Slobodni dani muža/ dečka nakon rođenja djeteta

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Loreen
    14. Ožujak 2015. 23:53

Postoji li zakonski propisan broj dana tj. koliko dana slobodno dobije muž kad mu se rodi dijete? 

Ima li neki zakon novijeg datuma? Može iskoristit godišnji ali ima li nešto baš za muškarce da se upoznaju s bebom da malo budu kući neko vrijeme tipa dva tjedna nakon sto beba dođe ? Neke žene nemaju baka servise a moraju se i same oporavljat od poroda itd. Mislim da je prijašnji broj bio tipa 3 dana.. U tri dana žena tek izađe iz bolnice ako je sve kako treba...

renata6
    15. Ožujak 2015. 07:21

Evo baš pitam muža, on mi kaže isto tri, ne bih ti znala dati drugu informaciju, ali i ja mislim da je tako. Za dalje ti ide godišnji, s time da ne mora isti tren kad ti ideš u bolnicu, ja sam bila na carski, ionako ti nešto pretjerano ne treba u bolnici, može raditi i popodne ti dođe u posjete, po meni je to ok, kaj da radi doma, ionako je sve pripremljeno ili se stigne kad se vratiš kući a opet ta tri dana ostanu za kasnije.

Lollypop
    15. Ožujak 2015. 08:05

Ja mislila da je 7. Samo 3?! Bzvz.

https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u

koala123
    15. Ožujak 2015. 08:15

da isto samo tri al je onda uzeo i godisnji od dva tjedan pa ajde.. al premalo slazem se

Gricko3
    15. Ožujak 2015. 08:51

I moj kaze 3 dana. A nama beba dolazi na lito i on nece niti godisnji moc uzet jer tokom ljeta ne smiju ic na godisnji. Super 

PseudoHTML, UBBCode and BB Code

Jer ne postoji ljubav kao kad volis svoje djete! ❤ N❤

Filotea
    15. Ožujak 2015. 11:42

I moj kaze isto tri dana,premalo svakako...

• Loreen
    15. Ožujak 2015. 12:11

Da, baš sam se iznenadila. ja sam mislila da ima neki novi EU zakon... Uvjerena da ne mora koristit godišnji... A sreća Gricko da meni nije ljeti jer onda bi mogao uzet dva tri dana tops... 

Treba to hitno mijenjat. Kakva je to ravnopravnost spolova 

• sunce malo
    15. Ožujak 2015. 12:13

5 dana se dobije slobodnog,moj je tako dobio prije 2 godine.

• Loreen
    15. Ožujak 2015. 12:37

A opet malo. Evo nama nije bolnica u mjestu di živimo. I hoće doć vidit bebu prvi dan i onda čeka još dva dana i onda ima dva dana da doma dođe sebi i upozna bebu... Baš je to malo i da je 5 dana....

Sara9
    15. Ožujak 2015. 12:45

ne znam koliko je zakonski, ali sve ovisi o poslodavcu. npr, mome su mužu darovali 6 dana kad smo se ženili, a i fleksibilni su što se tiče godišnjeg, tako da kad rodim će sigruno 20ak dana uzet

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.