Drage mame,
mene muči jedno pitanje (tj. puno pitanja, ali trenutno ovo ):
danas postoji milijon preparata i svega ostalog čime se može sterilizirati bočice i dudice, a nekad toga nije bilo, pa smo svi živi i zdravi.... Da li je pametno kupovati sterilizator, po vašem mišljenju, koji je najbolji, i da li ima ikakve veze ako imam aventove bočice i recimo chicco sterilizator ili mora marka sterilizatora baš odgovarara i bočicama i dudama koje koristim?!
I također me zanima, da li uopće kupovati sterilizator ako imam perlicu za suđe (zar i ona ne ubija sve bakterije na nekoj određenoj temperaturi)?!?
Molim vas, riješite me te velike dileme Hvala!!!
Moje savjet ti je da malo pričekaš s kupovinom sterilizatora jer ti vrlo vjerojatno to uopće neće trebati ako ćeš dojiti. I ja sam naravno mislila da mi je sterilizator neophodan (kao i sto drugih nepotrebnih stvari) pa sam kupila Aventov i možda sam ga upalila sve skupa pet puta (a i to samo da muž ne prigovara da smo ga bezveze kupili )
Pošto sam dojila bebu 15 mjeseci, bočice uopće nismo koristili tako da sam eto par puta sterilizirala dude. Bačen novac!
Dakle, moj savjet ti je ne kupuj ako ne vidiš da bi ti stvarno trebao!
I ja se nadam da mi neće trebati, hvala na savjetu!! Ali ja bih kupila izdajalicu i bočice kako nebih morala u javnosti dojiti (iako nemam baš ništa protiv toga, ali ja se ne osjećam spremnom za to jer imam velike grudi i već sad mi je neugodno ), pa bi mi možda ipak trebao... U svakom slučaju, mogu ga kupiti i kasnije ako zatreba....
Zanimalo me dali uopće i da ga kupujem, kad imam perilicu posuđa?? Bezveze...
Po meni je sterilizator bacanje novaca... Neznam...
A što se tiče dojenja u javnosti, uvijek možeš nać neko skrovitije mjesto gdje te neće svi gledat. A znatiželjnih pogleda bude uvjek.
Recimo moja manja cura neće vidjet flašicu, a kamo da uopće ide jest na flašicu....
Po mojem čekaj s sterilizatorom jer ti je dosta perilica
Slazem se s misshom u svemu. Nemoj kupovati sterilizator, pogotovo ako si odlucila dojiti, jer je doista bacanje novaca.
Ja ga imam, jer sam ga dobila, ali vjeruj mi da ga nikad nisam upalila. Ako trebam sterilizirat dudu, to obavim na starinski nacin i bok. Ne palim za to sterilizator.
http://proudmomy.blog.hr/10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Drage mame, a koliko dugo je potrebno prokuhavati bočice i dude? Mislim, koliko minuta? Znači, potrebno ih je staviti u kipuću vodu i pustiti da voda cijelo vrijeme vrije (koliko je već vremenski potrebno?)? Je li dobro najprije prokuhati vodu pa već prokuhanu ponovno staviti da kuha, a u nju bočice/dude, kako se ne bi hvatao kamenac? Može li vruća voda ujedno "naškoditi" plastici/gumi? Tek čekam prvo dijete pa je svaki savjet već iskusnih majki dobro došao!
Na jednoj stranici sam čitala da oprane bočice treba staviti u hladnu vodu pa pustiti da proključa, a na drugoj da treba staviti u kipuću vodu pa nisam znala što je ispravno. U svakom slučaju, mislim da ni jedno nije pogrešno. Ja radim na ovaj način: stavim vodu da se grije, a za to vrijeme operem bočice, dudice, igračke za grickanje i stavim u vodu iako još nije proključala, poklopim i kad voda počne ključati, ostavim 10 minuta da se sve to kuha i to je to. Imam silikonske dudice i ništa im nije bilo od prokuhavanja. Jedino sam zeznula Chicco izdajalicu jer nisam odvojila gumeni dio, onaj s kojim se pumpa, pa mi je ta guma pukla i morala sam kupiti drugu. Kamenac se hvata na vrhu bočice gdje se stavlja dudica, ali s obzirom da ih perem svaki dan , izribam četkom za pranje bočica i nemam problema s kamencem. U početku sam iskuhavala svaki drugi dan, a sada kad ima 7 mj, jednom tjedno.
Sortiraj odgovore
Najstariji