eto, imala sam sreće i jedna prijateljica mi je posudila svoju avent izdajalicu pa ju ne moram kupovati...možda i bolje, jer je pitanje dali će mi uopće i biti od koristi s obzirom na vaše savjete (kad neki bebači uopće ne žele na bočicu) ali eto, bar sam svoju dilemu riješila hehe...
Meni je aventova izdajalica bila super..cesto sam je koristila,pogotovo u pocetku kad je dojenje trajalo dugo i bili jako cesto..
A sto se tice izdajalice..potpuni promasaj..imamo chiccov sterilizator,mogu bilo koje boce u njega (mi imamo dr.brown's i avent)..koristila ga svega nekoliko puta..smatram da je ucestalo steriliziranje nepotrebno,samo djetetu napravimo medvjedju uslugu..
Hehe....shvatila sam
Vjerojatno neću ni ja previše sterilizirati, ali ako bude potrebno....s obzirom da sam izdajalicu dobila, a sterilizator ću dobiti za babinje (jer sam si to stavila na listu želja ), neću trošiti novce za to a imati ću i jedno i drugo - mama sretna!!
Kako da se riješim kamenca u bocicama,dudicama itd.? Sve se bijel,iako neznam dali to sta smeta bebi,ali ruzno izgleda. Steriliziram sve tako da prokuham 5-6 minuta. Vidim da ne prokuhavate svaki dan,ja imam malenu od 6 ipo mjeseci,jeli pretjerano sterilizirati nakon svakog hranjenja ili sam jedino ja manijak? :D Ili je eventualno dovoljno oprati s cetkom i deterdentom za pranje bocica (trenutno iman Čarli za bocice).
Ja imam staklene bočice i kamenac skidam tako što uzmem žicu za suđe i izribam kad se nakupi. Od kad je napunio 6mj iskuhavam jednom tjedno. Prije toga sam iskuhavala svaki drugi dan. Poslije hranjenja operem bočice u vrućoj vodi i izribam četkom za bočice bez deterženta.
Ja mogu preporuciti posudu za steriliziranje u mikrovalnoj! Ukoliko planiras dojiti nece bit potrebno sterilizirat svaki dan ,a puno je jeftinije. Ja sam jako zadovoljna. Ubacim unutra bocice ili izdajalicu,deci vode i 5min u mikrovalnu. Naravno i tu se stvari kamenac,koji se kasnije oriba sa zicicom.
Ja imam sve bocice pa tako i tu plasticnu kutiju od tomme tippe.
U potpunosti se slažem sa missha, već je dovoljno velika, nije potrebna nikakva sterilizacija.
Sortiraj odgovore
Najstariji