov list u onu uticnicu u koju inace ide tableta,to je prirodno i dosta ucinkovito. Na sebe nisam stavljala nista protiv komaraca.
    I uredaje za osvjezavanje zraka takoder sam koristila u stanu,ne cijeli dan,nego npr.poslje kuhanja.
    Beba je u potpunosti zdrava i nema nikakve panike. Kako jemeni moj ginekolog rekao ‘nemojte se ponasat koda ste bolesni,radite sce normalno kao i do sada,samo nemojte pretjerivati’. Uistinu mogu rec da je u pravu. Nemojte se nista previse opterecivati s tim stvarima,sve je to prenapuhano. Naravno..necetw stavit aparat pored glave i tako spavati,ili cistit kupaonu 3 sata,al sve se moze u manjim granicama!
    Sretno :-)

  • Avatar Tejuska♡

    Tejuska♡

    Broj poruka: 3521

    Prijavi adminu

    U potpunosti se slazem sa te_ni ,, tako i ja cistim sa rukavicama i isto sa sanitariom a ciscenje traje max 45 min ,,, sto se tice uredaja za komarce i mi ga koristimo a kad bebica dode necu ga koristit vec ima bas za bebe od chicca aparat za komarce  a i narucili smo mrezice za komarce za prozore i balkone

    🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)
    [lilypie.com]

  • Avatar bjap

    bjap

    Broj poruka: 1100

    Prijavi adminu

    Normalno sve čistim, nikada nisam koristila ni masku niti rukavice. Jedino što mi još uvijek sve smrdi. Probala sam čistiti kamenac s octom ali nema nikakvog učinka, pogotovo na tamnom siligranitnom sudoperu. 

    Komarca obično pustim da me ugrize ako ga ne ubijem. Sve je isto kao do sada. I svugdje je pisalo da se mačke ne smiju dirati. Ma tko šiša to pravilo, odrasla sam s njima :)

  • Avatar anakome

    anakome

    Broj poruka: 149

    Prijavi adminu

    Ja sam skužila da mi kod kamenca puno bolje pomaze limun nego ocat. I sve je to ok, ok sam ja to očistila, ali nemam onaj osjecaj svjezine kao kad se fino oriba sanitarom ili sl. Inace i moj muž riba kupaonu, i prije trudnoce, njemu je to nekakav gušt (nikad mi nece bit jasno zasto, ali bolje da je), ali on nije stigao, a imamo goste od danas 3 dana. Sve mi neki osjećaj da je sve samo polovno očišćeno 
    A komarci ce me izludit. Blizu smo rijeke i znamo se probudit po noci, u neko gluho doba, i ubijemo po 10ak komaraca. Ni jedan ne ide na muža, svi na mene navala. Prije nego ih ubijem, zadobijem po 10 ugriza. A najgore mi je sto od onog zvuka zujanja trgnem pa me grc zna u trbuhu uhvatit. E onda poludim na samu sebe.
    Sto se tice kozmetike, inace vecinom sve prirodno koristim, tako da nisam trebala to nesto previse mijenjat. Jedino sam gel z atusiranje uzela neki na prirodnoj bazi iako moram priznat da je bilo vise zato sto me pakiranje privuklo nego sto sam mislila zamijenit necim prirodnim 

  • Avatar BellyLu

    BellyLu

    Broj poruka: 11

    Prijavi adminu

    ma joj, nije bas da se treba daviti u kemikalijama, ali sve normalno sam radila, radila sam do mjesec dana pred porod u restoranu u kuhinji i tamo cistimo s dosta agresivnim sredstvima, stavim rukavice i opleti. kod kuce sam isto tako cistila sve normalno. isto smo krecili tokom moje trudnoce i sve normalno sam radila. jedino sto sam preskocila ciscenje rerne jer mi to sredstvo jako isparava pa nisam htjela u trudnoci. samo smanjite malo kolicinu sredstava,osigurajte protok zraka i sve ok. za osobnu higijenu sam koristila sto i inace koristim. previse je proizvoda u igri da bi bas sad sve isla mijenjati i tragati za nekim bezveznim, skupim stvarima Koje se svode opet na isto - cistu kemiju.

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    bjap


    Normalno sve čistim, nikada nisam koristila ni masku niti rukavice. Jedino što mi još uvijek sve smrdi. Probala sam čistiti kamenac s octom ali nema nikakvog učinka, pogotovo na tamnom siligranitnom sudoperu. 

    Komarca obično pustim da me ugrize ako ga ne ubijem. Sve je isto kao do sada. I svugdje je pisalo da se mačke ne smiju dirati. Ma tko šiša to pravilo, odrasla sam s njima :)

    Buduci da sam pocetak trudnoce provela sama, muz je bio na sluzbenom putu, morala sam se nekako snaci. Rukavice i maska i udri, ja bez Domestosa ne mogu ocistit kupaonu i bok! Kad se vratio muz, onda je on to radio. Macku imam doma, iskljusivo je kucna macka bez izlazak van, testirala sam i njega i sebe kad sam saznala da sam trudna, oba nalaza u redu, jedino sam mu pijesak isto mijenjala s rukavicama i maskom dok mi nije doaso muz.
    Pecnicu nisam koristila dok sam bila solo, da ju ne moram prati, a poslije ju je opet cistio muz. (jadan :-))
    Krecili smo kad sam bila 5 mj trudna i sve sam sama cistila (nije mi imao tko drugi). Bilo mi je sve otvoreno da me ne ubiju mirisi…
    Ma treba paziti, kao i sa svime, al ne treba pretjerivati.

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • Avatar Tina0208

    Tina0208

    Broj poruka: 2756

    Prijavi adminu

    ocat savrseno otapa kamenac,ali samo ako ga prethodno prokuhate…dakle bitno je da zakipi i sve ide s njim….

    Laura 21.08.2014 :-*

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.