Simptomi nakon embriotransfera - čekanje BETE

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jannanna123
    20. Prosinac 2020. 20:34

@Malla  Nisam radila analize niko mi to ni ne predlaze . Ali sam imala jedan pobacaj pocetkom godine pa me to plasi iz tog razloga 🤷🏼‍♀️

• malla
    20. Prosinac 2020. 22:24

jannanna123

@Malla Nisam radila analize niko mi to ni ne predlaze . Ali sam imala jedan pobacaj pocetkom godine pa me to plasi iz tog razloga 🤷🏼‍♀️

Meni je dr rekla da bi to trebalo uraditi, ali nisam mogla dobiti uputnicu od socijanog, jer pazi sad: "nalaz je skup pa dajemo da ga rade samo trudnice koje iza sebe imaju najmanje dva pobacaja" Ja ostala sokirana, fuj. I onda sam otisla i privatno platila da uradim i eto hvala bogu da jesam... Ali ako ti je dosad sve ok, mislim da nemas potrebe za brigom. Mene npr brine ta niska posteljica, ali opet me dr.tješi da se jos uvijek moze pomjeriti prema gore, da ne mora ostati tako...pa.nadam se da ce biti uredu

• malla
    20. Prosinac 2020. 22:26

malla

jannanna123

@Malla Nisam radila analize niko mi to ni ne predlaze . Ali sam imala jedan pobacaj pocetkom godine pa me to plasi iz tog razloga 🤷🏼‍♀️

Meni je dr rekla da bi to trebalo uraditi, ali nisam mogla dobiti uputnicu od socijanog, jer pazi sad: "nalaz je skup pa dajemo da ga rade samo trudnice koje iza sebe imaju najmanje dva pobacaja" Ja ostala sokirana, fuj. I onda sam otisla i privatno platila da uradim i eto hvala bogu da jesam… Ali ako ti je dosad sve ok, mislim da nemas potrebe za brigom. Mene npr brine ta niska posteljica, ali opet me dr.tješi da se jos uvijek moze pomjeriti prema gore, da ne mora ostati tako…pa.nadam se da ce biti uredu

I oprosti, jos da te pitam, jesi li razmisljala o genetskim testovima? Jesam li ja jedina koja to ne zeli... nekad mislim da je to grozna odluka, a onda opet da ne zelim jos i taj stres... Mislim da cu ih odbiti...

• jannanna123
    21. Prosinac 2020. 08:57

@malla 
    Sto se tice trombofilija mislim da je u Srb tek to preporuka raditi nakon par pobacaja kao i kod vas . Za urodjena se nekako i dobije uput a za stecene jako tesko koliko sam cula . Mada kazem i ja bi uradila kao ti al mi dr to ne pominje, radila sam neke analize krvi , gustinu i zgrusavanja neka , mozda je po tome zakljucila da mi nije neophodno dalje analiziranje .🤷🏼‍♀️

Sto se genetskih testova tice, mislis na testove za promene na hromozomima ? Ja danas to radim iz krvi ako bude sve ok na ekspertnom UZ. Dobila sam tu preporuku od dr, i malo sam se dvoumila, medjutim danas je ludo vreme dolazi do raznih mutacija i mislim da je bolje da se uradi. Gledala sam ovde neke dve devojke koje pricaju kako su dobile decu sa daunovim sindromom u 21. Veku, ne znaju ni same , svaki nalaz, svaki UZ je bio odlican, nikoga nisu imale u porodici . I tek su to saznale po porodjaju . Nakon sto sam to gledala nisam htela sebi da zadajem razlog za razmisljanje jos tako dug period i odlucila sam da to uradim .

• malla
    21. Prosinac 2020. 11:25

jannanna123

@malla
    Sto se tice trombofilija mislim da je u Srb tek to preporuka raditi nakon par pobacaja kao i kod vas . Za urodjena se nekako i dobije uput a za stecene jako tesko koliko sam cula . Mada kazem i ja bi uradila kao ti al mi dr to ne pominje, radila sam neke analize krvi , gustinu i zgrusavanja neka , mozda je po tome zakljucila da mi nije neophodno dalje analiziranje .🤷🏼‍♀️

Sto se genetskih testova tice, mislis na testove za promene na hromozomima ? Ja danas to radim iz krvi ako bude sve ok na ekspertnom UZ. Dobila sam tu preporuku od dr, i malo sam se dvoumila, medjutim danas je ludo vreme dolazi do raznih mutacija i mislim da je bolje da se uradi. Gledala sam ovde neke dve devojke koje pricaju kako su dobile decu sa daunovim sindromom u 21. Veku, ne znaju ni same , svaki nalaz, svaki UZ je bio odlican, nikoga nisu imale u porodici . I tek su to saznale po porodjaju . Nakon sto sam to gledala nisam htela sebi da zadajem razlog za razmisljanje jos tako dug period i odlucila sam da to uradim .

Sretno i na UZ i sa testovima ❤

• Anemona87
    21. Prosinac 2020. 14:20

Zdravo svima. Danas sam 10 dana nakon transfer na cetiridnevni embrion. Simptomi skoro i da nemam. Prije dva dana sam imala toplotne branove cjelu noc,jaka glavobolja i gadenje. Drugi dan sve se smirilo. Uzimam crinone gel i progesteron im svakog cetvrtog dana. Imala li neka od vas slicno iskustvo i kako da razumem ovih simptomi?

• malla
    21. Prosinac 2020. 19:42

Anemona87

Zdravo svima. Danas sam 10 dana nakon transfer na cetiridnevni embrion. Simptomi skoro i da nemam. Prije dva dana sam imala toplotne branove cjelu noc,jaka glavobolja i gadenje. Drugi dan sve se smirilo. Uzimam crinone gel i progesteron im svakog cetvrtog dana. Imala li neka od vas slicno iskustvo i kako da razumem ovih simptomi?

Molim te ne opterecuj se simptomima...mi kao izmisljamo neke simptome, a ustvari je to samo reakcija na tablete i naravno pojacano osluskivanje tijela. Uzivaj, misli pozitivno i sretnooooo 

• malla
    21. Prosinac 2020. 19:42

malla

jannanna123

@malla

Sretno i na UZ i sa testovima ❤

Bila si danas? 

• Medic29
    21. Prosinac 2020. 21:52

Kod mene je nalaz za trombofiliju  pokazao mutirani gen,i odmah nakon vadenja jajnih stanica sam pocela sa heparin inekcijama i moram ih koristiti do 37.tjedna trudnoce. Ja nisam imala spontani,mene su slali odmah da to provjerim,moj novi doktor je rekao da je to jako bitno. Taj test,a i inekcije sam morala sama platiti. Sad kad su mi potvrdili trudnocu inekcije vise ne moram placati.

Ja 31
    Suprug 34
    Vanmatericna ljevi jajovod 2018
    Vanmatericna desni jajovod 2019(obe trudnoce prirodnim putem)
    Dijagnoza neprohodni jajovodi
    1 IVF 2 blastociste beta 0😪25.12.2019
    Smrznute 2 blastociste beta 0😪 3mj.2019
    2 IVF 1 blastocista beta 0😪 3.6.2019
    3 IVF 2 blastociste 7.12.2020 beta 114,
    22.12 beta 19,635 i ❤6+1
    11.01.2021 srce prestalo kucat,kiretaža😥10tjedan
    11 mj. smrznuta blastocista,beta 230
    23.12.2022 srce prestalo kucati,kiretaza 9 tjedan😪

• malla
    21. Prosinac 2020. 23:42

Medic29

Kod mene je nalaz za trombofiliju pokazao mutirani gen,i odmah nakon vadenja jajnih stanica sam pocela sa heparin inekcijama i moram ih koristiti do 37.tjedna trudnoce. Ja nisam imala spontani,mene su slali odmah da to provjerim,moj novi doktor je rekao da je to jako bitno. Taj test,a i inekcije sam morala sama platiti. Sad kad su mi potvrdili trudnocu inekcije vise ne moram placati.

Da, upravo je i meni MPO dr rekla da je jako vazno da ga uradim, ali isto nisam mogla preko uputnice (soc.dr ne da uputnicu) nego sam morala platiti privatno. Kod nas soc.dr ne da uputnicu bez prethodnih pobacaja. Sto je stvatno van pameti... Ja sam zavrsila samo na asirinima, iako imam jedan mutiran gen, ali koliko sam shvatila za njega je dovoljan aspirin.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.