Simptomi nakon embriotransfera - čekanje BETE

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sarita1983
    18. Srpanj 2020. 16:32

Amna35

Poceo je spontani
    Pretesko
    Placemo i ja i muz

Uzasno mi je zao Amna😔😔😔

• sarita1983
    18. Srpanj 2020. 16:34

sarita1983

Amna35

Poceo je spontani
    Pretesko
    Placemo i ja i muz

Uzasno mi je zao Amna😔😔😔

Ovakve stvari kad cujemo, svima nama koji smo u ovom, bas tesko padaju😔😔😔

• NATALIE0407
    18. Srpanj 2020. 16:37

Principessa_1709

NATALIE0407

Principessa_1709

Cure, jedno ovako malo tesko tesko pitanje. Jeste li, neke od vas, imale u planu raditi nifty ili harmony test?
    Meni je ginekolog rekao da zbog dobi i cinjenice da je u mom slucaju bila rijec o ICSI postupku, trebam napraviti nifty. Sad me frka kakve veze ICSI s tim ima. Ima li od vas koja kakva saznanja u vezi toga?

Ja sam radila ali taj Test su mi radili preko uz ako pokaze da Nesto nije uredu onda te salju vadit krv i zadnja opcija je vadenje plodne vode all Kod nas to Bas nepreporucuju.

Aha, znaci prvo si radila ultrazvuk pa ako se tamo vidjelo nesto sumnjivo, onda bi vadila krv?
    Nifty se moze najranije u 10tom tjednu napraviti, jel tako?

E upravo tako. Ovaj ultrazvuk je malo drugaciji i duze traje. Ako posumnjaju da nesto nije uredu onda te salju dalje.  A radi se izmedu 11 i 14tt. U kojem tjednu si ti sad?

• sarita1983
    18. Srpanj 2020. 16:38

Principessa_1709

NATALIE0407

Principessa_1709

Cure, jedno ovako malo tesko tesko pitanje. Jeste li, neke od vas, imale u planu raditi nifty ili harmony test?
    Meni je ginekolog rekao da zbog dobi i cinjenice da je u mom slucaju bila rijec o ICSI postupku, trebam napraviti nifty. Sad me frka kakve veze ICSI s tim ima. Ima li od vas koja kakva saznanja u vezi toga?

Ja sam radila ali taj Test su mi radili preko uz ako pokaze da Nesto nije uredu onda te salju vadit krv i zadnja opcija je vadenje plodne vode all Kod nas to Bas nepreporucuju.

Aha, znaci prvo si radila ultrazvuk pa ako se tamo vidjelo nesto sumnjivo, onda bi vadila krv?

Uzv sa vadjenjem krvi oko 12tj to je onaj kombinirani test, kako vec. A nifty iliharmony se rade ev ako taj test pokaze povecan rizik ili ako rizik postoji zbog nekog drugog razloga npr dob itd. Zadnje vrijeme uglavnom svi rade taj nifty neovisno o kombiniranom testu. Amniocenteza se radi ako nifty pokaze povecan rizik-ona je najtocnija ali o najrizicnija.

• Amna35
    18. Srpanj 2020. 17:48

JECIKA

Amna35

Sada sam kuci nadaju se da cu sama sve izbaciiti a ako ne onda u pon na ciscenje. Znate li koliko treba oporavka do slijedeceg ivf postupka? I ne rekose mi dal cu odmah prestati sa Utrogestom?

Ako je definitivno spontani - slobodno prestani sa utrog. A ako postoji jos nade - ne prestaj ali ga koristi oralno da ne zakacis infekciju. Drugo - ja mislim da je svakako pauza izmedju stimuliranih minimum 3 mjeseca tako da sacekaj toliko i u nove pobjede! Meni je razlika bila 4 mjeseca ali mojom odlukom jer sam ye uklapala sa poslom. Dosta nas je proslo gubitke i najbolje je da places i da se dobro isplaces. Ja sam bas imala lose faze (vanmatericne) i samo sama sa muzem sam mogla da se pomirim sa tim. Budi jaka.. Odmori i bice dobro iduci put. Je li ti ovo prvi IVF? Prva trudnoca?

Prva trudnoca stimulirani je bio prosli ciklus, test negativan a ovaj je bio FET. Tako sve bilo fino pocelo po PSu, bete 12,14 i 16 dan, 644, pa 1450, pa 2800, i u cetvrtak UVZ kaze fino se ugnjezdilo, napredno, moguce i jednojajcane dvojke i et, sinoc mi krenuli kao blagi menstrualni bolovi jutros uz to vec i krv i onda bas krv sa ugruscima. Nadam se da ce se prirodno ocistiti da ne budem morala na kiretazu. A i jesam budala jucer se zadala po kuci, cistila frizider cuceci pa jos podove brisala 😔😔😔

🌼TiKi🌼
    18. Srpanj 2020. 17:57

Amna zao mi je jako, drzite se. Nakon svake kise, mora zasjati sunce. ❤️
    Cure, ja od prvog dana iduceg ciklusa pocinjem s kontracepcijom do uzv. Nakon toga sa stimulacijom. Znaci li to da ne moram dobiti mengu nakon kontracepcijskih? Rekla mi je da ce punkcija biti oko 09.09., a tad bih trebala dobiti... 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

• Principessa_1709
    18. Srpanj 2020. 17:58

NATALIE0407

Principessa_1709

NATALIE0407

Principessa_1709

E upravo tako. Ovaj ultrazvuk je malo drugaciji i duze traje. Ako posumnjaju da nesto nije uredu onda te salju dalje. A radi se izmedu 11 i 14tt. U kojem tjednu si ti sad?

Ja sam u 5. tjedan i jedan dan. Znaci jos toliko moram pricekati za test otprilike. 

JECIKA
    18. Srpanj 2020. 18:00

Amna35

JECIKA

Amna35

Sada sam kuci nadaju se da cu sama sve izbaciiti a ako ne onda u pon na ciscenje. Znate li koliko treba oporavka do slijedeceg ivf postupka? I ne rekose mi dal cu odmah prestati sa Utrogestom?

Ako je definitivno spontani - slobodno prestani sa utrog. A ako postoji jos nade - ne prestaj ali ga koristi oralno da ne zakacis infekciju. Drugo - ja mislim da je svakako pauza izmedju stimuliranih minimum 3 mjeseca tako da sacekaj toliko i u nove pobjede! Meni je razlika bila 4 mjeseca ali mojom odlukom jer sam ye uklapala sa poslom. Dosta nas je proslo gubitke i najbolje je da places i da se dobro isplaces. Ja sam bas imala lose faze (vanmatericne) i samo sama sa muzem sam mogla da se pomirim sa tim. Budi jaka.. Odmori i bice dobro iduci put. Je li ti ovo prvi IVF? Prva trudnoca?

Prva trudnoca stimulirani je bio prosli ciklus, test negativan a ovaj je bio FET. Tako sve bilo fino pocelo po PSu, bete 12,14 i 16 dan, 644, pa 1450, pa 2800, i u cetvrtak UVZ kaze fino se ugnjezdilo, napredno, moguce i jednojajcane dvojke i et, sinoc mi krenuli kao blagi menstrualni bolovi jutros uz to vec i krv i onda bas krv sa ugruscima. Nadam se da ce se prirodno ocistiti da ne budem morala na kiretazu. A i jesam budala jucer se zadala po kuci, cistila frizider cuceci pa jos podove brisala 😔😔😔

Imas li jos embiona za FET? Ako imas onda mozes vec posle mjesec za sledeci fet (kada se psihicki i fizicki oporaavis) ali ako nemas - onda opet moras u stimulirani i za to ces sacekati mozda dva mjeseca jer je jedan mjesec od stimulacije vec prosao. Ja nisam nikada imala fet ali sam shvatila sa foruma da nema potrebe za vremenskim razlikama medju transferima feta. Ne zelim da ti dajem laznu nadu - ali ako su vidjeli dva ploda - mozda je samo jedan odustao?? Jesi radila uzv? 

MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
    02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza

• Principessa_1709
    18. Srpanj 2020. 18:01

Amna35

JECIKA

Amna35

Amna nemoj se sad jos kriviti. Nema to veze s tvojim ciscenjem kuce. Ocito se to trebalo dogoditi, sve i da si u krevetu bila citavo vrijeme. 
    Sve smo mi ovdje u istom riziku. Bas si me rastuzila.

• Principessa_1709
    18. Srpanj 2020. 18:03

sarita1983

Principessa_1709

NATALIE0407

Principessa_1709

Uzv sa vadjenjem krvi oko 12tj to je onaj kombinirani test, kako vec. A nifty iliharmony se rade ev ako taj test pokaze povecan rizik ili ako rizik postoji zbog nekog drugog razloga npr dob itd. Zadnje vrijeme uglavnom svi rade taj nifty neovisno o kombiniranom testu. Amniocenteza se radi ako nifty pokaze povecan rizik-ona je najtocnija ali o najrizicnija.

Nekako mi djeluje kao da je najbolje rjesenje jednostavno odmah napraviti nifty. Kazu da je preko 99% tocan. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.